Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Κ.Ν.Ε. Και Μια Μικρή Διακοπή...


Αφού τέλειωσε η χθεσινή πορεία, σκέφτηκα να πάω για καφέ με μια φίλη μου, που βρήκε ευκαιρία λόγω απεργίας να σηκωθεί πουρνό-πουρνό και να καθαρίσει το σπίτι της.
Συναντηθήκαμε στο Θησείο, στην Ηρακλειδών, παραγγείλαμε καφέ και τα λέγαμε χαλαρά.
Ξαφνικά έσκασε ένα λεφούσι από παιδιά, αγόρια και κορίτσια, 20 με 25 χρονών το πολύ, είχαν τον "Ριζοσπάστη" στην κολότσεπη και μιλούσαν δυνατά, έκαναν χαβαλέ, γενικά ήταν πολύ ζωντανή παρέα.Έκατσαν σε χωριστά τραπέζια, αλλά συνέχεια κάτι φώναζαν ο ένας στον άλλον και γενικά υπήρχε μια αναμπουμπούλα.
Κάποια στιγμή σηκώθηκαν δύο αγόρια επάνω και ο 1 για χαβαλέ πέταξε νερό στον 2.
Του 2 του ήρθε ξαφνικό και από την ταραχή του έπεσε κάτω. Γέλαγαν όλοι με το πάθημά του, εκείνος όμως σηκώθηκε αμέσως και προσπαθούσε να πείσει όσο πιο ψύχραιμα μπορούσε (είπαμε ήταν και κορίτσια στην παρέα) τον 1 ότι είναι ανώριμος, ότι έκανε χοντρή μαλακία, ότι…

Το απολαυστικό τέλος του διαλόγου ήταν το εξής:

2: Είσαι στο Κόμμα;
1: Όχι.
2: Με τις μαλακίες που κάνεις θα μπεις σίγουρα.
Γεια σας σύντροφοι, φίλοι, άγνωστοι και γνωστοί.
Τα ξαναλέμε σε δύο εβδομάδες περίπου.

3 σχόλια:

  1. Σερβιτόρος που σερβίρει ταξικό μίσοςΔευτέρα, 12 Ιουλίου, 2010

    Ασε την ΚΝΕ λίγο, δεν χρειάζεται έτσι κ αλλιώς πολλά σχόλια και κοίτα τα δικά σου χάλια. Τι δουλειά είχες την ημέρα γενικής απεργίας σε καφέ?? Ε? Ελευθεριακέ? Σαμποτάζ στην κυκλοφορία του εμπορεύματος, ειδικά εκείνη την μέρα, δεν σου λεει τπτ?? Κάνουμε την μικρη επανασταστική μας πράξη και μετά τρέχουμε τα γκαρσόνια, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να απεργήσουν???

    Για επανέλεβέ το μερικές φορές για να θυμάσε: την ημέρα (και το βράδυ)της απεργίας ούτε δουλεύω ούτε καταναλώνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕλευθεριακόςΤρίτη, 13 Ιουλίου, 2010

    Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι, οπότε δώσε άλλη κατεύθυνση στο ταξικό σου μίσος ή ξαναδιάβασε κλασικούς του μαρξισμού και του αναρχισμού για να καταλάβεις την τάξη σου. Η απεργία δεν είναι έτσι κι αλλιώς επαναστατική πράξη και τα δικά μου χάλια μπορεί να είναι όπως τα λες, γιατί προφανώς το επαναστατικό σου εγώ είναι υπερμεγέθες. Για έναν καφέ πήγα, δε διαθέτω μέσα παραγωγής, δεν έχω γαιοπροσόδους από κτήματα, δεν είμαι κεφαλαιούχος. Αν όμως σου φταίω εγώ, μπορείς να ξαναστραφείς ενάντια στον "ταξικό" σου εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή