Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Άει Στο Γεροδιάολο Κωστή Μου...Μαραβέγια

Αν θυμάμαι καλά, εσύ έκανες μια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση για τη μουσική, που γυρνούσες από χώρα σε χώρα και μιλούσες είτε παίζοντας κιθάρα είτε όχι για τις μουσικές των χωρών που κάθε φόρα επισκεπτόσουν.
Συμπαθητική εκπομπή, δε λέω όχι, μόνο που εσύ ήσουν αρκετά λίγος για κάτι τέτοιο.
Μάλλον θύμιζες κάτι από Αρναούτογλου ή Φερεντίνο στο εναλλακτικό του και γλυκαναλάτιζες παραπάνω από το κανονικό. Αλλά εντάξει, αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου.
Δεν ξέρω αν έχεις ακόμα την εκπομπή μετά το κλείσιμο της πάλαι ποτέ
Κρατικής Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης, δεν βλέπω τηλεόραση καθόλου.
Πάμε στα δικά μας τώρα.

Εντάξει, ίσως έχεις πιστέψει, όπως ο Χατζηγιάννης αντίστοιχα, ότι η μουσική σου είναι κάτι σπουδαίο, ότι εκπροσωπείς την αγάπη, την βαθιά, ανένδοτη, καταιγιστική αγάπη, όπως εκείνος τον έρωτα, αλλά πίστεψέ με, ούτε κάτι ή κάποιον εκπροσωπείς, ούτε η μουσική σου είναι κάτι ιδιαίτερο.
Δεν έχει πάθος, είναι σχεδόν ίδια σε όλα τα ρυθμικά μέρη, δεν έχεις ιδιαίτερη φαντασία (αν και πιστεύεις ότι διαθέτεις), είσαι κακός αντιγραφέας κι αυτό το μόνιμο ινάτι σου να θες να λογίζεσαι για "εναλλακτικός" (τι σημαίνει αυτό άραγε;) είναι από εκνευριστικό έως σχεδόν θανατηφόρα βλακώδες.


Όλα αυτά βέβαια, θα ήταν καλά και άγια και δε θα με ενδιέφεραν - αφού δεν αποτελείς ούτε τον μοναδικό ούτε τον χειρότερο "εναλλακτικό" καλλιτέχνη (μη το πάρεις και πάνω σου δηλαδή)- αν δεν αναρτούσες σήμερα το παρακάτω κείμενο https://www.facebook.com/maraveyasilegal?fref=nf 

Για να δω τώρα τί γράφεις εδώ μέσα. 
Θα σταθώ στην πρώτη πρόταση που με εντυπωσίασε κι είναι η παρακάτω:

"Καταπονημένη και καταπατημένη από δαύτους της καρδιάς μας η μη βία."

Καταρχήν, βάλε και κανά σημείο στίξης, ώστε να καταλαβαινόμαστε.
Δε στο λέω ως γνώστης, αλλά ρε Κωστή, αν δεν υπάρχει κανένα σημείο στίξης εκτός της τελείας, μπερδεύεται ο αναγνώστης και δεν μπορεί να κατανοήσει κείμενα, όπως το δικό σου, που διαθέτουν δυναμική και ασχολούνται με υψηλά νοήματα.

Στο ψητό τώρα.
Ποιά ακριβώς είναι της καρδιάς η μία βία;
Τι εννοείς;

- Ότι η καρδούλα σου δεν είναι βίαιη;
Γιατί, αν όπως υπονοείς παρακάτω στο κείμενό σου, είσαι ερωτευμένος, δεν υπάρχει περίπτωση η καρδιά σου να μην έχει υποστεί τη βία του έρωτα!
Κάποιος πρέπει να σε πληροφορήσει ότι ο έρωτας, για όποιον τον έχει βιώσει, είναι η Απόλυτη Βία. 
Ρώτα και θα σου πουν.

- Ότι η καρδιά σου είναι καταπατημένη από δαύτους
(Κράτος-Αντεξουσιαστές-Χρυσαυγίτες), αλλά ταυτόχρονα είναι και μη βίαιη;
Αν δηλαδή έρθω και τραβήξω ένα χαστούκι στην καρδούλα σου, εκείνη δε θα αντιδράσει, δε θα μου το ανταποδώσει, δε θα τσαντιστεί, δε θα θολώσει;
Μα τόσο χριστιανός τελικά;
Μήπως τυχόν βιώνεις τη σφαίρα αυτής της ηλίθιας αγάπης των Χριστουγέννων, που όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους γουστάρει, όλους τους συγχωρεί;
Μα, κι αν ακόμα είναι έτσι, γιατί δεν αγκαλιάζει η καρδούλα σου κι αυτούς, που ασκούν βία επάνω στη μή βία της, δηλαδή Κρατούντες, Αντιεξουσιαστές, Χρυσαυγίτες;
Κωστή, πρέπει να αποφασίσεις.
Ή η καρδιά σου είναι μη βίαιη, οπότε τους αγαπάς όλους... καρδιακά, ή έχεις κι εσύ τα γούστα σου, οπότε καλό είναι να πεις στο πολυπληθές κοινό σου ποιούς αγαπάς και ποιούς όχι.    

"Κι αφού μου ζητάς να πάρω θέση επίμονα κι αφού σου πω το προφανές Πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση για Όλους, θα σου τραγουδήσω το υπόλοιπο."

Δε θα σου μιλήσω πάλι για τα σημεία στίξης, γιατί θα γίνω κουραστικός.

Ξέρεις Κωστή τί σημαίνει Γνώση και τί Μόρφωση;
Γνωρίζεις καθόλου τί συμβαίνει στα εγχώρια πανεπιστήμια;
Μήπως θυμάσαι τί μάς μάθαιναν στο σχολείο;
Για ποιά Γνώση μιλάς, για ποιά Μόρφωση;
Εσύ είσαι Γνώστης;
Είσαι (Δια)Μορφωμένος;
Και γιατί άραγε σου ξέφυγε εδώ, σε αυτό το σημείο, να αναφερθείς στον συγκεκριμένο άνθρωπο, το Νίκο Ρωμανό, που ζητάει πρόσβαση στη Γνώση και στη Μόρφωση, όχι επειδή τη χρειάζεται ο ίδιος, αφού αυτός είναι ήδη (δια)μορφωμένος, αλλά επειδή αυτό επιτάσσει το Δίκαιο;

Εσύ όμως, γιατί μιλάς θολά;
Ντρέπεσαι;
Μήπως αποφεύγεις να γίνεις συγκεκριμένος, για να μη σε κατηγορήσουν για πολιτικολογία οι οπαδοί σου;
Μα αν είναι έτσι, γιατί έγραψες αυτό το κειμενάκι;
Εκτός, αν είσαι τόσο αμόρφωτος (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης), που δεν καταλαβαίνεις ότι πολιτικολογείς και μάλιστα ανούσια, θολά και μάλλον χυδαία, αλλά πολιτικολογείς.

Και να ξέρεις Κωστή, ότι αυτού του είδους η πολιτική άποψη είναι η πλέον χειρότερη, είναι η "άποψη χωρίς άποψη", είναι η άποψη του "μιλάω και δεν λέω τίποτα", είναι η πολιτικάντικη άποψη, η λεγόμενη "του κώλου", είναι ο Εξουσιαστικός Λόγος, που τόσο φαίνεται ότι σε ενοχλεί. 

Και τελικά, ποιός ζητάει επίμονα να πάρεις θέση;
Μήπως ο ίδιος σου ο εαυτός Κωστή;

Δε θα αναφερθώ στις βλακείες που γράφεις λίγο πιό κάτω, ξέρεις αυτά τα

"Καμία αλληλεγγύη στον κανιβαλισμό της απόγνωσης και σε όποιον εκφραστή και εμπνευστή της με οποιαδήποτε ψυχογενή "ιδεολογικά" προσχήματα.
Καμία συμμετοχή στον πιθηκισμό της ιδιοτελούς συμπαράστασης σε άδικα "δίκαιους αγώνες" που φέρουν όπλα φωτιές και δακρυγόνα.
Τέλος,
η ομορφιά θα μας σώσει αγαπημένοι. Κι αν η φωτιά σου φαίνεται όμορφη, βούτα στα μέσα σου να πιεις λίγο νερό αγάπης. Κάπου θα 'χεις κι εσύ συνάνθρωπε. Θα ξεδιψάσεις." γιατί πρόκειται για κακοχωνεμένο Χατζιδάκι (ούτε αυτόν κατάφερες να καταλάβεις προφανώς και πάλι καλά που είναι μακαρίτης και δεν διαβάζει τον Μαραβέγια να τον αντιγράφει κακά, ψυχρά και ανάποδα), αλλά θα αναφερθώ στο φοβερό σου Υστερόγραφο, το οποίο είναι το εξής:

"ΥΓ. Θερμή παράκληση να καθαριστούν τα παγκάκια της Αθήνας από τα χημικά και τις μολότοφ. Θέλω να βγω με το κορίτσι μου σήμερα που 'ναι Κυριακή, να τη φιλήσω σε παγκάκι.

Με αγάπη
Κ. Μαραβέγιας"

Δεν γνωρίζω πού ακριβώς στην Αθήνα ήθελες να φιλήσεις το κορίτσι σου κι αν τελικά κατάφερες να το φιλήσεις, αλλά εγώ μπορώ να σου προτείνω κάποια μέρη, έτσι, δειγματοληπτικά, που διαθέτουν παγκάκια κι έτσι το κορίτσι σου θα ευχαριστηθεί το ηδυπαθές φιλί σου.

Οι Προτάσεις μου:

1) Κάτω Πατήσια

2) Άνω Πατήσια

3) Γεροδιάολος

Όποιο από τα τρία κι αν προτιμήσεις, μη διαστάσεις να με ρωτήσεις πληροφορίες, που πιστεύεις ότι θα σου φανούν χρήσιμες.

Αν τυχόν δε, προτιμήσεις το τρίτο, και πάλι μη διστάσεις να ζητήσεις την ευχή μου.
Ειδικά, λόγω των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων κι επειδή είσαι και αγαπησιάρης πανάθεμά σε, θα στην δώσω με όλη την "Καταπονημένη και καταπατημένη από δαύτους..." καρδούλα μου και θα είναι η παρακάτω:

Άει στον Γεροδιάολο Κωστή Μαραβέγια Ilegal.

9 σχόλια:

  1. Φίλε Ελευθεριακέ, πολλά έγραψες, ο Κώστας τα είπε καλύτερα:

    https://www.youtube.com/watch?v=tM23z4ehoWE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ο γιατρός, μια ο Μαραβέγιας δεν σ'αφήσανε να ησυχάσεις Κυριακάτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω άλλους λόγους να μην ησυχάζω ανώνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ηρακλειτος εξορισε τον ομηρο,απο την ουτοπια του,γιατι σε εναν στιχο του ευχετε να παψει η ερις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mαραβέγιας αγαπητέ Ελευθεριακέ ειναι ένα άτομο που προσπαθεί να γινει γνωστό με κάθε τρόπο...φωνή δεν έχει, ποιότητα δεν έχει μου αρέσει που ασχολούμαστε όλοι μαζι του...διότι ο κλασσικος Ελληναράς τρολλάρετε εύκολα και εγώ μέσα σε αυτό...ο ρωμάνος έχει ένα σοβαρό θέμα υγεία αλλά στα αρχίδια μας...
    Βλέπω στα σοσιάλ μηντία το #iptamenoi_anarxikoi να γινει τρέντ γενικά έχουμε χάσει το μπούσουλα την στιγμή που η αστυνομία δολοφονει στις Η.Π.Α και απο θαύμα δεν θρήνεσαμε εδώ νέο γρηγορόπουλο...
    ΥΓ
    Αφιερωμένο σε όλους τους νοικοκυραίους τα καρακόλια σε rock βέρσιον
    https://www.youtube.com/watch?v=BIesHAzxFqo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος, δεν κατάλαβα τί εννοείς με το παρακάτω σχόλιό σου "ο ηρακλειτος εξορισε τον ομηρο,απο την ουτοπια του,γιατι σε εναν στιχο του ευχετε να παψει η ερις"

    Johnny Gasp έχεις δίκιο, αλλα νιώθω εντελώς αδύναμος να γράψω κατι για το Νίκο Ρωμανό, εκτός από ό,τι μπορώ να κάνω. Δεν ξέρω τί άλλο να σου πω. Τα έχει κάνει όλα μόνος του, εχει ξεπεράσει την ίδια την ανθρώπινη ιστ'ορία. Δεν έχω τα κότσια να αναφερθω στον Νίκο Ρωμανό. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ^...προφανώς (κατά τον περί ου ο λόγος ανώνυμο), είσαι κάτι ανάλογο -με τον Ηράκλειτο- της εποχής...

    Κατά τ' άλλα, και μιας και σ' επισκέφθηκα, στην αρχή λέω "ωπ, γιατί την είδε Στρατηγός Δεκαβάλλας" με τον Μαραβιλιόσο;" (επειδή την πιο πρόσφατή του εκπομπή, αυτήν του Καλοκαιριού, την πέτυχα και γούσταρα - και για την Ιστορία, έβαζε νέους/"άγνωστους" μουσικούς να παίζουν στα πλέον ετερόκλητα μέρη / εξ' ου και ο τίτλος "Μουσική Παντού"...).

    Και διάβασα και τ' αποσπάσματα. Και είπα "ντάξει μωρέ...Αμάν τώρα από πού πιάνεται...". Μέχρι που έφτασα στο τελευταίο με τα φιλάκια και τα παγκάκια. Κι αναγούλιασα.
    Οπότε, να προσθέσω, αν θες Κυριακάτικα φιλάκια Κωστάκη μου, τράβα αλλού Κωστή μου. Ή τράβα και μια μαλακία στο κάτω-κάτω, μια Κυριακή. Σιγά.
    Διότι ακόμη κι αν δεν συμφωνείς με τους..."ψυχογενείς", θα έπρεπε τουλάχιστον να σέβεσαι τα χημικοδακρυγόνα που τρων' αυτοί, για να μπορείς εσύ να γυρνάς μυοχλαρωτικές εκπομπές και να τρως από το καρβέλι της ΝΕΡΙΤ (διότι όταν υπάρχουν αυτοί, αποκτάς άλλη "αξία" εσύ, για τους κρατούντες, που ψάχνουν -έως απεγνωσμένα- να μας προβάλλουν αγελάδια να βόσκουν ήρεμα κι ευτυχισμένα, κάτω στα λαγκάδια...).

    Τεσπα επειδή δεν πρόκειται να με καταφέρουν να κοινωνήσω την φεϊσμπουκιά τους, στα λέω εδώ κι ας είναι σχεδόν αυνανιστικό...Διότι, τί να κάνουμε, δεν έχεις το προνόμιο στη μαλακία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. washcloud χα χα χα χα. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή