Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ...


ΔΗΛΩΝΩ ΕΞΑΡΧΗΣ ΠΩΣ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ -ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ- ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ.

Ξέρω πως οι κομματικοί μηχανισμοί αγχώνονται πριν από τις κάλπες, αφού βρίσκονται σε μια σχιζοφρενική πορεία εξασφάλισης ψήφων. Όλοι κατηγορούν όλους και έτσι καθένας λειτουργεί μόνος του. Αυτό άλλωστε απαιτεί και η συσπείρωση ψηφοφόρων: πολιτική σχιζοφρένεια και ιλιγγιώδη βλακεία. Ίσως όλο αυτό να μπορεί να εξηγηθεί και με ψυχαναλυτικούς όρους. Κανείς δεν προσπαθεί να ερμηνεύσει τις δημοσκοπήσεις με κοινή λογική όταν είναι εναντίον του, παρά μόνο με επίφαση κοινής λογικής όταν είναι υπέρ του. Ειδικά ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΝΔ έχουν δώσει διαπιστευτήρια στις "συσπειρωτικές" κορώνες και στις αναγνώσεις των δημοσκοπήσεων. Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι ακόμα και όταν χάνουν, θυμίζοντας φοιτητικές εκλογές.
Οι δύο Μεγάλοι παίζουν το παιχνίδι τους σε Μεγάλη κλίμακα, και οι Μικρότεροι στην κλίμακα που τους αναλογεί.
Άπαντες δίνουν σημασία στις δημοσκοπήσεις είτε το παραδέχονται είτε όχι.

Σε αυτές λοιπόν τις εκλογές λαμβάνουν μέρος και οι νεοαφιχθέντες λόγω δημοσκοπήσεων – αλλά όχι τόσο νέοι στην πολιτική σκηνή- "Οικολόγοι-Πράσινοι". Μεγάλος ντόρος για το ποιοί είναι, τι έχουν κάνει ως τώρα, τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον, με ποιούς θα συνεργαστούν, τι πιστεύουν για την Τουρκία και τα Σκόπια και άλλα πολλά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω σε ποιες περιβαλλοντικές κινήσεις έχουν ή δεν έχουν λάβει μέρος το προηγούμενο διάστημα των Ευρωεκλογών. Αυτό έπρεπε να το ψάξουν όσοι τους αμφισβητούν και ειδικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όταν ήταν ο κατάλληλος χρόνος. (πάντως όχι ακριβώς πριν τις Ευρωεκλογές). Τώρα θυμήθηκαν στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να προβάλουν ισχυρισμούς , ότι οι "Πράσινοι" είναι ανύπαρκτοι σε οποιοδήποτε οικολογικό πεδίο, ότι η "πράσινη οικονομία" θέλει κότσια κ.α.; Καταλαβαίνω ότι κι αυτοί παίζουν το παιχνίδι της εικόνας και της αναγνωρισιμότητας ( Καφετζόπουλος, Ρος Ντέϊλι κ.τ.λ.). Πάντως και πέρα από όλα αυτά, σας προτείνω κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖΑ. να αφήσετε κατά μέρος το ενδιαφέρον για τα οικολογικά θέματα και να μας πείτε την αλήθεια:
Σας ΚΑΙΕΙ η πορεία του κόμματος σας στις εκλογές, διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τα ποσοστά σας να πέφτουν, δε μπορέσατε να διαχειριστείτε την κληρονομιά του Δεκέμβρη γιατί δεν θέλετε να καταλάβατε πως δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες τέτοιων γεγονότων, οπότε αποφασίσατε να ξεφτιλιστείτε σαν τα κόμματα εξουσίας και να δοκιμάσετε τα πάντα; Μήπως έτσι δεν κάνουν και οι δύο μεγάλοι; Έτσι δεν κάνει και το Κ.Κ.Ε.;
Αναρωτιέμαι αν ξέρετε πως και στην Αριστερά υπάρχουν ηγεμονισμοί και συμφέροντα. Τόσα χρόνια αντιπαραθέσεων με το Κ.Κ.Ε. και προσεγγίσεων με εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις και δεν έχετε ακούσει τίποτα; Μη νομίζετε πως επειδή δεν είστε κόμμα εξουσίας, είστε στο απυρόβλητο. Η Ηθική (ειδικά όταν πηγάζει εξ’ αριστερών) δεν εξετάζει μέγεθος ανηθικότητας και σκοπό, βλέπει συγκεκριμένες πράξεις και πρακτικές.
Μήπως θυμάστε όταν σας «πυροβολούσαν» με αφορμή διάφορα γεγονότα, ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. και Κ.Κ.Ε.;
Μήπως τυχόν έχετε ξεχάσει όταν ο Τσίπρας έβγαινε πρώτος στις δημοσκοπήσεις πως ερμηνεύατε την άνοδό σας;
Μήπως έχετε συνειδητοποιήσει ότι παίζετε το ίδιο παιχνίδι με τους μεγάλους, αλλά για εσάς βαρύνει ακόμα περισσότερο αφού ισχυρίζεστε ότι εκφράζετε τη «Ριζοσπαστικής Αριστερά»;

Θέλω να σας ρωτήσω και κάτι άλλο.
Ξέρετε όλες τις ενέργειες για οικολογικά θέματα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή δεν ξέρω ποιού άλλου αριστερού σχηματισμού κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές και επειδή τις κρίνετε θετικές δε τους επιτίθεστε ή μήπως δε σας ενδιαφέρει αφού τα ποσοστά τους δεν φαίνεται να σας απειλούν;
Μήπως τελικά θέλετε να γίνετε Κ.Κ.Ε. στη θέση του Κ.Κ.Ε.;
Θα σας πείραζε πολύ αν εκλέγονταν ευρωβουλευτές από τους "Οικολόγους-Πράσινους" και μαχόντουσαν για περιβαλλοντικά θέματα; Θα έπρεπε να το κάνετε μόνο εσείς; Αν το κάνει και κάποιος άλλος πειράζει;
Επειδή κατηγορείτε τους "Πράσινους" ως εν δυνάμει μελλοντικούς προδότες και συνεργάτες είτε της ΝΔ είτε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Ανανεωτική σας Πτέρυγα δε φωνάζει εδώ και χρόνια για συνεργασία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Ιστορικά στελέχη της Αριστεράς δε μιλάνε εδώ και χρόνια για προσπάθεια σύγκλισης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε προγραμματικές θέσεις ( Κύρκος, Γλέζος, Κωνσταντόπουλος) και για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία;
Γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν εξέθετε την περιβαλλοντική ανυπαρξία των "Πράσινων" πριν τις Ευρωεκλογές;
Γιατί στις προηγούμενες εθνικές εκλογές συζήτησαν με τους "Πράσινους" τη διερεύνηση της πιθανότητας να αποτελέσουν μια ακόμα συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αν υποπτεύονταν ότι θα καταλήξουν όπως ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ; ( Διαβάστε την Κυριακάτικη Αυγή της 24/5/09).
Γιατί τώρα όλα αυτά;
Ακόμα κι αν δεχτώ ότι πίσω από του "Οικολόγους -Πράσινους" κρύβονται μεγαλοσυμφέροντα και επιχειρηματίες (Αλαφούζος κ.α.), τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την ηθική στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέναντι σε ένα κόμμα που δεν είναι ούτε Εθνικιστικό ούτε Ακροδεξιό.
Για το Κ.Κ.Ε και την αντιπολίτευσή του δε μιλάω καν, γιατί τα πράγματα είναι πολύ γνωστά.

Όσο για σας κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κρίμα…
Καταντήσατε χειρότεροι από αυτούς που μάχεστε.

3 σχόλια:

  1. σωστά τα λες! Αν και ψηφίζω πράσινους από τότε που υπάρχουν, δεν κρύβω την ανησυχία μου για την απότομη άνοδό τους χωρίς κάποια πολιτική και οικολογική συνειδητοποίηση των μαζών που θα τους ψηφίσουν για το τι πραγματικά σημαίνει να είσαι οικολόγος, αλλά και πολιτικοποιημένο άτομο.

    Πιο πολύ φαίνεται να είναι μια απεγνωσμενη κίνηση του κόσμου για τα αίσχη που ζήσαν επι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα οποία όσο πάει και χειροτερεύουν. Ομως αυτός ο κόσμος δεν έχει γαλουχηθεί καθόλου σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, συμμετοχικότητας, διαδηλώσεων, αποκέντρωσης, οικολογικότερου τρόπου ζωής, αντικατανάλωσης, εργασιακών σχέσεων, διεθνισμού, αντιρατσισμού, κλπ, κλπ.

    θα ρίξουν την ψήφο τους και μετά θα γυρίσουν στο σπιτάκι τους και θα αφήσουν τους Πράσινους να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία. Είτε με 1-2 βουλευτές, είτε με περισσότερους. Και όταν τα ΜΜΕ θα τους θάβουν στην αφάνεια όπως γινόταν ως τώρα, θα τους βρίζουν γιατί τους ψήφισαν και δήθεν δεν κάνουν τίποτε.

    Εύχομαι να βγω ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εσυ τα λες σωστα Tyler Durden. Ας τους αφήσουν πρωτα να εκτεθούν στην ουσία των πράξεων και μετα βλέπουνε ποιους λόγους θα έχουν να τους χτυπήσουν. Εγω τουλαχιστον ετσι βλέπω την ηθικη που θα επρπε να εχει ένα αριστερο κόμμα, ποσο μαλλον οταν τιτλοφορειται "ριζοσπαστικό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με τη στάση σου στις εκλογές. Θα αναπτύξω τη σκέψη μου σύντομα στο blog μου και έτσι δε θα επεκταθώ τώρα πάνω σ'αυτό.
    Μαζί με τα ερωτήματα που θέτεις θέλω να συμπληρώσω κάτι που το θεωρώ μείζον θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών πριν την κάλπη, που τόσο σημαντική θέλουν να μας πείσουν ότι είναι!
    Τη φίμωση των υπόλοιπων κομμάτων, πλην της πεντάδας που απο κοινού αποφάσισαν ότι μόνο αυτούς πρέπει να ακούμε και να βλέπουμε...
    Και καλά οι "πράσινοι" μέσω της αρνητικής διαφήμισης έγιναν γνωστοί και ανέβασαν και τα ποσοστά τους!
    Η "δράση" επίσης, λόγω του ντόρου για το φίμωμά τους (και καλά έκαναν αν δεν ήταν προσχεδιασμένο!) ακούγεται και προβάλλεται!
    Με τα άλλα 20 κόμματα τι γίνεται; Πώς θα ενημερωθώ για να αποφασίσω, αφού πρέπει να συμμετέχω και να είμαι "ώριμος" και να "καθορίσω" τις εξελίξεις;
    Και καλά η δεξιά και ο Καρατζαφλάρης... Η αριστερά που έχει τόσες "ανησυχίες" για την ισονομία, τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών, πώς συμμετείχε σε κάτι τέτοιο;
    Για να μη νομίζουν ότι μπορούν να μας δουλεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή