Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ο Μαυροπίνακας Της (Ακρο)Δεξιάς




Οι τεκτονικές πλάκες της Δεξιάς φαίνεται πως μετακινούνται αργά και σταθερά δημιουργώντας όμως κάποιες μικροσεισμικές δονήσεις.
Η μετακίνηση αυτή αν συνεχιστεί και μελλοντικά ακόμα και με τον ίδιο ρυθμό, θα επηρεάσει κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό τις τύχες όλων μας λόγω του διαγκωνισμού για την πρωτιά Φιλελεύθερης, Λαϊκής, ΕθνικοΦιλελεύθερης και ΕθνικοΣοσιαλιστικής Δεξιάς.
Μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής ανέχειας, όπου ο καθένας μας ψάχνει ευφάνταστους τρόπους να μη χάσει τα κεκτημένα ή ακόμα και να επιβιώσει κι ο φόβος για το μέλλον είναι συνεχώς παρών, ίσως μερικές διαδικασίες του ιδεολογικοπολιτικού σκηνικού δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές.
Η οικονομία έχει απορροφήσει όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, διότι αυτό επιτάσσει το επιβληθέν οικονομικό καθεστώς. 
Προσκολλημένοι ως άτομα, θέλοντας και μη, στο χρεοπιστωτικό κομμάτι της οικονομίας με όλες του τις εκφάνσεις, βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να απολέσουμε τη δυνατότητα καθαρής πολιτικής αντίληψης. 


Η Δεξιά Πολυκατοικία 
Η Δεξιά πολυκατοικία- όπως θα έλεγε και ο Καρατζαφέρης- βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης ή αν το δει κάποιος με μια διαφορετική ματιά, προσπαθεί να ξεκαθαρίσει και να αποδώσει καθήκοντα στον καθένα από τους ενοίκους της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διεκδικήσουν- ο καθένας για τον εαυτό του- είτε την  ιδιοκτησία, είτε τη διαχείριση ή έστω τον παλιό, κλασικό ρόλο του θυρωρού. 
 
1) Ίσως ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για την επίσπευση ξεκαθαρίσματος των Δεξιών Λογαριασμών είναι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. 
Oι ορκισμένοι εχθροί της οποιασδήποτε μορφής Δημοκρατικού Πολιτεύματος και βαθείς υποστηρικτές ολοκληρωτικών Δεξιών Καθεστώτων πέρασαν δύο φορές την πόρτα του Κοινοβουλίου κι έτσι η Αστική Δεξιά- αλλά και η (Υπερ)Αστική Δεξιά τύπου Ανεξαρτήτων Eλλήνων και ΛΑ.Ο.Σ.- αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να αναλογισθεί το μέλλον και την πολιτική της ισχύ.
 
Πρόκειται για την ίδια Αστική Δεξιά που πριν μερικά χρόνια θεωρούσε τη Χ.Α. μόνο περιθωριακή ομάδα, αφού τότε δεν φαινόταν να απειλεί με αξιώσεις την πολιτική της δύναμη και είναι η ίδια που αποδεχόταν τον Καμμένο στους κόλπους της, αν και οι σχέσεις του με τον υπουργό της χούντας Γεωργαλά ήταν ήδη γνωστές, όπως επίσης πρόκειται για την ίδια δύναμη που αποδέχεται ακόμα τους Ανδρεουλάκο και Ψωμιάδη για τους ίδιους σχεδόν λόγους που είχε διαγράψει κάποτε τον Μανωλάκο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω πέρασε από ΛΑ.Ο.Σ. και Χρυσή Αυγή.
Είναι φανερό πως όταν τα πράγματα αλλάζουν, μαζί τους αλλάζει και η πολιτική Φρασεολογία, Τακτική, Ηθική. 
 
Όσο κι αν προσπαθεί η Ν.Δ. να αποδομήσει την "Δεξιότητα" της Χ.Α.- επιστρατεύοντας διάφορα στελέχη, που με δηλώσεις τους περί ΕθνικοΣοσιαλισμού την χαρακτηρίζουν ακόμα και ως απότοκο της Σοσιαλιστικής Ιδεολογίας (Φασισμός, ΕθνικοΣοσιαλισμός)- δεν φαίνεται να είναι σε θέση να το καταφέρει, γιατί τα ίδια ισχυριζόταν σε διαφορετικό χρόνο και για τον ΛΑ.Ο.Σ.  
Η ίδια όμως η ζωή αποδεικνύεται τόσο εκπληκτικά οξύμωρη, που η Ν.Δ. δέχτηκε στις αγκάλες της κάποιους από τους ακραίους του Καρατζαφέρη, με μοναδικό σκοπό να κερδίσει τις εκλογές. 
Είμαι σχεδόν σίγουρος πως μέσα σε αυτήν την χρονική περίοδο των ακραίων διλημμάτων και ακολουθώντας αυτήν την τακτική μπορεί η Ν.Δ. να απορροφήσει μελλοντικά και τον Κασιδιάρη πακέτο με τον Παναγιώταρο.
Δεν το θεωρώ απίθανο. Εξαρτάται από το πόσες ακόμα μοίρες θα κατευθυνθεί προς τα Δεξιά.
 
2) Ένας άλλος λόγος είναι η διαγραφή και μετεγγραφή από τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Ν.Δ.των Γεωργιάδη και Βορίδη, οι οποίοι και εξελέγησαν πανηγυρικά βουλευτές της. 
Δύο από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ.( του ακραίου ΛΑ.Ο.Σ. όπως διατεινόταν μέχρι πριν λίγους μήνες η Ν.Δ. όπως είπαμε) τέθηκαν αυτοβούλως υπό τη σκέπη του Σαμαρά, ο οποίος ως κοινωνικά φιλελεύθερος ξεκίνησε αγώνα εναντίον της Νέας Κομμουνιστικής Απειλής(!).
 
Το γεγονός αυτό στρίμωξε αρκετά τη Χρυγή Αυγή, τους Ανεξάρτητους  Έλληνες αλλά και το εξωκοινοβουλευτικό πλέον ΛΑ.Ο.Σ., οι οποίοι έχουν σε πρώτη εφεδρεία θέματα που άνοιξε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά η Ν.Δ. και μάλιστα με τρόπο που φαίνεται ότι προσπαθεί να τους πάρει το ψωμί μέσα από το στόμα.
Βέβαια το Αντι-Σαμαρικό και Λαϊκίστικα Ελληνοπρεπές μένος του Καμμένου, το Ναζιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον του Μιχαλολιάκου και το φιλοχουντικό και ταυτόχρονα φιλοβασιλικό και αντικομμουνιστικό περιεχόμενο του Καρατζαφέρη είναι ανασχετικοί συμπολιτευτικοί παράγοντες. Διότι αν ήταν ειλικρινείς κι όχι πολιτικάντηδες (αναφέρομαι ειδικά στον Μιχαλολιάκο, αφού Καμμένο και Καρατζαφέρη τους γνωρίζουμε ως τέτοιους) θα υποστήριζαν τη Ν.Δ. στο θέμα του Μεταναστευτικού.
Αν π.χ. κάποιος δώσει λίγη προσοχή στον κατά τα άλλα φιλελεύθερο Δένδια θα παρατηρήσει πως μιλά ως γενετικός κλώνος Καρατζαφέρη- Μιχαλολιάκου, οπότε πόθεν προκύπτουν οι αντιπολιτευτικές κορώνες της Χ.Α. και των Α.Ε. κατά της επιχείρησης "Ξένιος Δίας";         
 
Το Βίντεο
Το βίντεο προσδοκά να είναι μια πολύ μικρή αποτύπωση των κινήσεων της Δεξιάς και σίγουρα πρόκειται για μια φωτογραφική αποτύπωση.
Ο Γεωργιάδης σε ρόλο υπερδημοκράτη κατακεραυνώνει τον Παναγιώταρο και τον Μιχαλολιάκο, ο Παναγιώταρος έχει το βλέμμα μικρού αγοριού που κατουριέται όταν ο μπαμπάς τού φωνάζει ενώ απευθύνεται στον ετεροθαλή αδελφό του (Γεωργιάδης) σε στυλ "θα σου δείξω εγώ, θα φωνάξω τον μπαμπά και θα δεις τι θα πάθεις…" και ο Μυλωνάκης, αυτός ο σπουδαίος δημοσιογράφος, πρώην συναγωνιστής του Άδωνι στρέφεται πλέον εναντίον τελευταίου του ενώ ο εκείνος τον απειλεί με μήνυση.
 
Μέσα σε όλα αυτά δύο Ομογάλακτοι Μεταξικοί (Γεωργιάδης-Μιχαλολιάκος) διαφωνούν ενώ ουσιαστικά γνωρίζουν πως συμφωνούν κι ένας "αντικειμενικός" "παρουσιαστής" δελτίου ειδήσεων χαμογελά γιατί βλέπει πως η Δεξιά κόντρα καλά κρατεί. 
Το επόμενο crash test ίσως να είναι Γεωργιάδης-Κασιδιάρης. 
 
Αν όλοι αυτοί κι άλλοι πολλοί δεν ήταν επικίνδυνοι, θα μπορούσαν να φτιάξουν έναν κωμικό θίασο κι εμείς να γελάμε μαζί τους.
Η Δεξιά όμως ακροβολίζεται αργά αλλά σταθερά κι αυτό μπορεί να μας συμπαρασύρει όλους σε έναν επικίνδυνο δρόμο με δύσκολο τρόπο διαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου