Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ...


Σε μια ανάρτησή μου για τον Άνθιμο πριν λίγο καιρό, οι σχολιαστές "o κύριος αμ" , "ΟΧΙΑ", "αναρχόβλαχος", "CRUX", "Ναπολέων" και "Μ.d.T." μάλλον είχαν αντιληφθεί πως "συντηρώ" διάφορες λόξες.
Δεν φαντάζει για παράδειγμα και πολύ λογικό να στήνεσαι στον τηλεοπτικό δέκτη για να παρακολουθήσεις έναν άνθρωπο (του Θεού) με του οποίου τα λεγόμενα δεν συμφωνείς ποτέ.
Η "λόξα" λοιπόν αυτή με περιβάλλει κάποιες φορές και συχνά με οδηγεί σε ενέργειες, που στην περίπτωση που ήμουν... ά-λοξος, δεν θα έφτανα ποτέ.
Αποφάσισα λοιπόν πριν λίγες μέρες, και εκ "λόξας" ορμώμενος, να ρωτήσω 5-6 πράγματα τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη (αλλιώς Μπουμπούκο).
Έτσι λοιπόν μπήκα στο forum του "Εκκλησία του Δήμου" (ο Θεός να την κάνει) και έθεσα τις ερωτήσεις μου, τις οποίες σημειωτέον απηύθυνα μόνο σε εκείνον. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι (όπως και περίμενα) πως μου απάντησαν διάφοροι θαμώνες του Forum, οι οποίοι όπως θα παρακολουθήσετε και παρακάτω έδειξαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την αντίληψή τους για τη διαφορετική άποψη (ουσιαστικά ούτε καν άποψη παρά μόνο ερώτηση).

Προσπάθησα να μην κάνω συντακτικά ή άλλα λάθη: ξέρω πως τέτοιοι άνθρωποι ψάχνουν και το παραμικρό για να σε διορθώσουν, να σε μειώσουν και εν τέλει να σε
κατακεραυνώσουν.

Άλλωστε σε κουβέντα με Εθνικόφρονες μπαίνεις, δεν περιμένεις να μη δώσουν σημασία στη γλώσσα που συνέχει το Έθνος τους!
Βέβαια δεν τα απέφυγα (λόγω παράλειψης, αβλεψίας και βιασύνης) και εννοείται πως βρήκαν ευκαιρία να με χτυπήσουν. Έφτασα στο σημείο να είμαι τόσο "ηλίθια" ευγενικός που σχεδόν δεν με αναγνώριζα.
Ήταν όμως θέμα τακτικής: δεν ήθελα να προκαλέσω με τέτοιου είδους λάθη, θέλοντας έτσι να "βοηθήσω" την ανάδυση των πραγματικών συναισθημάτων των συνομιλητών μου απέναντι στον άλλον, σε αυτόν που έχει διαφορετική άποψη, στον ιδεολογικό τους αντίπαλο. Δεν ήθελα να αντιδράσουν σε ύβρεις με ύβρεις, δεν θα είχε ουσία. Ενώ λοιπόν εγώ στάθηκα στο "ύψος" μου, εκείνοι με έβρισαν από… καθέδρας, λόγω έδρας .Η αλήθεια πάντως είναι πως μόνο ο Γεωργιάδης και ένας μοναδικός σχολιαστής απάντησαν εξ΄αρχής σε ανάλογο ύφος με το δικό μου.
Βέβαια ο Γεωργιάδης δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Είναι βουλευτής και δεν θα ήθελε με τίποτα να βρει ένας ιδεολογικός του αντίπαλος (εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση) πρόσχημα (έτσι θα το έβλεπε εκείνος) ώστε να κατηγορηθεί για "φασιστική" νοοτροπία. Από την άλλη δεν μπορούσε να αποτρέψει τους οπαδούς του από κάτι τέτοιο- ή μήπως μπορούσε και δεν το έκανε; (συμφέρον του θα ήταν, γατί έτσι δεν θα ήμουν τώρα σε θέση να αποδώσω στους οπαδούς του κάποια μομφή).Παρακολουθείστε τον διάλογο που έγινε. Νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Στην ουσία ο διάλογος δεν προχώρησε με δική μου ευθύνη (πόσο δική μου είναι βέβαια αφού πρώτα με είχαν σκυλοβρίσει δεν ξέρω!).
Εκείνο που ήθελα ήταν να "αποκαλύψω" στον εαυτό μου κατά πόσο αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να διαλεχθούν με ό,τι δεν συμφωνούν (ούτε καν με τις απόψεις μου παρά μόνο με τις ερωτήσεις μου).
Αυτό λοιπόν είναι το δώρο μου, σας το παραδίδω ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα για τον τρόπο που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνεται ένας διάλογος, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με κάποιον. Όποιος ευαγγελίζεται κάτι διαφορετικό καλό είναι να ξέρει τουλάχιστον τους κανόνες του διαλόγου. Και εμείς πρέπει να τους μάθουμε, αν δεν τους ξέρουμε . Έτσι νομίζω τουλάχιστον.Θαυμάστε ύφος και στυλ. Αν και είναι λίγο μεγάλο, αφού φάνηκε ότι βρήκαν αντίπαλο στα χωράφια τους και σκέφτηκαν να του φορτώσουν ακόμα και… τον εμφύλιο, έχει ενδιαφέρον, αν έχετε όρεξη, να το διαβάσετε ολόκληρο.
Από κάποια σχόλια έχω περικόψει κομμάτιά τους, γιατί ήταν πολύ μεγάλα. Όπου γίνεται αυτό υπάρχει σημείωση.
Αφιερωμένο σε όσους -αραιά ή συχνά-γράφατε την άποψή σας σε αυτό το blog

ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
από Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 8:59 pmΚαλησπέρα κ Γεωργιάδη
Όντας ένα από τους "Θολοκουλτουριαραίους" και «Αναρχοάπλυτους», όπως συχνά μας αποκαλείτε, θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:
1) Γιατί αφού το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ αναφέρει ξεκάθαρα, πως ο ιδεολογικοπολιτικός διαχωρισμός της κοινωνίας σε ΔΕΞΙΑ -ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι ψευδής και πλέον πολιτικά ανενεργός (αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα ο σωστός είναι προνομιούχοι και μη προνομιούχοι), γιατί λοιπόν, σχεδόν πάντα κ. Γεωργιάδη καταφέρεστε εναντίον της Αριστεράς (ημεδαπής και αλλοδαπής);
από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 9:47 pm: Διότι πέραν του πολιτικού παρόντος, όπου ο όρος αυτός δεν θα έπρεπε να έχη νόημα, μετά την κατάρρευσι του Σοβιετικού μπλόκ, υπάρχει και ένα πολιτικό παρελθόν. Και αυτό το παρελθόν επηρεάζει και σήμερα την κοινωνία μας, μέσω της στρεβλώσεως των ιδεών. Π.χ. η μόνιμη ανάγκη για ψευτοεπαναστάσεις, αναγομένη σε ένα φαντασιακό δήθεν ηρωικό αριστερό παρελθόν, οδηγεί ένα μεγάλο τμήμα της Κοινωνίας μας να αντιδρά σε όλες τις εθνικές προσπάθειες. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.
2) Γιατί ισχυρίζεστε, πως η Ιστορία στην Ελλάδα διαβάζεται μονομερώς, αφού κι εσείς το ίδιο κάνετε; Εκτός αν μπορείτε τουλάχιστον να ενδείξετε, πως σ' ό,τι αφορά την Ιστορία, έχετε πλησιάσει στην Πλατωνική Ιδέα "Αντικειμενικότητα".
από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 9:47 pm: Αντικειμενική ιστορία δεν υπάρχει. Ο Πλάτων δεν ήταν Ιστορικός αλλά Φιλόσοφος. Ακόμη και ο μέγιστος Ιστορικός όλων των εποχών, ο Θουκυδίδης δεν ήταν αντικειμενικός. Όμως άλλο πράγμα η υποκειμενικότητα και άλλο η σκόπιμη διαστρέβλωσις, η προπαγάνδα. Εγώ το δεύτερο το αποφεύγω και αν δω κάτι σπουδαίο που έπραξαν οι ιδεολογικοί μου αντίπαλοι δεν θα το αποκρύψω. Δηλώνω ευθαρσώς την ιδεολογική μου ταυτότητα. Δεν το παίζω "ουδέτερος" για να πουλήσω αντικειμενικότητα, αυτός που με ακούει ή με διαβάζει γνωρίζει την ιδεολογική μου σκοπιά και την συνεκτιμά. Αντιθέτως οι αριστεροί στην Ελλάδα επιμένουν να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, ως "Αγίους" και όλους τους άλλους ως "πουλημένους". Πήγαινε να δεις την ταινία "Κατίν" ας πούμε για να δης πόσο "Άγιοι" είναι οι Αριστεροί και ί θα παθαίναμε εάν είχαν νικήσει.
3) Με ποιό τρόπο έχετε εννοήσει τη βουλευτική σας ιδιότητα; Θεωρείτε πως σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνεται η άποψή σας ως υπερισχύουσα έναντι των αντιθέτων; Όποιος δεν συμφωνεί με τις θέσεις σας είναι "Θολοκουλτουριάρης"; Το λέω, γιατί ψέγετε την Αριστερά πως αποδίδει πολύ εύκολα τον όρο του φασίστα σε όποιον συμφωνεί μαζί σας. Μήπως έτσι συντηρείτε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που φαντάζομαι (μπορεί να κάνω και λάθος) πως θέλετε να αφήσετε στην άκρη; Ο ένας χαρακτηρισμός (φασίστας) είναι ακραίος, ενώ ο άλλος (Θολοκουλτουριάρης ή Άπλυτος κτλ) είναι η απόδοση της αλήθειας; Ο ένας περιέχει αρνητικά αξιακά κριτήρια, ενώ ο άλλος όχι; Μη μου μιλήσετε για την άλλη πλευρά και τους χαρακτηρισμούς της, γιατί δεν είναι και πολύ σοφό να διαπράττουμε τα λάθη που καυτηριάζουμε στους άλλους.
από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 9:47 pm: Φυσικά και η αντίδρασις μου είναι υπερβολική ως αντίδρασι σε μία υπερβολική πραγματικότητα. Όταν τραβάς ένα ελατήριο, δεν γυρίζει στην θέσι ισορροπίας αλλά πάει πρώτα στην άλλη άκρη. Ο στόχος μου είναι να αφυπνίσω τους συμπολίτες μου και αυτοί οι χαρακτηρισμοί έχουν ως στόχο να προκαλέσουν αυτούς που εδώ και δεκατίες μένουν στο απυρόβλητο. Όλα αυτά δεν έχουν σχέσι με την βουλευτική μου έδρα. Η έδρα είναι κάτι παροδικό, σήμερα την έχεις αύριο όχι. Εγώ όλα αυτά τα έλεγα προτού εκλεγώ, τα λέω τώρα και θα τα λέω και μετά διότι τα πιστεύω. Αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία και κυριαρχία της Αριστεράς κατά την γνώμη μου, βλάπτει σοβαρά την Πατρίδά μου και θέλω να την πολεμήσω.
4) Θεωρείται σωστό να έχει κυριολεκτικά γεμίσει η γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα (Κάτω Πατήσια) με τρικάκια της Νεολαίας του ΛΑΟΣ (ΝΕΟΣ), που ζητούν δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο απόδοσης ιθαγένειας στους Μετανάστες; Πρέπει επίσης να σας πληροφορήσω πως και οι κάδοι των σκουπιδιών είναι "ντυμένοι" με παρόμοια χαρτιά και με αυτοκόλλητα της ΦΟΣ τα οποία αναφέρουν επί λέξη: "Φυλάμε Θερμοπύλες"
από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 9:47 pm:Εάν τα φυλλάδια και τα αυτοκόλητα του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν τα μόνα χαρτάκια και αυτοκόλλητα μπορεί να συμφωνούσα μαζί σου. Σε μια Ελλάδα όμως που όλοι κολλούν παντού τα πάντα και που οι λεγόμενοι "αντιεξουσιαστές" κολλούν εκατομμύρια αθροιστικά αφίσσες, πρέπει και εμείς να κάνουμε πολιτικό αγώνα με κάποιον τρόπο. Ή λοιπόν θα τα απαγορεύσουμε όλα (συμφωνώ) ή θα τα επιτρέψουμε όλα διότι αλλιώς θα είναι σαν να παραχωρούμε την πόλι μας στους άλλους.
5) Έχετε πει αρκετές φορές, πως η άποψή σας (όχι μόνο η προσωπική) είναι αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και γενικότερα από τα κανάλια πληροφόρησης των πολιτών. Μήπως έχετε υπολογίσει πόσες φορές έχετε βήμα στα κανάλια, πόσα blogs του διαδικτύου προωθούν το λόγο σας (και των συναδέλφων σας στον ΛΑΟΣ), πόσες εφημερίδες φιλοξενούν συνεντεύξεις σας και υιοθετούν τις πολιτικές σας απόψεις; Έχετε συνειδητοποιήσει πως έχετε, σχεδόν καθημερινά, προσωπικές εκπομπές σε δύο κανάλια;
από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 9:47 pm:Τα κανάλια μας καλούν για να μας εκθέσουν κατά την δική τους άποψι. Δείξτε μου έναν δημοσιογράφο που θα τολμήση να πη δημοσίως ότι συμφωνεί έστω με κάτι απ'όσα λέμε. Τις προσκλήσεις σε αυτά δε τις κερδίσαμε αφού πρώτα μας ψήφισε ο κόσμος και αναγκάστηκαν να μας πρωτοκαλέσουν εκ του νόμου, που σημειωτέον είχε φτιαχτεί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς οι ιδέες μας εκφράζουν πολύ κόσμο, αυτοί γυρίζουν να μας δουν, αυτό αυξάνει τα νούμερα και άρα τα κανάλια έχουν συμφέρον να μας καλούν. Οι εκπομπές στα δύο κανάλια είναι πληρωμένος διαφημιστικός χρόνος από την επιχείρησί μου. Όποιος άλλος θέλει μπορεί να αγοράση χρόνο και αυτός. Ο κόσμος αγοράζει βιβλία από τις εκπομπές μου εδώ και 10 χρόνια. Όταν ο κόσμος σταματήσει να αγοράζη, θα σταματήσουν και οι εκπομπές.
6) Μεταξύ μας, πιστεύετε πραγματικά, πως ο Άνθιμος είναι ο "απόλυτος" (με τα ανθρώπινα δεδομένα) Χριστιανός; Μήπως τυχόν βολεύει το κόμμα σας, επειδή "προωθεί" τον πολιτικό σας λόγο; Ας μην περιέχει, αν θέλετε βέβαια, η απάντησή σας τον ισχυρισμό ότι τα ίδια κάνει και η Αριστερά με τον Ιερώνυμο, γιατί θα έχετε περιπέσει στο λάθος της ερώτησης 4.
από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 9:47 pm:Δεν είμαι Θεολόγος για να τον κρίνω θεολογικά. Ως Έλλην Χριστιανός Ορθόδοξος όμως, οφείλω να πω ότι η Εκκλησία ήταν πάντοτε παρούσα στους εθνικούς αγώνες. Άρα ο Άνθιμος είναι ένας Άξιος Ιεράρχης!
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία
από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 9:47 pm:Κι εγώ ευχαριστώ πολύ για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις είστε πάντα ευπρόσδεκτος.
Ένας "Θολοκουλτουριάρης", ένας "Άπλυτος"
YΓ1: Συγχωρήστε μου τυχόν συντακτικά ή λάθη στίξης.
ΥΓ2: Αν μου απαντήσετε, πείτε μου αν στο μέλλον μπορώ να σας θέσω κι άλλες ερωτήσεις, που τυχόν αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν

Ο πρώτος σχολιαστής απαντάει σε κάθε ερώτημά μου

από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm
1) ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΕ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" (ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ") ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ (ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ) "ΑΡΙΣΤΕΡΑ". ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.
2) ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΛΛΟ Η ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΑ ΑΛΛΟ Η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΑΛΛΟ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ Κο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ "ΙΣΤΟΡΙΑ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ "ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ" ΟΜΑΔΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΤΑΝ Η Κα ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΡΑΣΗ" ΤΟΥ ΕΛΛ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ΚΑΙ "ΑΓΝΟΕΙ" Π.Χ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΜΑΤΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ. ΟΠΩΣ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70 ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΝΕΚΡΟΥΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΑΝΚ, ΚΑΙ -ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΣΙΜΑ ΤΣΕΒΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ...
3) ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΒΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΝ ΟΧΙ ΟΡΚΟ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥ (ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ - ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ) ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΟΎΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ '40 ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΚΡΥΟΠΑΓΉΜΑΤΑ ΉΤΑΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. Ή ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ Ή ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΑ. ΠΑΝΤΩς ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑς ΓΗΠΕΔΟ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ, ΑΠΛΑ ΕΣΕΙς ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙΤΕ. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΛΟΙΠΟΝ...
4) ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΒΕΒΑΙΩΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗς ΝΕΟΣ; ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΙΣΤΟΡΙΚΟΥς, ΟΛΟΥς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ 300 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ "ΦΑΡΣΙ". ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ. ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ. ΟΧΙ, ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤ' ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ...ΑΦΓΑΝΟΥΣ, ΣΩΣΤΑ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ;
5) ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΗς AGB KAI O AΔΩΝΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
6) ΣΤΟ ΕΚΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΟΧΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΤΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ! ΕΡΩΤΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ) ΠΟΛΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥς ΩΣ ΠΟΛΙΤΕς ΤΟΥ ΕΛΛ. ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥς ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Ή ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΟ ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ; Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΒΛΑΚΑΣ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ 4 ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ;
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία
από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΑΥΠΝΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.
Ένας "Θολοκουλτουριάρης", ένας "Άπλυτος"
από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ, ΤΟ ΑΠΛΥΤΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ;
ΥΓ1: Συγχωρήστε μου τυχόν συντακτικά ή λάθη στίξης.
από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΓΙΑ "ΑΠΛΥΤΟΣ" ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.
ΥΓ2: Αν μου απαντήσετε, πείτε μου αν στο μέλλον μπορώ να σας θέσω κι άλλες ερωτήσεις, που τυχόν αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν
από Δημήτριος» Πέμ. Φεβ. 18, 2010 11:16 pm ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ "ΧΟΡΤΟ" ΟΤΑΝ ...ΞΕΦΤΑΕΙ Η ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ. ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.
από antontsaus » Παρ. Φεβ. 19, 2010 12:08 am: ολες οι ερωτησεις του μπολσεβικου μπορουν να αντιστραφουν ανετα.δεν νομιζω οτι πρεπει να απαντησει κανεις σε προβοκατορικες ερωτησεις του εχθρου.δεν θα περασει ο μπολσεβικισμος!!!!ποτε ξανα κομμουνισμος!!!!
από O EΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ » Παρ. Φεβ. 19, 2010 9:22 amΚύριε Γεωργιάδη, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα να συνεχίσω το διάλογο μαζί σας, αλλά δεν φαίνεται να είμαι τελικά τόσο ευπρόσδεκτος, όπως θα είδατε. Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.
Προς τον κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ:
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΒΛΑΚΑΣ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ 4 ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ;
Ήθελα να πω στον σχολιαστή Δημήτριο, πως όντως έχει δίκιο για τη λάθος παραπομπή στην ερώτηση περί "Χριστιανικότητας» του Άνθιμου.Από λάθος παρέπεμψα στην ερώτηση 3 και όχι στην ερώτηση 4.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο συγκεκριμένος σχολιαστής δεν συγχωρεί "πληκτρολογικά" λάθη. Προφανώς Δημήτριε έχεις απαντήσει ήδη στο ρητορικό σου ερώτημα, οπότε δεν χρειάζεται να σου απαντήσω εγώ.
ΒΕΒΑΙΩΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗς ΝΕΟΣ; ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΙΣΤΟΡΙΚΟΥς, ΟΛΟΥς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ 300 ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ "ΦΑΡΣΙ". ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ. ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ. ΟΧΙ, ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤ' ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ...ΑΦΓΑΝΟΥΣ, ΣΩΣΤΑ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
Πρέπει καταρχήν να σας πω ότι η απάντησή σας είναι άσχετη με την ερώτηση που έθεσα εγώ. Η ερώτηση αφορούσε στο εάν ο κ. Γεωργιάδης επικροτεί τον χαρτοπόλεμο.Εγώ κύριε Δημήτριε δεν έχω ζητήσει δημοψήφισμα για κανένα θέμα, και ναι, θεωρώ πως είμαι σοβαρός, εκτός αν κι αυτό το ερώτημα είναι ρητορικό, οπότε καταλαβαίνω ότι για εσάς δεν είμαι σοβαρός.
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗς ΝΕΟΣ; Επανέρχομαι: Κύριε Δημήτριε τι σχέση έχει η ερώτηση μου, με το αν κάποιοι θέλουν δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό; Δε ρώτησα αυτό τον κ. Γεωργιάδη. Ρώτησα αν επικροτεί τον χαρτοπόλεμο.
ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΙΣΤΟΡΙΚΟΥς,
Κύριε Δημήτριε αυτό κάνω και θα προσπαθώ να το κάνω πάντα.
ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ Όχι εγώ, εσείς πολύ εύκολα με χαρακτηρίσατε βλάκα
ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ Επειδή δεν υπάρχει ερωτηματικό στην πρόταση, με ρωτάτε πραγματικά, καταφάσκετε ως προς τη φυσιολογικότητά μου ή είναι ρητορικό πάλι ερώτημα, οπότε έχετε αποφασίσει για τη μη φυσιολογικότητά μου;
ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ. Πότε το είπα εγώ αυτό;ΟΧΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΤΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!
Η διατύπωση αυτής της ερώτησης περιέχει τον υποτιθέμενο φασισμό μου; Διαβάστε τη λίγο προσεκτικότερα: "Ας μην περιέχει, αν θέλετε βέβαια, η απάντησή σας τον ισχυρισμό ότι τα ίδια κάνει και η Αριστερά με τον Ιερώνυμο,… " Το "Ας μην περιέχει, αν θέλετε βέβαια, " δεν αποτελεί προσταγή, αλλά παράκληση.Αντίθετα, η πρότασή σας "ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" αποτελεί προσταγή.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ "ΧΟΡΤΟ" ΟΤΑΝ ...ΞΕΦΤΑΕΙ Η ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ. ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο περί "χόρτου", όπως και για τα υπόλοιπα που αφορούσαν στη βλακεία, σοβαρότητα, φυσιολογικότητα κτλ.Για να ξέρετε τις επιπλοκές της αποχής από το "χόρτο", προφανώς είναι κάτι που έχετε βιώσει.Συγχαρητήρια που πράξατε το καθήκον σας απέναντί μου. Σε ό,τι αφορά την «απλυσιά» μου, πρέπει να σας διαβεβαιώσω πως πλένομαι κάθε μέρα. Πολύ χιουμοριστικό και αυτό το σχόλιο σας.
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΓΙΑ "ΑΠΛΥΤΟΣ" ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.
Εσείς κύριε antontsaous πάλι αν και "Καθαρός", δεν τα πήγατε και πολύ καλά. Θα μπορούσα να σας αναφέρω συντακτικά ή άλλα λάθη, αλλά δεν προλαβαίνω, γιατί πρέπει να κάνω ένα μπάνιο.
Προς τον κ. antontsaous ολες οι ερωτησεις του μπολσεβικου μπορουν να αντιστραφουν ανετα.δεν νομιζω οτι πρεπει να απαντησει κανεις σε προβοκατορικες ερωτησεις του εχθρου.δεν θα περασει ο μπολσεβικισμος!!!!ποτε ξανα κομμουνισμος!!!!
"Μπολσεβίκος", "Εχθρός" και όλα τα γνωστά. Ευχαριστώ για την αντιμετώπιση. Καλά κάνετε: μην απαντάτε σε έναν προβοκάτορα.
από Στυλιανός » Παρ. Φεβ. 19, 2010 2:13 pm (δεν συμπεριλήφθηκε ολόκληρο το σχόλιο)@ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ Λίγες πρώτες απαντήσεις από εμέ που έχω καιρό στο κόμμα...…Οι λέξεις πάντως αριστερός και δεξιός που χρησιμοποιούμε είναι περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα... Με αυτές συνεννοείται ο κόσμος, αυτές λέμε.. Εσείς μιλάτε με δικό σας λεξιλόγιο γιατί να το κάνουμε και εμείς, οι "οπορτουνισταί" να πούμε..;;;Και φαντάζομαι με το "πάντα"... υπονοείς ότι δεν καταφερόμαστε καθόλου κατά της δεξιάς.. Πάλι: Λανθάνεσαι φίλτατε αριστεριστή.. Απλά εσύ μέσα στην αγωνία σου και την εμμονή σου με την αριστερά σου δεν ενημερώνεσαι για τις σωρούς δεικτικών κατηγορώ που εξαπολύει ο ΛΑ.Ο.Σ. κατά της δεξιάς... Είναι φυσικά και το άλλο ενδεχόμενο: ότι πολύ απλά, η οπτική σου των πραγμάτων, ξέρω ‘γω, ότι τάχα μόνο η δυναμική αριστερά (της φαντασίας σου) είναι αυτή που μπορεί να αντιπαλευτεί της κακιάς νεοφιλελεύθερης και νεοσυντηρητικής δεξιάς και όχι φυσικά οι "κακοί" του ΛΑ.Ο.Σ.... αυτή η οπτική τέλος πάντων να μην σου αφήνει τα περιθώρια να δεις την συνολική δράση του ΛΑ.Ο.Σ... Δικό σου πρόβλημα αυτό..
Αλλά για πες τόσα χρόνια στην βουλή νομίζεις ότι αυτό το γενικό και αφηρημένο "η πλουτοκρατία", "η πλουτοκρατία" έχει βάρος πλέον...;; Ονόματα φίλε... ένα προς ένα... δεν ακούσαμε ονόματα τόσα χρόνια.. Πόσες φορές να τα πει ο Βελόπουλος..: τι George Soros και τα συναφή, πόσες φορές να κράζει συγκεκριμένες πολυεθνικές ο πρόεδρος.. Πρέπει φυσικά επειγόντως να δεις το θρυλικό, το θρυλικότατο ρε άνθρωπε:
Απόλαυσε το... κοίτα πως κάνει χώμα το Καραμανλή και τους ΝΔουδες... Κλάμα η ΝΔ...!!! Μία εφημερίδα μόνο το έγραψε για το Καραμανλή, τα κανάλια μόκο... η αριστερά.. τίποτα, στους ουτοπισμούς της και έρχεσαι να πεις ότι καταφέρεται ο ΛΑ.Ο.Σ. μόνο κατά της αριστεράς!!!… Αγωνιάτε δεύτερον γιατί εκεί που νομίζατε ότι κάνατε "σκληρή επίθεση στο νεοσυντηρητισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση", σύμφωνα με τους φαρισαϊσμούς σας, σας βγήκε ένας παλιός, ο Κάρατζα να πούμε.. με προτάσεις εξαιρετικά αποτελεσματικότερες από τις τσιρίδες σας και τα χάσατε... Ή δεν ισχύει..;;; Ααα.. είναι λαϊκιστής..;; Ναι, ναι.. Μόνο εσείς είστε οι πραγματικοί εκφραστές του λαού... ναι, ναι.. (Θα δείξει η συνέχεια., μείνε στην γραμμή εσύ και τα συντρόφια)
Είναι επίσης και τελευταία τα θέματα με την απόδοση ιθαγένειας που είδατε άναυδοι το λαό να μην συμπράττει στις αντιλήψεις και τους ρομαντισμούς σας..
Είναι και αυτή η τρελή συσπείρωση που σας κατάφερε το ΠΑΣΟΚ, των προοδευτικών να ‘ούμε: από το κάθε αναρχοφασίστα hooligan, μέχρι ΚΚΕμ-λ, ΠΑΣΟΚοι και συναφή στο θέμα Δραγώνα.. Ειλικρινά το πώς τσιμπήσατε όλοι και υποστηρίζατε με σθένος την στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ, είναι απλά γελοίο...!! Είναι φανερό λοιπόν... ότι οι προοδευτικάρες.. είστε σε φοβική άμυνα για την ιδεολογική ηγεμονία.. και όχι φυσικά για το καλό του λαού.. αλλού αυτά... Άλλο το πώς ονειρεύομαι τον κόσμο και άλλο ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και οι μακροπρόθεσμοι μου στόχοι ως κράτος και ποιες είναι πρωτοβουλίες που θα υποστηρίξω που ωφελούν την κοινωνία…
… Όταν η αυγή βγαίνει και υποστηρίζει ότι το ’21 το έκαναν κάτι "Πελλοπονήσιοι ταξικοί επαναστάτες" χωρίς καμία εθνική συνείδηση, οι πλείστοι Αλβανοί (σε αφήνω μόνο να βρεις το οξύμωρο) και μες τις σαδιστικές τάσεις που προσδίδει η ναζιστορθόδοξη μας θρησκεία και τον νεοφερμένο εθνικισμό, σωβινισμό της Γαλλίας έσφαξαν οι τρισάθλιοι τους καημένους της Τριπολιτσάς.. Εεεεε αυτό το παραλήρημα.. είναι.. μία "άλλη ανάγνωση της ιστορίας" φίλε..;;;!!!! Ή είναι ένας παθολογικός μηδενισμός, με σκοπό πολύ απλά να "πειράξει" τους ναζιστοορθόδοξους ψευτοΈλληνες.. έτσι για να ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ οι σύντροφοι σου..;; Έτσι για να (αυτο)ικανοποιούνται φαντασιακά ότι αποδομούν τάχα την ψευτοελληνική κοινωνία ..;; Μία απάντηση σε παρακαλώ...!!
… Γι’ αυτό και εξαπολύσαμε αυτό την επίθεση στην στελεχάρα την Δραγώνα σας.. Αν θέλεις να εξετάσουμε την "Πελλοπονησιακή εξέγερση" με τα διαθέσιμα δεδομένα για να δούμε τι μπορούμε να ασφαλές βγάλουμε.. είμαι απόλυτα διαθέσιμος...!!-
" Όποιος δεν συμφωνεί με τις θέσεις σας είναι "Θολοκουλτουριάρης"" Μα δεν ντρέπεστε ρε.. Μα δεν ντρέπεστε.. "λίγη τσίπα κύριε Τσίπρα" που λέει και ο πρόεδρος... Είμαστε σε μία χώρα που φοβόμαστε να πούμε την λέξη έθνος και πατρίδα ρε και παραπονιέστε ρε.. Ρε δεν φτάνει που δεν έμεινε τίποτα γερό σε αυτήν την χώρα για να είσαι υπερήφανος.. είχαμε και το ότι ως πριν να μπει ο ΛΑ.Ο.Σ. στην βουλή, έλεγες την λέξη έθνος και έμπαινες απευθείας στην κατηγορία του ναζιστοορθόδοξου... και τώρα ενίστασθε για ταμπέλωμα αντίθετων απόψεων... Τι υποκρισία είναι αυτή..;;!!
Άκου το και ειλικρινά μην μου το παίζεις ήπιος και πως τάχα εσύ δεν αντέχεις το ταμπέλωμα..: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ... ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ A PRIORI ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, τις ακούς και αν μπορείς ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙΣ με βάσιμα και αναντίρρητα επιχειρήματα, λέξη προς λέξη.. Στο ελληνικό γίγνεσθαι γινόταν ότι πιο ευτράπελο πριν τον ΛΑ.Ο.Σ.... Έλεγες την λέξη λαθρομετανάστευση και έτρεχαν όλοι να σε φάνε... φασίστα, ναζιστοορθόδοξε...!!! Χωρίς καμία άποψη, χωρίς κανένα επιχείρημα... χωρίς καμία εμβάθυνση... ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ...;;; Δεν είναι απλά... "ανταλλαγή κακών χαρακτηρισμών" όπως υποκριτικά το παρουσιάζεις, είναι δαιμονοποίηση ιδεών και απόψεων...!! Τίποτα χειρότερο σε μία δημοκρατία και σε μία κοινωνία που θέλει να αποκαλείται πολιτισμένη.. Αλλά είπαμε η αριστερές ιδέες είναι a priori σωστές... έτσι.. αγελαία.. έτσι... πρόβατα... Καλά...!!Περιμένω τις απόψεις σου.. Λάβε υπόψην ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα (όχι λαθραίοι άνθρωποι, ΛΑΘΡΑΙΑ μετανάστες.. φίλε αριστεριστή) δεν εμφανίστηκαν τότε που το αντιλήφθηκαν τα κανάλια: ΠΕΡΥΣΙ.. και ότι οι φοιτητές στις πορείες για την αστυνομική καταστολή τον Δεκέμβρη φέτος φώναζαν "... η χούντα δεν τελείωσε το ‘73", (όντως το ’74 τελείωσε απλά δεν το ξέρει ο ελληνικός λαός, μόνο η ηλιθιότητες της αριστεράς περνούν ως ιστορία).. και όσον αφορά στο "εμφυλιοπολεμικό κλίμα" δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, δεν είμαστε το ΠΑΣΟΚ με τον Πάγκαλο να σπεκουλάρουμε σε τέτοια πράγματα.. θέλουμε εθνική ενότητα... Εσείς επενδύετε στην διχοτόμηση... "Καμία Εθνική Ενότητα" δεν φωνάζετε;; Τι παραπονιέσαι τώρα..;; λίγη συνέπεια παρακαλώ.. Και μεταξύ μας στον εμφύλιο πόλεμο... οι κομουνιστές τον δρόμο για τον Στάλιν άνοιγαν όχι για τον ρομαντικό κομουνισμό.. Αλλού οι ρομαντισμοί σας..: Στάλιν=Φασίστας, Δικτάτορας.. ξέρεις εσύ.. ή δεν ξέρεις;;;!!!… Τολμάτε και μιλάτε ακόμα;;;
Αλλά αυτά δεν τα λέμε, αυτά είναι σωστά, τέλος... Ότι κάνει η αριστερά είναι σωστό.. ΤΕΡΜΑ σ’ αυτά φίλε... ΤΕΡΜΑ...!!! Αφού κρίνεις το ένα θα κρίνεις και το άλλο...Γιατί δεν υπογράφεις για το δημοψήφισμα φίλε "ελευθεριακέ"... Που είναι η αμεσοδημοκρατική σου αντίληψη;;; Μην μου πεις... και για την μπολόνια το ΛΑΟΣ ήταν υπέρ όπως το ΚΚΕ για δημοψήφισμα, τώρα;;; Οι ηλίθιοι ναζιστοορθόδοξοι δεν καταλαβαίνουν, εεε;; Τα σημειώνουμε αυτά, κάποτε θα χρειαστούν για να σας ξεμασκαρεύουν..Επίσης... γι’ αυτά τα "τσιράκια" του ΛΑΟΣ δεν είχες πει κουβέντα όταν τα ξυλοκοπούσαν οι αναρχοφασίτες στην Θεολογικού Καποδιστριακού..!! Είπαμε αυτά δεν είναι άνθρωποι, είναι τσιράκια-φασίστες, εεε;; Έλειπα εκείνη την μέρα από το Φυσικό και αν τύχαινε και πήγαινα στα τραπεζάκια της ΦΩΣ ίσως και ‘γω να ήμουν νοσοκομείο... ΑΘΛΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΙΩΘΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ...!!! Έκλαιγα από τα νεύρα μου.. Υποκριτές...!!! Όταν ανάρτησαν την ταυτότητα του "τσιρακίου" στο athens.indymedia που ήταν η απεγνωσμένη σου αντίδραση;;;!! Αλλά ξεχνώ: είναι τσιράκια, δεν είναι άνθρωποι... Μόνο οι αριστεροί είναι άνθρωποι... Αλλού αυτό για "τσιράκια", παιδάκι.. Μάθε και ότι η εντολή του προέδρου στους νέους του κόμματος ήταν σαφής.. Θα είστε ήσυχοι, νηφάλιοι και δεν θα προκαλείτε κανέναν.. Αλλού οι συκοφαντίες σας γι’ αυτούς... και μην τολμήσεις να αναφέρεις καμία σύμπραξη μας με χρυσαυγίτες.. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ.. Δεν ξέρεις πόσο μας βρίζουν οι χρυσαυγίτες, μην τολμήσεις να μας ταυτίσεις με αυτού του είδους τους φασίστες, αρνούμε κάθε σχέση με υποστηρικτές του απολυταρχισμού ναζιστές και φασιστοκομουνιστές..
Δες κατάματα ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες.. απόλαυσε
Έχεις δει ποτέ την Κανέλλη να κάνει διάλογο...;;;; Όχι;;!! Μα γιατί άραγε;;;!!! Που είναι οι μομφές σου γι’ αυτήν..;;; Περιμένω...!!!Επίσης για δες αυτό το video:
Ενδιαφέρον εεεε;; Ξυπνούν πρωί.. Οι του ΛΑ.Ο.Σ. εεε οι πρώτοι σε ερωτήσεις-ομιλίες στην βουλή στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία... Και που 'σαι να δεις σε αυτήν...!! Δεν ξεκολλά ο Ροντούλης από την βουλή!!! Και αυτό με τα blogs τι φοβάσαι.. έχετε το indymedia σας, έχετε το tvxs…. Τι τρομάζεις;; Ότι δεν περνά πλέον ο λόγος σας..;; Ότι δεν περνούν πλέον φωνασκίες του είδους.. "Αντεπίθεση λαέ", "Απαίτησε αυτά που σου έκλεψαν", "Κάτω οι μπάτσοι και το κράτος που σκοτώνει"... Θέματα που βεβαίως είναι σοβαρά... απλά δεν είναι προτάσεις.. Ο λαός.. θέλει προτάσεις.. σε αυτά που τον πονάνε... όχι μηδενιστικά παραληρήματα στα πλαίσια των ουτοπιστικών σας αεροβασιών, κομμένα ραμμένα στα μέτρα σας... Και επίσης: "και υιοθετούν τις πολιτικές σας απόψεις". Πας καλά παιδί μου...;;;!!! Πιστεύεις ότι το λαβάνουν σοβαρά τον Άδωνη ή τους του ΛΑ.Ο.Σ.;;; Ξέρεις με τι χλευασμό και ειρωνεία τους αντιμετωπίζουν...;;;
… Έχουμε πει τόσες προτάσεις για την οικονομία... Η αριστερά το μόνο που λέει είναι το λαϊκιστικό "Να πληρώσει η πλουτοκρατία", λες και αυτά φτάνουν νομίζεις... Όλοι μας χλευάζουν, αλλά σιγά σιγά βλέπουν ότι έχουμε δίκαιο... Όταν όμως είναι αργά πλέον... και εσύ μας λες: υιοθετούν τις πολιτικές μας απόψεις!! Μην λες ασυναρτησίες...Και με λίγα λόγια.. άστα πολύ ή λίγο στην tv… Συγκεκριμένα πράματα.. τι σε ανησυχεί από τα λεγόμενα μας...;;-"ο Άνθιμος είναι ο "απόλυτος" (με τα ανθρώπινα δεδομένα) Χριστιανός;"Πώς να στο πω τώρα... που λέει και ο Ευώνυμος, ΑΛΛΟ ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.. Αλλά βλέπω πάντως ότι ενημερώνεστε πλήρως για τα του ΛΑΟΣ και του πατριωτικού χώρου.. Πλήρως... δεν αφήνετε καρφί να πέσει.. Λίγο το Ελληνοφρένεια... λίγο το Ράδιο Αρβύλα.. Όλα βοηθάνε... Μας τα έλεγε ο πρόεδρος.. και στην αρνητική διαφήμιση να επενδύσουμε... τρελό τον βγάζαμε εμείς.. και δες που έχουμε φτάσει, μπράβο μας.. και αυτό να το βλέπουν όλοι οι συναγωνιστές και να ανασάνουν κάπως... … Και σας βλέπω που φοβικά προσπαθείτε να έχετε την αποκλειστικότητα στην φιλανθρωπία... Όπως μας κατηγορούν ότι επιδιώκουμε την αποκλειστικότητα στον πατριωτισμό, έτσι και εσείς.. απαιτείτε μανιωδώς την αποκλειστικότητα στην φιλανθρωπία.. οι υπόλοιποι είναι απάνθρωποι νεοφασίστες για εσάς.. Αυτός είναι ο πολιτικός σας λόγος: φοβικές τσιρίδες!!! Περαστικά σε όλους σας... Επιμένω.. πες μου τι φιλανθρωπία προσφέρει το χαρτί και έχετε τρελαθεί όλοι με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και αρνείστε όλοι εσείς οι... αντιεξουσιαστές να πούμε.. ότι η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτα άλλο από μία εξουσιαστική τακτική...;;!! Είναι άξιο απορίας ότι για όλες τις κυβερνητικές προθέσεις έχετε έτοιμο ένα ολόκληρο συνωμοσιολογικό σενάριο, ότι σας βάλλουν, σας σκοτώνουν, θέλουν να καταστείλουν το κίνημα σας... γιατί είστε τρομερά μα φοβερά επικίνδυνοι για το σύστημα και συναφή φαντασιακά σας... ότι η αστική τάξη θα επιβάλει με κάθε τρόπο την αποριζοσπαστικοποίηση του προλεταριάτου (του έθνους σας) σας.. Αλλά γι’ αυτό το νομοσχέδιο... σιωπή.. απόλυτη συμπόρευση.. Όλοι με το ΠΑΣΟΚ... το ίδιο και στην Δραγώνα... Τι μέλι σας δίνει ρε γμτ το ΠΑΣΟΚ, τι;;;!! Γιατί τσιμπάτε όλοι στο δόλωμα;;;!!! Και μην μου πεις: εμείς δεν βλέπουμε κόμματα και χρώματα στις πρωτοβουλίες μας..!! Αλλού αυτά.. Να αναρωτηθείς... και θέλω απάντηση σε αυτό.. αν γενικά και εσείς οι αριστεριστές, οι αναρχοφασίστες, ακροαριστεροί, τεροριστές, ακούσαμε τελευταία.. ΑΝ μπορείτε να γίνετε ως δράση, ως κινήματα ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΟΙ... Αμάν τι ρώτησα..!! Λοιπόν... διάβασε 2-3 φορές το τελευταίο και θέλω απάντηση.. μην θυμίζουμε τα του Λένιν... " χρήσιμοι αλλά ηλίθιοι"...
Υ.Γ. Στον ΛΑΟΣ είμαστε πολύ πολύ χονδρικά... οι δεξιοί, οι κεντρώοι, και οι ανένταχτοι να πούμε (πολύ πολύ χονδρικά)... Εγώ προέρχομαι από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.. λέμε τώρα... αν υπήρχε.. Όλοι είμαστε βαθιά πατριώτες με πίστη στην ελευθερία και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στην δυναμική του έθνους... Αλλού τα χουντικοί, φασίστες και τα συναφή... Αυτούς θα τους βρεις εδώ, κάτι συντρόφια σου:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=96822&cid=4
Χαιρετώ και φιλικά εεε... μην πιάνεσαι και... μην νομίζεις ότι κάνεις και κάτι το γενναίο που γράφεις εδώ.. Στο tvxs με έχουνε σκυλλοβρίσει γιατί τους είπα μηδενιστές.. Και μου έχουν σβήσει και πάρα πολλά, εξαιρετικά ήπια χωρίς καθόλου βρισιές, σχόλια... Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα.. Σεβασμός και δημοκρατικότητα... Καλά να περνάς..
από Ηλίας Νικολαϊδης» Παρ. Φεβ. 19, 2010 3:05 pmΠρος τον κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ[quote="Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ"]Κύριε Γεωργιάδη, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα να συνεχίσω το διάλογο μαζί σας, αλλά δεν φαίνεται να είμαι τελικά τόσο ευπρόσδεκτος, όπως θα είδατε. Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.αν και συμφωνώ μαζί σου στο άκομψο ορισμένων από τις απαντήσεις προς εσένα το να λες ότι παρατάς τον διάλογο λόγο ευθυξίας είναι λιγάκι... υπερβολικό.Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που εσκεμένα όλος ο δημοσιογραφικός και πολιτικός χώρος αποκαλούσε το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, Λάος. Μέχρι πρόσφατα όπου υπήρχε πατριωτική φωνή ο αντίλογος ήταν "είσαι φασίστας", όπου προσπαθούσε να γίνει κουβέντα για το μεταναστευτικό ο αντίλογος ήταν "τί να κάνουμε; να τους πετάξουμε στη θάλασσας" και όπου υπήρχε πολιτική έκφραση του λαϊκού αισθήματος, αμέσως η κατηγορία του "λαϊκισμού" έβγαινε από το συρτάρι. Μερικές από αυτές τις πρακτικές συνεχίζονται μέχρι σήμερα.Όλα αυτά από αυτούς που εσύ αναγνωρίζεις ως ομοϊδεάτες σου (Θολοκουλτουριάρηδες).Το ότι σου δώθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσεις άμεσα με βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου και εσύ επέλεξες να αναλωθείς σε σχολιασμό της άποψής σου από τρίτους θα το χαρακτήριζα (προσωπικά) κρίμα.Ανάλογη ευκαιρία δεν δόθηκε ποτέ σε πατριωτικές φωνές εν μέσω "αριστερών" φόρουμ.Το όλο "είμαι τόσο ευαίσθητος ώστε δεν αντέχω να μιλάω όταν τρίτοι με χαρακτηρίζουν βλάκα" ταυτόχρονα με τον δικό σου αυτοπροσδιορισμό ως Θολοκουλτουριάρη προσωπικά δεν με πείθει.Αλλά το δικαίωμα και της έκφρασης και της σιωπής σου είναι μοναχά δικό σου, οπότε πράξε όπως νομίζεις. Ηλίας

από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» Παρ. Φεβ. 19, 2010 3:43 pm
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εδώ είναι ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ διαλόγου. Ο οποιοσδήποτε θέλει να εκφράση μία άποψι ή μία ερώτησι είναι ευπρόσδεκτος. Ακόμη και αν διαφωνούμε πλήρως ιδεολογικά, ακόμη και αν οι ερωτήσεις φαίνεται ότι στρέφονται και εναντίον μου προσωπικώς, πάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα ήθελα λοιπόν να συνεχισθή ο διάλογός μας και να μην σταματήσουν τα ερωτήματα μόνον και μόνον λόγω κάποιων χαρακτηρισμών.

από Στυλιανός
» Παρ. Φεβ. 19, 2010 3:50 pm
Και κάτι τελευταίο:-""Μπολσεβίκος", "Εχθρός" και όλα τα γνωστά.": Εχθρός και όλα τα γνωστά.. εεε;;; Και σας κολλούν ταμπέλες σας αποκαλούν "γνωστούς-αγνώστους". εεε...;; Ένα ολόκληρο οργανωμένο σύστημα εναντίον σας...!! Και το σύστημα είναι τρομοκρατημένο από την δράση σας, εε και γι' αυτό φέρνει την κοινωνία εναντίων σας...;;Πότε θα σταματήσετε αριστεροί και αριστεριστές να πάσχετε από αυτό το σύνδρομο της καταδίωξης;; Ότι όλοι σας κυνηγούν, όλοι είναι εναντίων σας γιατί είστε οι επικίνδυνοι για το σύστημα, οι ριζοσπάστες... κάτι σαν Ρομπέν των Δασών να πούμε..;; Κάποτε έτεινα να σας πιστέψω.. Αλλά μετά κατάλαβα ότι μάλλον οι πιο πολλοί στήνεται στην φαντασία σας αυτό το "μας κυνηγούν", "όλοι εναντίων μας"... έτσι για να αυτοεξυψώνεστε.. έτσι για να αποδίδεται στην προσπάθεια σας, έστω και στην φαντασία σας, μία δόση ηρωισμού, ανάλογη την παλαιότερων επαναστατικών κινημάτων... Ή και ότι εσείς είστε οι πραγματικοί αγωνιστές... οι πραγματικά δυναμικοί.. που δεν παραδίδεστε όμως όσο και αν σας κτυπούν!!! Αντιστέκεστε δυναμικά και δεν κάμπτεστε από τα ανελέητα χτυπήματα τις εξουσίας και του κεφαλαίου!!!! Όπως ακούω καμιά φορά τους ΚΚΕδες... Καταντά λίγο υπερβολικό...Πότε το λέμε αντικομουνισμό.. πότε εξουσιαστικό σύστημα... Δεν ξέρω ειλικρινά αν αυτή η παθογένεια.. (τολμώ να πω...) σας αφήνει να δείτε τα πράγματα από ευρύτερη οπτική... Ίσως το σύστημα να θέλει από εσάς ότι θέλει και από κάθε κοινωνική ομάδα.. και να μην υπάρχει ΟΛΟΚΛΗΡΟ οργανωμένο σχέδιο εναντίων σας!!! Μπορεί λέω...δεν επιμένω.. Και ίσως ακόμα οι πραγματικά επικίνδυνοι για το ευρύτερο σύστημα να μην είναι αυτοί που αυτοαποκαλούνται με πομπώδες ύφος "επικίνδυνοι"... μπορεί να είναι άλλοι...

από Δημήτριος » Παρ. Φεβ. 19, 2010 4:08 pm
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ έγραψε:Κύριε Γεωργιάδη, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα να συνεχίσω το διάλογο μαζί σας, αλλά δεν φαίνεται να είμαι τελικά τόσο ευπρόσδεκτος, όπως θα είδατε. Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.
--->ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟΥ ΛΕΣ "Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας" ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ "αλλά δεν φαίνεται να είμαι τελικά τόσο ευπρόσδεκτος" ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣ "φαίνεται" ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, ΕΣΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΒΛΑΚΑΣ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ 4 ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ;
Ήθελα να πω στον σχολιαστή Δημήτριο, πως όντως έχει δίκιο για τη λάθος παραπομπή στην ερώτηση περί "Χριστιανικότητας» του Άνθιμου.Από λάθος παρέπεμψα στην ερώτηση 3 και όχι στην ερώτηση 4. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο συγκεκριμένος σχολιαστής δεν συγχωρεί "πληκτρολογικά" λάθη. Προφανώς Δημήτριε έχεις απαντήσει ήδη στο ρητορικό σου ερώτημα, οπότε δεν χρειάζεται να σου απαντήσω εγώ.
--->ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΦΥΪΑΣ.
καταρχήν να σας πω ότι η απάντησή σας είναι άσχετη με την ερώτηση που έθεσα εγώ. Η ερώτηση αφορούσε στο εάν ο κ. Γεωργιάδης επικροτεί τον χαρτοπόλεμο.
--->ΑΛΗΘΕΙΑ; ΑΣΧΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΠΕΣ. ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΟΣΑ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΠΕΣ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ, ΡΩΤΑΣ "εάν ο κ. Γεωργιάδης επικροτεί τον χαρτοπόλεμο" ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΠΑΣΣΟ. ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "Θεωρείται σωστό να έχει κυριολεκτικά γεμίσει η γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα (Κάτω Πατήσια) με τρικάκια της Νεολαίας του ΛΑΟΣ (ΝΕΟΣ), που ζητούν δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο απόδοσης ιθαγένειας στους Μετανάστες;" ΤΟ "θεωρείται" ΕΙΝΑΙ Γ' ΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ "θεωρείτε" (Β' ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ) ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ Κο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΣΥ ΠΛΕΟΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ.
Εγώ κύριε Δημήτριε δεν έχω ζητήσει δημοψήφισμα για κανένα θέμα, και ναι, θεωρώ πως είμαι σοβαρός, εκτός αν κι αυτό το ερώτημα είναι ρητορικό, οπότε καταλαβαίνω ότι για εσάς δεν είμαι σοβαρός.
--> ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. ΕΣΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΗ ΕΥΦΥΪΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗς ΝΕΟΣ;
Επανέρχομαι: Κύριε Δημήτριε, τι σχέση έχει η ερώτηση μου, με το αν κάποιοι θέλουν δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό; Δε ρώτησα αυτό τον κ. Γεωργιάδη. Ρώτησα αν επικροτεί τον χαρτοπόλεμο.
---> ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΟΝ "χαρτοπόλεμο" ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΚΥΡΙΩΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΞΥΔΙ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΥΔΙ! ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥς ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Κύριε Δημήτριε αυτό κάνω και θα προσπαθώ να το κάνω πάντα.
--> ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ!
ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ
Όχι εγώ, εσείς πολύ εύκολα με χαρακτηρίσατε βλάκα-->
ΑΛΛΟ ΒΛΑΚΑΣ, ΑΛΛΟ ΧΑΖΟΣ. ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑ ΛΕΞΙΚΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΟΥ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΩΣ ΒΛΑΚΕΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΧΑΖΟΙ. (ΛΕΞΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ---> http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/index.html).
ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣΕπειδή δεν υπάρχει ερωτηματικό στην πρόταση, με ρωτάτε πραγματικά, καταφάσκετε ως προς τη φυσιολογικότητά μου ή είναι ρητορικό πάλι ερώτημα, οπότε έχετε αποφασίσει για τη μη φυσιολογικότητά μου;
-->ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΟΥ! ΒΑΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ.
ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ. Πότε το είπα εγώ αυτό;
--->ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΕΙΠΕΣ "έχει κυριολεκτικά γεμίσει η γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα (Κάτω Πατήσια) με τρικάκια της Νεολαίας του ΛΑΟΣ (ΝΕΟΣ)", ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ-ΑΦΡΙΚΑΝΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΟΡΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΨΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ" ΣΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.
ΟΧΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΤΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!Η διατύπωση αυτής της ερώτησης περιέχει τον υποτιθέμενο φασισμό μου; Διαβάστε τη λίγο προσεκτικότερα: "Ας μην περιέχει, αν θέλετε βέβαια, η απάντησή σας τον ισχυρισμό ότι τα ίδια κάνει και η Αριστερά με τον Ιερώνυμο,… " Το "Ας μην περιέχει, αν θέλετε βέβαια, " δεν αποτελεί προσταγή, αλλά παράκληση.Αντίθετα, η πρότασή σας "ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" αποτελεί προσταγή
---> ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Ή ΠΡΟΣΤΑΓΗ, ΕΣΥ ΕΘΕΣΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΤΕΛΙΚΑ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ: ΘΕΛΕΤΕ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ Ή ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΝΤΗΛΕΣ. ΚΑΙ ΝΑΙ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙΣ.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ "ΧΟΡΤΟ" ΟΤΑΝ ...ΞΕΦΤΑΕΙ Η ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ. ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.Ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο περί "χόρτου", όπως και για τα υπόλοιπα που αφορούσαν στη βλακεία, σοβαρότητα, φυσιολογικότητα κτλ.Για να ξέρετε τις επιπλοκές της αποχής από το "χόρτο", προφανώς είναι κάτι που έχετε βιώσει. Συγχαρητήρια που πράξατε το καθήκον σας απέναντί μου. Σε ό,τι αφορά την «απλυσιά» μου, πρέπει να σας διαβεβαιώσω πως πλένομαι κάθε μέρα. Πολύ χιουμοριστικό και αυτό το σχόλιο σας.
--->ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ, ΠΡΟΦΑΝΩ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΟΥΣΙΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ Ή ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΑ ΠΕΙΡΑ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ "ΕΞΑΡΧΕΙΣΤΑΝ" Ή ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΟΤΙ ΠΛΕΝΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΡΑ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΒΡΩΜΑΣ.
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΓΙΑ "ΑΠΛΥΤΟΣ" ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.Εσείς κύριε Δημήτριε πάλι αν και "Καθαρός", δεν τα πήγατε και πολύ καλά. Θα μπορούσα να σας αναφέρω συντακτικά ή άλλα λάθη, αλλά δεν προλαβαίνω, γιατί πρέπει να κάνω ένα μπάνιο.
---> ΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ AQUA-FORTE ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΡΜΑΤΟΒΟΥΡΤΣΑ.
Προς τον κ. antontsaous ολες οι ερωτησεις του μπολσεβικου μπορουν να αντιστραφουν ανετα.δεν νομιζω οτι πρεπει να απαντησει κανεις σε προβοκατορικες ερωτησεις του εχθρου.δεν θα περασει ο μπολσεβικισμος!!!!ποτε ξανα κομμουνισμος!!!!
---> ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 13-14 ΧΡΟΝΩΝ."
Μπολσεβίκος", "Εχθρός" και όλα τα γνωστά. Ευχαριστώ για την αντιμετώπιση. Καλά κάνετε: μην απαντάτε σε έναν προβοκάτορα.ΣΩΣΤΑ, ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ!!!

από Δημήτριος » Παρ. Φεβ. 19, 2010 4:32 pm
Επειδή ο ήδη περιορισμένος χρόνος μας δεν είναι ανεξάντλητος (πλεονάζω το ξέρω, αλλά επίτηδες), άρα είναι (υπερ)πολύτιμος, οφείλω να καταθέσω ότι θέματα και απαντήσεις από άτομα όπως "αυτός", ΔΕΝ αποσκοπούν στην συζήτηση αλλά ΜΟΝΟΝ στην προβοκάτσια και τον αντιπερισπασμό. ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να είμαστε κόσμιοι και ανεκτικοί απέναντι σε κάποιους οι οποίοι a priori μας θεωρούν κρετίνους ή ιθαγενείς με χάντρες και καθρεφτάκια. Είμαστε σε πόλεμο, στον πόλεμο όλα γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες.Εγώ προσωπικά ΔΕΝ δέχομαι να με αντιμετωπίζουν σαν ...Μαορί. Σε σοβαρές ερωτήσεις οποιουδήποτε ιδεολογικού ακόμη και ιδεοληπτικού περιεχομένου θα απαντάμε πάντα με επιχειρήματα και στόχο την αλήθεια. Σε αυτούς όμως που πάσχουν από "ιδεοπληξία" δεν θα κάνω την χάρη. Πρόκειται για πιόνια, στρατιωτάκια, που συνήθως εν αγνοία τους εξυπηρετούν σκοτεινά, προδοτικά και ενίοτε παράνομα συμφέροντα.Από την στιγμή που υπάρχει η απόφαση να δημοσιεύονται ΟΛΑ τα μηνύματα, στο όνομα της ανοικτής συζήτησης, είναι νομίζω αναμενόμενο αλλά και αποδεκτό, αυτοί που επενδύουν στην σύγχυση να δέχονται και την ανάλογη "κριτική".Ξεκαθαρίζω ότι όταν χρησιμοποίησα την λέξη "βλάκας" για αυτόν, δεν το έκανα μειωτικά ή απαξιωτικά αλλά με βάση τον γενικώς αποδεκτό ορισμό σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα. Πρόκειται λοιπόν για ουσιαστικό που αποδίδει μια καθαρά ιατρικής φύσεως, διανοητική κατάσταση και όχι υβριστικό επιθετικό χαρακτηρισμό.Αρκετά λοιπόν και ας τελειώνουμε με τους "βλάκες" που εκ προοιμίου ΔΕΝ καταλαβαίνουν, ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, είναι καθαρά θέμα χασίματος πολύτιμου χρόνου, απλά έχουμε πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε.Δεν ξέρω πόσο πιό απλά νά το πω, αλλά πόσο χρόνο θα αφιερώνατε ώστε το γατάκι που έχετε στο σπίτι σας να μάθει μια ...ξένη γλώσσα. Είναι δηλ. στιγμές που όχι ο απλός άνθρωπος, αλλά και η ίδια η επιστήμη, σηκώνει ψηλά τα χέρια.Ελπίζω να έγινα σαφής.


από Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ " Σαβ Φεβ 20, 2010 3:08 pm από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ » Παρ. Φεβ. 19, 2010 3:43 pm Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εδώ είναι ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ διαλόγου. Ο οποιοσδήποτε θέλει να εκφράση μία άποψι ή μία ερώτησι είναι ευπρόσδεκτος. Ακόμη και αν διαφωνούμε πλήρως ιδεολογικά, ακόμη και αν οι ερωτήσεις φαίνεται ότι στρέφονται και εναντίον μου προσωπικώς, πάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα ήθελα λοιπόν να συνεχισθή ο διάλογός μας και να μην σταματήσουν τα ερωτήματα μόνον και μόνον λόγω κάποιων χαρακτηρισμών.

Ευχαριστώ κ. Γεωργιάδη. Πάντως θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως καμία ερώτησή μου δε στράφηκε εναντίον σας προσωπικώς, αλλά μόνο πολιτικώς (έτσι τουλάχιστον νομίζω).Φαντάζομαι πως θα θεωρείτε κι εσείς, πως ο διάλογος απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις. Οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις, οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί δεν είναι σίγουρα μέσα σε αυτές, και δεν αναφέρομαι σε εσάς αλλά σε κάποιους εκ των σχολιαστών (τρεις στους τέσσερις). Σας ευχαριστώ πάντως για την έστω και μικρή κουβέντα που είχαμε.
Κύριε Ηλία Νικολαϊδη λέτε:
"Όλα αυτά από αυτούς που εσύ αναγνωρίζεις ως ομοϊδεάτες σου (Θολοκουλτουριάρηδες)." Μα δεν είπα ποτέ αν τους αναγνωρίζω ή όχι ως ομοϊδεάτες μου. Αυτό που είπα είναι πως ο κύριος Γεωργιάδης χαρακτηρίζει, όσους εξ αριστερών δεν συμφωνούν μαζί του, ως "θολοκουλτουριάρηδες". Άρα είναι μια κατηγοριοποίηση του κ. Γεωργιάδη, όχι προσωπική μου αυτοκατηγοριοποίηση. Προφανώς και δεν θεωρώ ότι είμαι "θολοκουλτουριάρης", όπως κι εσείς φαντάζομαι πως δεν θα μπορούσατε ποτέ να θεωρήσετε τον εαυτό σας "φασίστα."
"Το ότι σου δώθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσεις άμεσα με βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου και εσύ επέλεξες να αναλωθείς σε σχολιασμό της άποψής σου από τρίτους θα το χαρακτήριζα (προσωπικά) κρίμα. "
Μα μη ζητάτε ευθύνες από εμένα και μη μου αποδίδετε μομφή ανάλωσης στο σχολιασμό της άποψής μου. Αυτό έγινε από τρεις σχολιαστές με σκοπό προφανώς επικοινωνιακό και "ιδιοκτησιακό" (το Forum ανήκει σε εμάς, εσύ να πας στο indymedia, στο TVXS ή όπου αλλού θες). Δεν επρόκειτο για σχολιασμό της άποψής μου μόνο, αλλά συνοδευόταν και από "γαρνιτούρα" ειρωνειών, ύβρεων και χαρακτηρισμών. Φαντάζομαι πως συμφωνείτε ότι δεν μπορείς να κάνεις διάλογο έτσι. "Ανάλογη ευκαιρία δεν δόθηκε ποτέ σε πατριωτικές φωνές εν μέσω "αριστερών" φόρουμ. "Ακόμα κι αν είναι έτσι, πού βρίσκεται η διαφορά των αναγνωστών αυτού του forum με τους αναγνώστες των αντίστοιχων αριστερών; Πέρα από αυτό όμως, ούτε εδώ υπήρχε για μένα τέτοια ευκαιρία. Προσπάθησα να υπάρχει, αλλά εισέπραξα (όπως θα είδατε και θα δείτε και παρακάτω, και εξαιρώ τον κ. Γεωργιάδη κι εσάς) ειρωνεία, χωρίς λόγο επίθεση, γενικεύσεις και φράσεις του τύπου "Απάντα τώρα ".
Στον επόμενο σχολιαστή κ. Στυλιανό θέλω να πω τα εξής:
Είναι πολύ εύκολο να βγάζετε συμπεράσματα για κάποιον (και μάλιστα τόσο αβίαστα), να ειρωνεύεστε και γενικά να "ντύνετε" την άποψή σας με χαρακτηρισμούς και "κεκρυμένες" ύβρεις. Το ότι με ταυτίζετε με το ΚΚΕ (αφού ανήκει στην Αριστερά) με τη φράση "Μην μου αρχίσεις τα εγώ δεν είμαι ΚΚΕ.. αδιαφορώ.. για αριστερά μίλησες...", ενώ ταυτόχρονα γράφετε "Αλλού οι συκοφαντίες σας γι’ αυτούς... και μην τολμήσεις να αναφέρεις καμία σύμπραξη μας με χρυσαυγίτες.. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ.. " δείχνει το επίπεδο του διαλόγου που θέλετε να κάνετε και τη μανιχαϊστική λογική σας. Εγώ αποφασίζω, εσύ όχι… γιατί εδώ είναι τα λημέρια μου.Νομίζω πως βρήκατε κάποιον που διαφωνεί μαζί σας και προσπαθείτε να του φορτώστε μέχρι και τον εμφύλιο. Καταλαβαίνω το θυμό σας για τα forum που λέτε ότι σας "έκοψαν", αλλά δε το έκανα εγώ. Απευθυνθείτε σε εκείνους που το έκαναν. Συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει. Με αντιμετωπίζετε σαν "τον Αναρχικό", ενώ εγώ σας απαντώ βλέποντας σε εσάς έναν άνθρωπο με διαφορετική άποψη. Το λάθος που μου αποδίδετε, το έχετε κάνει εξαρχής. Λέτε κάποια στιγμή ειρωνικά "Αλλού αυτό για "τσιράκια", παιδάκι..". Θέλω να σας πω πως είμαι 37 χρονών, άρα λοιπόν δεν θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει κάποιος …παιδάκι. Αν αναφέρεστε τυχόν σε αυτά που γράφω, δεν μπορώ να σας πω κάτι: Είναι προφανώς το συμπέρασμά σας. Πάντως να γνωρίζετε, πως με γενικεύσεις (που εγώ δεν έκανα), χαρακτηρισμούς (που εγώ δεν απέδωσα), ειρωνείες (που εγώ δεν έγραψα) και αφορισμούς (που εγώ δεν έκανα) δεν μπορεί να γίνει δημιουργικός διάλογος.
Γράφετε: " Στο tvxs με έχουνε σκυλλοβρίσει γιατί τους είπα μηδενιστές.. Και μου έχουν σβήσει και πάρα πολλά, εξαιρετικά ήπια χωρίς καθόλου βρισιές, σχόλια..." Είστε τυχερός σε σχέση με μένα. Εγώ δεν έκανα κανέναν χαρακτηρισμό και με "στολίσατε" με το γάντι εσείς και οι δύο προηγούμενοι σχολιαστές. Δεν σας άκουσα όμως να καυτηριάζετε τη στάση τους απέναντί μου και δεν νομίζω να ήμουν αγενής απέναντι σε κανέναν.
Σε κάποια πολύ λίγα πράγματα μπορεί και να συμφωνούμε ενώ στα περισσότερα διαφωνούμε (εσείς σε όλα μαζί μου). Αυτό δεν περιμέναμε και οι δυο μας; Γιατί λοιπόν τόση επιθετικότητα, ειρωνεία και απόδοση ευθυνών σε έναν άνθρωπο διαφορετικών απόψεων; Κάποια παραδείγματα της... διαλεκτικής σας διάθεσης:
"Ναι, ναι.. Μόνο εσείς είστε οι πραγματικοί εκφραστές του λαού... ναι, ναι.. (Θα δείξει η συνέχεια., μείνε στην γραμμή εσύ και τα συντρόφια)"
"Είναι φανερό λοιπόν... ότι οι προοδευτικάρες.. είστε σε φοβική άμυνα για την ιδεολογική ηγεμονία.."
"Μα δεν ντρέπεστε ρε.. Μα δεν ντρέπεστε.. "
"Άκου το και ειλικρινά μην μου το παίζεις ήπιος και πως τάχα εσύ δεν αντέχεις το ταμπέλωμα..: "
"Αλλά είπαμε η αριστερές ιδέες είναι a priori σωστές... έτσι.. αγελαία.. έτσι... πρόβατα... Καλά...!! "
"Αλλού οι ρομαντισμοί σας..: Στάλιν=Φασίστας, Δικτάτορας.. ξέρεις εσύ.. ή δεν ξέρεις;;;!!! "
"ΑΘΛΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΙΩΘΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ...!!! Έκλαιγα από τα νεύρα μου.. Υποκριτές...!!! "
"Αλλού αυτό για "τσιράκια", παιδάκι.. "
"Φαντάζομαι ότι συμπορεύεσαι με το τηλεοπτικό τσιράκι Βλάκης Χαζόπουλος που λέει ότι υπάρχει και ακροδεξιά ατζέντα στα κανάλια...;;!!! Εντελώς εκτός πραγματικότητας ο άνθρωπος.. Αν συμπορεύεσαι περαστικά... "
"Πας καλά παιδί μου...;;;!!! Πιστεύεις ότι το λαβάνουν σοβαρά τον Άδωνη ή τους του ΛΑ.Ο.Σ.;;; Ξέρεις με τι χλευασμό και ειρωνεία τους αντιμετωπίζουν...;;; Μην λες ασυναρτησίες... "
"Δεν το σχολιάζω γιατί είναι γελοία θέση.. Στην Ελλάδα ζεις όχι στο Βέλγιο.. Ή προσφέρει ασφάλιση στην εργασία και έτσι θα συνεισφέρουν φορολογικά... Γελοίο, δεν το θέτω θέμα... " "Θα τους προσφέρει δουλειά;;; Απάντα;;;!!! "
"Αυτός είναι ο πολιτικός σας λόγος: φοβικές τσιρίδες!!! Περαστικά σε όλους σας... "
"Αλλού οι συκοφαντίες σας γι’ αυτούς... και μην τολμήσεις να αναφέρεις καμία σύμπραξη μας με χρυσαυγίτες.. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ.. "
"Χαιρετώ και φιλικά εεε... μην πιάνεσαι και... μην νομίζεις ότι κάνεις και κάτι το γενναίο που γράφεις εδώ.. "
από Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ » Σάβ. Φεβ. 20, 2010 5:04 pm
Ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σχόλια. Εκτός από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Νικολαίδη, όλοι οι υπόλοιποι δείξατε το επίπεδό σας και την πόρωσή σας. Μπράβο.Και για όσους αναρωτιούνται ή βγάζουν συμπεράσματα μόνοι τους, είμαι 37 ετών με πτυχίο και μεταπτυχιακό. Άρα δεν χρειάζεται να ξαναπάω στη Γ Δημοτικού.Ο διάλογος ήταν εξόχως πολιτικός, συγχαρητήρια.
από ΚΤΗΣΙΒΙΟΣ » Σάβ. Φεβ. 20, 2010 9:28 pm
Για να είμεθα ειλικρινείς, όχι αυτό δεν είναι πολιτικός λόγος. Πρόκειται για λόγια αγανάκτησης (απολύτου δικαίας θα έλεγα) από ανθρώπους οι οποίοι αγωνιούν για την πατρίδα τους. Βλέπεις οι ίδιοι ματώνουν καθημερινώς στο μεροκάματο, ξεζουμίζονται φορολογικώς, προβαίνουν σε θυσίες επί 30 τόσα συναπτά έτη, δίχως όμως να βλέπουν αποτελέσματα. Τουναντίον, η χώρα πηγαίνει οικονομικώς από το κακό στο χειρότερο, τα νοικοκυριά υποδουλώνονται στο τραπεζικό σύστημα, τα σύνορα έχουν καταντήσει σουρωτήρι, οι γειτονικοί λαοί οσμιζόμενοι την αδυναμία, ή αν θες την ατολμία των κυβερνήσεων, έχουν αρχίσει να διεκδικούν τα ελληνικά εδάφη, ενώ παράλληλα έχουμε πνιγεί στην τριτοκοσμική μετανάστευση από ανθρώπους που δεν υπάρχει περίπτωση ακόμη και με τις πλέον ιδανικές συνθήκες να απορροφηθούν εργασιακώς` πολλώι δε μάλλον τη δεδομένη στιγμή όπου η βιομηχανία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, η αγροτική παραγωγή συρρικνούται διαρκώς, τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν, τα ασφαλιστικά ταμεία στερεύουν από ρευστό λόγωι κακοδιαχείρισης και ξεζουμίσματος από επιπόλαιες ομολογιακές τοποθετήσεις και η ανεργία ολοένα διογκούται.Και σαν να μην έφθανε αυτό, επιχειρούν συνδυασμένα με σχέδια τύπου Καλλικράτη και αποδόσεως Ιθαγενείας να σαλαμοποιήσουν την Ελλάδα ώστε να εκμεταλλευτούν οι πολυεθνικοί μεγαλοκεφαλαιούχοι με ευχέρεια τον ορυκτό πλούτο της, ιδιαιτέρως εκείνον της Βορείου Ελλάδος και του Αιγαίου.Αλλά θα ήθελα να ακούσω την δική σου άποψη και γιατί όχι πρόταση Ελευθεριακέ. Έτσι για να διαπιστώσουμε αφενός μεν εάν και κατά πόσον είσαι πράγματι αυτό που γράφει το nick σου, αφετέρου δε αν οι προτάσεις σου είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες ή ουτοπικές.Διότι και οι κρίνοντες κρίνονται.

από Στυλιανός » Κυρ. Φεβ. 21, 2010 6:26 am
Ρε φίλε Δημήτριε... Ήταν αχρείαστη η τόση λεκτική επίθεση και ειρωνεία προς τον Ελευθεριακό ρε συ... Μην το κάνεις να νιώθει και... πολύ σπουδαίος που "τόλμησε" και έγραψε εδώ... Επειδή μας τα κάνουν αυτοί στις σελίδες τους,πρέπει να κάνουμε και εμείς τα ίδια;; Ήσουν κάπως υπερβολικός φίλε μου... ήταν αχρείαστοι κάποιοι σου χαρακτηρισμοί...

από Στυλιανός
» Κυρ. Φεβ. 21, 2010 11:18 am
@ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ Ουφ... Συμφωνώ... ότι τα καταφέραμε πάλι.. αντί να κάνουμε διάλογο, ανταλλάσσουμε σωρεία χαρακτηρισμών... Βλέπεις όμως και.. συμφωνείς φαντάζομαι και εσύ, για το τι προκατάληψη υπάρχει... από όλους.., ούτε εμείς μπορούμε να πούμε λέξη στις σελίδες σας (έλα παραμέρισε τα της συλλογικής ευθύνης.. και για σένα ΛΑ.Ο.Σ. και Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο, ενώ εμείς δεν θέλουμε καν να ακούμε την λέξη Χρυσή Αυγή...)... Αλλά δεν έθεσες τελικά κάποιο θέμα που συγκεκριμένα να μπορούν ανταλλαγούν απόψεις... Παρακαλώ την άποψη σου θα ήθελα σε κάποια θέματα που για μένα είναι σημαντικά:1.Πουλά ο μηδενισμός, ναι ή όχι..;;; Είναι πολιτική πρόταση ο μηδενισμός, ναι ή όχι;;; Και δεν αναφέρομαι φυσικά στη φιλοσοφική θεωρία του μηδενισμού (nihilisme)... Αναφέρομαι στο (με συγχωρείς) "Σκατά στο Χριστό σας, στους μπάτσους σας, στο κράτος σας".. Ή πρόσφατο παράδειγμα.. όλο το χθεσινό σούσουρο με το περιστατικό του θανάτου του Βορειοηπειρώτη (Το tvxs προτίμησε να τον πει Todi αντί Τότης.., τέλος πάντων).. από πυρά αστυνομικών κατά των χειρότερων εγκληματιών της δεκαετίας... Όλες οι εφημερίδες έσπευσαν να μας εξηγήσουν για τους μπάτσους, πόσο τομάρια είναι οι μπάτσοι, πόσοι ηλίθιοι και μισάνθρωποι είναι.. Σε προβληματίζει κάτι από αυτό το σκηνικό;Δεν λέω ότι εσείς δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση πολιτικής οργάνωσης και κοινωνικής αντίληψης... αλλά πρέπει να παραδεχθείς ότι είναι συνυφασμένη (όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας) με την πλήρη απαξίωση των υφιστάμενων δομών, για τι οποίες που δεν έχω ιδιαίτερες ενστάσεις ότι νοσούν. Συνεπώς απαξίωση και μηδενισμός συμφύρονται ή μπερδεύονται στα μυαλά διαφόρων... Ε λοιπόν... έχω άδικο να αντιμετωπίζω κάτι ενθουσιασμένους που κολλούν την ταμπέλα αντιεξουσιαστής... ως κενά παιδάκια που γεμίζουν την άγνοια και το κενό τους με τον μηδενισμό... (Γαμώ το έθνος σας, το κράτος, σκατά στους Έλληνες και τα συναφή);; Ή αν θέλεις γενικότερα: υπάρχει εδώ καιρό μία αριστεροφανής ρητορεία στα πράματα..., περίεργα προοδευτικής (Πράγμα που το παραδέχτηκε και η "Ελευθεροτυπία");;; Τις απόψεις σου.. και παρακαλώ.. απόφυγε τα: "εγώ δεν είμαι από αυτούς"...2. Τι φιλανθρωπία προσφέρει το χαρτί που γράφει πάνω είσαι Έλληνας;; Απλά πράγματα... 1. .2 .3. ... Δουλεία: όχι. Προστασία: όχι. Εργασιακή εξασφάλιση: ας γελάσω.. Τι προσφέρει και αν ως κράτος αρνηθούμε τις μαζικές ελληνοποιήσεις (πέραν τον επειγόντων 65 000 που λέμε άμεσα να ελληνοποιηθούν στα χαρτιά γιατί τους αξίζει και τους βοηθά), με το ΝΑΤΟ να στέκεται εκεί να μας βλέπει και να γελά.. είμαστε απάνθρωποι, μπαίνουμε στην κατηγορία του μισάνθρωπου...;; Λάβε υπόψη αυτό που είπε προχθές ο κ. Χρυσοχοίδης ΚΑΘΩΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΤΑΝ (στο τέλος, μετά το 10'30''):
Οι άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας, οι παρατημένοι και εξαθλιωμένοι των Γκέτο, των 50-50 σε κάθε διαμέρισμα κάθε Ελληναρά (που λέτε και εσείς)... ΕΙΝΑΙ... ΝΟΜΙΜΟΙ... και επικείμενα ελληνοποιηθέντες... Όχι γιατί θέλουν να γίνουν Έλληνες ή να συμμετέχουν μαζί μας στα του κράτους... αλλά για να έχουν έστω κάτι.. μήπως και γραφτούν σε κανένα ταμείο.. Γι' αυτό για μένα αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι η απόλυτος ξεφτιλισμός του θεσμού του πολίτη... εκτός από το ψηφοθηρικό της προθέσεως... Κοίτα τι λέει ο Πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας:
Θα μου πεις φυσικά... πήγες ποτέ ρε υποκριτή να βοηθήσεις κανέναν από αυτούς;; Πήγα.. όχι όσο έπρεπε αλλά κάτι έκανα.. Π.χ. πήγα κάποια παιδιά από την Αλγερία νοσοκομείο και τελικά έμεινα ώρες εκεί προληπτικά γιατί διαγνώστηκε ότι τα παιδιά είχαν μολυνθεί από κολλητική ασθένεια και έμεινα προληπτικά στο νοσοκομείο.. Εκεί μου εξήγησαν οι άνθρωποι πως τους πήραν οι δουλέμποροι από την Αλγερία και τους πήραν στην Ιτταμπουλου όπου εκεί τους μάζεψαν οι μπάτσοι οι Τούρκοι, τους έδειραν, τους έβαλαν σε βάρκες και τους έφεραν στην Μυτιλήνη... Τι λοιπόν φιλανθρωπία τους προσφέρει το χαρτάκι με την ιθαγένεια;;3.Δεν είναι αποκρουστικό αυτό που αντικρίζει κάποιος πηγαίνοντας στο πολυτεχνείο την ημέρα της επετείου...;; Απλά και επιγραμματικά.4. Ως συνέχεια τα περί μηδενισμού, εγώ εντοπίζω ότι αυτό αγγίζει και την ιστορική εξιστόρηση... εκτός από την πολιτική αντίληψη... Όσο πιο πολύ βρίσουμε και ταπεινώσουμε τους βρωμοΈλληνες ("Γαμώ την μμμμμμμμπατρίδα τους γμ")... τόσο πιο γεμάτοι νιώθουμε.. (Σε τέτοιους τύπους να λες περαστικά από εμένα..). Λοιπόν, πρώτον, βασίζεται η Ιστορία ως Επιστήμη στην Αποδεικτική Μέθοδο, ναι ή όχι...;; Πρέπει την εξιστόρηση μας να την κάνουμε βάσει στοιχείων..., ναι ή όχι; Είναι φυσιολογικό να αναγράφεται στο διαδίκτυο ότι η Μπουμπουλίνα δεν ήξερε λέξη Ελληνικά και να το ενστερνίζονται όλοι μα όλοι,..;; Ή το ότι φράσεις όπως "Τα έθνη δημιουργήθηκαν το 18ο αιώνα".. για όλους να ευσταθούν ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ.. χωρίς κάποιος να δει τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία και να ρωτήσει για την προϊστορία του θέματος;; Είναι φυσιολογικό αυτό;; Ή το καλύτερο... "οι αρχαίοι δεν λέγονταν Έλληνες, αλλά Σπαρτιάτες και Αθηναίοι"... όπως όλοι μου γράφουν τα τελευταία χρόνια (και το ρατσιστικό των αρχαίων: "πας μη Έλλην βάρβαρος", σε ποιούς αναφερόταν τότε;;). Θα μου πεις αυτό είναι περισσότερο έναν κοινωνικό θέμα... Όχι... επιμένω όχι.. εφόσον ο χώρος που επενδύει πάνω στον μηδενισμό, τον αρνητισμό και την απορριπτικότητα είναι η αριστερά, γιατί δεν θέλει λόγω θρησκείας-ιδεολογίας της να συνδράμει κατά οποιονδήποτε τρόπο στο καπιταλιστικό σύστημα (δικαίωμα της, αλλά ξεχνά ότι εκτός από καπιταλισμός, υπάρχει και το λεγόμενο κοινωνικό κράτος στο οποίο όλοι πρέπει να επενδύσουμε, έστω ως βραχυπρόθεσμο στόχο).. φέρει ευθύνες..!!!! Σπέκουλα κάνει η αριστερά στο γενικότερα ανούσιο μηδενιστικό κλίμα των νεοελλήνων για ψηφοθηρία, το οποίο, πρέπει να επισημανθεί ότι συνδυασμένο με την υπάρχουσα πολιτική νοοτροπία, δημιουργεί ένα τερατώδες κράμα.. Πως ενδείκνυται λοιπόν να αντιλαμβανόμαστε την Ιστορία και ταυτόχρονα την κοινωνία;;5. Τέλος, επαναλαμβάνω... μπορούν οι αντιεξουσιαστές ως κίνημα και ως δράση να γίνουν εξουσιαστικά εκμεταλλεύσιμοι;; Ίσως έχεις για τους αντιεξουσιαστές μίαν ρομαντικά ηρωοποιημένη εικόνα στο μυαλό σου (οι αγωνιστές, οι αντιστασιακοί, οι οραματιστές)... Μπορεί όμως άραγε το σύστημα να ξέρει πώς να τους εκμεταλλευτεί και αυτούς... και να τους χρησιμοποιήσει ανάλογα των επιδιώξεων του.. Πολύ συνωμοσιολογικό;; Ακούω τις απόψεις σου...Φιλικά...

από Άβαρις » Κυρ. Φεβ. 21, 2010 12:26 pmΑυτό είναι τα νέο ήθος και που ευαγγελιζόμαστε ότι θα φέρουμε; Κάθε φορά που κάποιος ιδεολογικός μας "αντίπαλος" εκφράζει την διαφωνία του και την άποψη του με κόσμιο τρόπο, πρέπει του κάνουμε επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς; Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει αν δεν επανελληνιστούν πρώτα απ' όλα οι Έλληνες. Ο Ελληνικός τρόπος αντιπαράθεσης είναι αυτός των επιχειρημάτων και όχι του υβρεολογίου (αυτό ανήκει στους βαρβάρους). Εγώ θα πρότεινα να συμμετέχουν και άλλοι άνθρωποι αριστερής ιδεολογίας στην συζήτηση και να μας παραθέσουν με κόσμιο πάντοτε τρόπο τις απόψεις τους.Ελευθεριακέ, όσον αφορά τις ερωτήσεις σου, θα ήθελα να σου θέσω και εγώ μερικές.Αναφέρεσαι στα Κάτω Πατήσια, αλλά δεν μας λες αν ο Έλλην που κατοικεί εκεί νιώθει μετανάστης στην ίδια του την χώρα. Πόσο είναι το ποσοστό των αλλοδαπών στα κάτω Πατήσια, μπορείς να μας πεις; Πόσους αλλοδαπούς θεωρείς ότι χωράει η πατρίδα μας;Έχεις άραγε ποτέ σου προσπαθήσει να βρεις εργασία στον χώρο της οικοδομής; Θα διαπιστώσεις ότι κυριαρχείται απο αλλοδαπούς και είναι πλέον σχεδόν αδύνατον για τον όποιον Έλληνα να εργαστεί εκεί. Δεν σου φαντάζει απίστευτα αντιφατικό ότι παρόλο που ο Έλληνας εργάτης χάνει τη δουλειά του από την αθρόα εισροή αλλοδαπών, εντούτοις θα δεις αρκετές φορές τους οικοδόμους του ΠΑΜΕ να οργανώνουν διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των ξένων εργατών;Δεν σε παραξενεύει το γεγονός ότι στις χώρες, που έχει κυριαρχήσει η κομμουνιστική ιδεολογία τα πάντα έχουν οδηγηθεί στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων με τον πιο βάναυσο τρόπο;Δεν σε υποψιάζει το γεγονός ότι αν και τα θύματα του Σταλινισμού ήταν ΤΑ ΠΕΝΤΑΠΛΆΣΙΑ από αυτά του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, κάποιοι στην χώρα μας ακόμη γιορτάζουν την μνήμη του Στάλιν και παρόλα ταύτα έχουν το θράσος να μιλούν για ελευθερία;Δεν σου φαίνεται αντιφατικό, που τα περισσότερα των μεγάλων στελεχών των δυο γνωστών αριστερών κομμάτων έχουν πλουτίσει, (ενώ ταυτόχρονα βρίζουν το κεφάλαιο), και αντίτιθονται σε ότιδηποτε εξ Αμερικής, αλλά παράλληλα κάποιοι εξ' αυτών στέλνουν τα παιδιά τους σε Αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα;Δεν σου φαίνεται αξιοπερίεργο ότι οι "επαναστάτες" εκπαιδευτικοί της αριστερής ιδεολογίας έχουν κυριαρχήσει σε όλα τους τομείς της δημόσιας παιδείας, υποβαθμίζοντας κάθε τι Ελληνικό κάνοντας έντονη προσπάθεια να μας πείσουν ότι δεν είμαστε Έλληνες και ότι ούτε αξίζει να είμαστε;Αυτά τα λίγα επί του παρόντος...

από pETRos
» Κυρ. Φεβ. 21, 2010 1:24 pm
ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΕΔΩ .ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΟ Η' ΔΕΞΙΑ .ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ, ΚΛΕΨΙΑ(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) ΚΑΘΑΡΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ(ΚΚΕ) ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ(ΣΥΝ).ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

6 σχόλια:

  1. συνωνοματε Ελευθεριακε,πρεπει επειγοντως να αναζητησεις την μακρυνη σου συγγενεια με τον Ιωβ...και να θυμασαι παντα την "θεικη" ατακα του Woody Allen:"...ο πλεον εποικοδομητικος διαλογος μ' εναν νεοναζι γινετε με το ροπαλο του μπεηζμπολ στο χερι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε νομίζω να έχω συναντήσει στην ζωή μου τόσο επίμονο και υπομονετικό άνθρωπο σαν εσένα. Τα σέβη μου για την εργασία σου αυτή.
    Επίσης μετά από αυτό:"...Ως Έλλην Χριστιανός Ορθόδοξος όμως, οφείλω να πω ότι η Εκκλησία ήταν πάντοτε παρούσα στους εθνικούς αγώνες", αρχίζω να έχω αποδείξεις ότι κάποιων οι παππούδες ήταν δωσίλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Libertarian
    Λες να κρατάω από Ιώβ; Δεν το δέχομαι αυτό. Είμαι καθαρός... Έλληνας. Εκτός αν ήταν κι ο Ιώβ Έλληνας, οπότε το δέχομαι...

    ΟΧΙΑ η αλήθεια είναι πως δεν είμαι επίμονος (λίγο υπομονετικός είμαι), απλά όπως έχεις καταλάβει έχω λόξες, πολλές λόξες.
    Δεν ήταν και κανά σπουδαίο δώρο, αλλά ο,τι μπορεί ο καθένας κάνει.
    Σε ευχαριστώ πολύ για την υποβολή των... σεβών σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για την υπομονή σου και τη....λόξα σου!!!
    Όσο για το αμίμητο "η εκκλησία ηταν πάντα παρούσα στους αγώνες",θυμήθηκα τους αφορισμούς του γρηγορίου του ε',τα αναθέματα κατά των Ελλήνων και της ιστορίας τους,τη χούντα και πόσο...αγωνίστηκε,τι να πώ!
    Όντως,πρωτοπόρος στους αγώνες η εκκλησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ ΝΑΝΤΙΑ-BAD RELIGION 7, σε ευχαριστώ πολύ. Πάντως αναλογιστείτε κι εσύ και η ΟΧΙΑ πως για όλα αυτά που λέτε για την Εκκλησία υπάρχει απάντηση από την άλλη πλευρά, έχπυν αντίλογο. Το πιό πιθανό είναι ότι θα σας πουν πως λόγω των καταστάσεων έπρεπε η Εκκλησία να ενεργήσει έτσι και ότι αν δεν το είχε κάνει θα είχαν "χαθεί" πολύ περισσότεροι από όσους "χάθηκαν". ήταν δηλαδή θέμα τακτικής απέναντι στο Σουλτάνο και στη Μεγάλη Πύλη. Με λίγια λόγια θα υποστηρίηουν πως η Εκκλησία ενήργησε για το καλό του Γένους. Τουλάχιστον γα την περίοδο της Επανάστασης του '21. Τώρα για τη χούντα, μάλλον θα πουν πως αυτοί που διώχθηκαν ήταν αναρχοκομμουνιστές και άρα εχθροί του Έθνους οπότε...
    Γενικά όλοι αυτοί έχουν πάρει την Εκκλησία εργολαβία, ως εργαλείο του Έθνους τους, ως πολιτικό όχημα, ως Ελληνική Εκκλησία. Δεν τους ενδιαφέρει το καθαρό μήνυμα του Χριστιανισμού, αλλά τον χρησιμοποιούν για να υποστηρίξουν το Έθνος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο διάλογος αυτός πρακτικά δε θα μπορούσε να καταλήξει κάπου. Τα θέματα της συζήτησης εστίασαν στα προνομοιακά πεδία του πολιτικού και ιδεολογικού αυτού χώρου, που θεωρεί εαυτόν αυθεντικό εκφραστή του ελληνικού έθνους.

    Έστω κι έτσι όμως ένα κόμμα δεν περιορίζεται σε αυτά. Θα μπορούσε, αν υπήρχε χώρος και χρόνος, να γίνουν ερωτήσεις για θέματα της επικαιρότητας όπως τα νέα οικονομικά μέτρα, η δημοσιονομική εξυγίανση, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, η εκπαίδευση, η μεταναστευτική πολιτική, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ευθύνες του πολιτικού κόσμου και του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλισμού. Αυτά μας απασχολούν περισσότερο και αυτά διαμορφώνουν το πλαίσιο στο οποίο πολιτευόμαστε με την αρχαιοελληνική έννοια.

    Αλλά ακόμη κι αν εστιάσουμε στη θεματολογία που αυτός ο χώρος προτιμά περισσότερο για να χτίσει την ταυτότητά του και να διευρύνει την κοινωνική του συμμετοχή θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθεί σε ερωτήσεις τύπου: τι γνώμη έχουν για την προσφορά της Καθημερινής με τις ελληνικές αρχαιότητες που βρίσκονται σε μουσεία εκτός Ελλάδας, γιατί ενώ καταγγέλλουν την αντίληψη της ανωτερότητας της γερμανικής φυλής την ίδια στιγμή υπερασπίζονται την ανωτερότητα του ελληνικού έθνους έναντι των υπολοίπων, γιατί η Αριστέρα δε συνάδει με την ιδέα του έθνους, συμφωνούν με την αντίληψη του Γ. Παπανδρέου πως Έλληνας και γενιέσαι και γίνεσαι, θα πρέπει να φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας, γιατί συντονίζονται με τις ακραίες και όχι με τις μετριοπαθείς φωνές της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, αν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια εκτός από την παραχώρηση του Έλληνα πολίτη υποχρέωνε κάποιον να γίνει Ορθοδόξος, θα είχαν αντίρρηση;

    M.d.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή