Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Βλάκας ή Προβοκάτορας;


Ο μεγάλος "Δημοκράτης" "δημοσιογράφος" Νίκος Χατζηνικολάου, κατάφερε χθες στην εκπομπή του, να κάνει συμπαθή σε ένα μέρος του τηλεοπτικού κοινού, τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο. Πώς το κατάφερε αυτό; Μα είναι εύκολο.

Είχε καλέσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Και τι έκανε;
Του έδωσε δύο λεπτά χρόνο να μιλήσει (θα μπορούσε να μην τον καλέσει καν αν δεν ήθελε να τον ακούσει, δική του είναι η εκπομπή), χαμογελούσε ειρωνικά (αντί να άγχεται και να τρομάζει) για τις απόψεις του Μιχαλολιάκου περί ταγμάτων εφόδου τύπου SS (λες και περίμενε να ακούσει κάτι διαφορετικό από τον συγκεκριμένο άνθρωπο) και βέβαια σίγουρος πως έδωσε εξετάσεις για τα δημοκρατικά του πιστεύω, έκλεισε την εκπομπή προφανώς ήσυχος, και σήμερα φαντάζομαι πως νιώθει νικητής και τροπαιούχος.

Δεν έχει καταλάβει πως σίγουρα έκανε συμπαθή σε ένα κομμάτι του τηλεοπτικού κοινού έναν άνθρωπο επικίνδυνο, δεν έχει καταλάβει πως έδωσε επιχειρήματα στον Αντιδημοκράτη (ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος λέει με υπερηφάνεια ότι είναι, όχι εγώ) να ψέγει τη "Δημοκρατία" και να εμφανίζεται ως ένα από τα θύματα αποκλεισμού των ΜΜΕ. Δεν ξέρει προφανώς ο Χατζηνικολάου, πως και ο Χίτλερ στην εποχή του και τηρουμένων των αναλογιών αντιμετώπιζε ειρωνικά σχόλια, αλλά είδαμε τελικά πού κατέληξαν εκείνοι που τον ειρωνεύτηκαν, μαζί και με όλους τους υπόλοιπους που δεν πρόλαβαν να τον ειρωνευτούν…


Ο Χατζηνικολάου είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγο καιρό βρέθηκε εκτός εαυτού με την απεργία των Ιδιοκτητών Φορτηγών (τους κατηγορούσε ως Μαφιόζους και καταστροφείς της Ελληνικής Οικονομίας) , είναι ο ίδιος άνθρωπος που λόγω Δημοκρατικών αισθημάτων καλεί συχνά –πυκνά στο δελτίο του τον Καρατζαφέρη (Τον Δημοκράτη), για να μας εκθέσει τις βαρυσήμαντες απόψεις του, είναι αυτός που δεν έσκασε ούτε ένα ειρωνικό χαμόγελο όταν ο Κακλαμάνης χθες υπερασπιζόταν το έργο του ως Δήμαρχος Αθηναίων, ενώ όλοι ξέρουμε πολύ καλά, πως όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά ότι οι Δημότες Αθηναίων τον έχουν βαφτίσει και "Ομέρ Πριόνι" (για προφανείς λόγους), είναι ο ίδιος που συνδιαλέγεται, χαριεντιζόμενος, με Γεωργιάδη, Πλεύρη, Βορίδη και άλλους Κοινοβουλευτικούς Εθνικοσοσιαλιστές.

Τον φασισμό Χατζηνικολάου δεν τον αντιμετωπίζεις με ειρωνικά γελάκια και ψεύτικες απειλές. Ξέρεις τα ποσοστά που έχει πάρει η Χρυσή Αυγή στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις; Αν το ήξερες δεν θα ειρωνευόσουν, απλά θα τρόμαζες.

Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω: είσαι βλάκας ή προβοκάτορας;

4 σχόλια:

  1. Που να ακούσεις τον Πρόεδρο της Κύπρου να λέει στο Βrookings Institut:
    Εκτός απο το μεγάλο ατόπημα του Χριστόφκια για τις εισβολές των Μητέρων Πατρίδων στη Κύπρο είπε και το εξής,το γράφω στα αγγλικά όπως ειπώθει:"Our island has been raped and now we have to restore the virgins of the island"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΘΗΡΙΩΝ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΛΗΡΗ Ή ΗΠΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ;

    Τα κανάλια και ειδικότερα αυτά με το λαϊκό προσωπείο έχουν συντελέσει στην κοινοβουλευτική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην ευρεία απήχηση του μηνύματός της. Η Χρυσή Αυγή ως ο σκληρός πυρήνας της ακροδεξιάς έχει μια ημι-προνομοιακή μεταχείριση: ο τηλεοπτικός χρόνος που της δίδεται δεν είναι σε τακτή χρονικά βάση, αλλά έστω και λίγος είναι αρκετός για να δηλώσει την παρουσία της τη στιγμή που άλλοι πολιτικοί και ιδεολογικοί χώροι στερούμενοι κοινοβουλευτικής ισχύος δεν εκπροσωπούνται καν στο μιντιακό κουβεντολόι.

    Αυτό κατ'αρχήν είναι η ουσία του δημοκρατικού πολίτευματος. Όλα τα ρεύματα οφείλουν να εκπροσωπούνται, γιατί διαφορετικά δημιουργείται κρίση πολιτικής έκφρασης που υπονομεύει και νοθεύει τη δημοκρατία.

    Από εκεί και πέρα ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι καταλυτικός. Η επαγγελματική τους ανεπάρκεια και η ειρωνική τους διάθεση αφενός δε δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια διαφωτιστική και ουσιαστική συζήτηση και αφετέρου νομιμοποιούν στον μιντιακό πολιτισμό τους την παρουσία ενός ιδεολογικού ρεύματος εις βάρος άλλων.

    Ο πιο ωφελημένος από όλη αυτήν τη διαχείριση είναι ο ΛΑ.ΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη ως η ήπια και life-style εκδοχή της ακροδεξιάς. Επομένως, οι λαϊκοπρόσωποι δημοσιογράφοι μπορεί να'ναι και βλάκες και προβοκάτορες ή μπορεί να μην είναι τίποτα από τα δύο. Εξαρτάται από την προσέγγιση του καθενός. Αν ο στόχος είναι να προμοτάρουν την ήπια ακροδεξιά, τότε μεταχειρίζονται ένα ακόμη "εργαλείο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τα 2 στανταρντ!

    Καθώς αν δεν ήταν προβοκάτορας θα είχε παραιτηθεί ενώ αν δεν ήταν βλάκας δε θα τον είχαν ακόμη στο ΑΛΤΕΡ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή