Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Άγιοι Πατέρες

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εξ' αρχής Άγιοι Πατέρες:
Εμείς δεν είμαστε φτιαγμένοι από υλικά επιτυχίας, όπως την εννοείτε όλοι εσείς οι θρησκευτικοί και ιδεολογικοί ιεράρχες.
Εμείς είμαστε φτιαγμένοι από υλικά εντελώς ανθρώπινα, και άρα εύθραυστα, υλικά που στάζουν από κάθε πόρο τους ανθρώπινα ελαττώματα και πάθη.
Εμείς μέσα στα ελαττώματα και μέσω αυτών μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε, αλλάζουμε, σκεπτόμαστε, πράττουμε.
Εμείς δεν δηλώνουμε "άγιοι", "όσιοι" αλλά ούτε και αμαρτωλοί, γιατί ψάχνουμε την πολυεπίπεδη παναθρώπινη φύση μας, όπως εσείς παπαγαλίζετε τις γραφές σας και κάνετε μετάνοιες.
Εμείς μόνο μπροστά στα λάθη μας μετανιώνουμε, μπροστά σε εκείνους που τα εισέπραξαν, ενώπιον όσων πληγώσαμε.
Είμαστε "αποτυχημένοι" για ό,τι εσείς υπηρετείτε, δεν είμαστε "επιτυχημένοι", γιατί δεν έχουμε σκεφτεί καν τι ακριβώς σημαίνει να καβαλάς το άρμα της τύχης.
Εμείς παλεύουμε να πραγματοποιούμε στο σήμερα, στο τώρα, εκείνα που μάς εμπνέουν, ό,τι μάθαμε και βιώσαμε ως ανθρώπινο, αλληλέγγυο και συλλογικό.
Είμαστε περατοί ως άνθρωποι, όχι αιώνιοι όπως πιστεύετε εσείς για τους εαυτούς σας και το ποίμνιό σας- αν φυσικά πράξει κατά τας γραφάς και κανόνας.
Εσείς είστε βοσκοί με πολυπληθή κοπάδια. Εμείς ουτε πρόβατα είμαστε ούτε βοσκοί θέλουμε να γίνουμε.

Δεν μάς ενδιαφέρει καμία ουράνια πολιτεία κι έτσι δεν ανασηκώνουμε τα κεφάλια μας προς τον ουρανό, αλλά πατάμε σταθερά τα πόδια μας στη γη.
Εμείς δεν είμαστε αλάνθαστοι, γιατί δεν διαθέτουμε καμία μεταφυσική αλήθεια και κανέναν άλλον κόσμο για να προσδοκούμε, εκτός από αυτόν που νιώθουμε μέσα μας κι εκείνον που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. 
Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να αναστήσουμε και μαζί του να στυλώσουμε κι εμείς τα πόδια μας, όχι σαν θεοί, μα σαν άνθρωποι.  
Άγιες γραφές δεν έχουμε μα ούτε και θεούς. Κι αν καμία φορά φαίνεται έτσι να είναι, το πολεμάμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε ευκαιρία.
Πολεμάμε τους αρχηγούς εντός και εκτός μας, τις γραφές μας τις θέτουμε στον μεγεθυντικό φακό της Ζωής.

Ευτυχώς, Άγιοι δεσπότες μας, που διευκρινίσατε ότι μάς θεωρείτε αποτυχημένους, γιατί προσωπικά είχα πάντα αγωνία τί ακριβώς μας θεωρείτε, πώς άραγε μας βλέπετε, αφού ήμουν, είμαι και θα είμαι σίγουρος για τα λελογισμένα και τα λογικώς καλοακονισμένα επιχειρήματά σας περί του ανθρωπίνου βίου, των αναγκών και των διαδρομών του.
Άλλωστε εσείς μιλάτε με τον θεό κι αφού εκείνος τα γνωρίζει όλα, έτσι γνωρίζετε κι εσείς τους ανθρώπους γύρω σας. 
Όσο κι αν υποκρίνεστε και παριστάνετε του ομοίους μας, μόνο η σάρκα και τα κόκαλα ομοιάζουν (εκτός αν τα δικά σας αγιάσουν μετά θάνατον).
Στέκεστε υπεράνω ημών, πάνω σε υψηλούς θρόνους και γεύεστε την εξουσία του Θανάτου, της υπερέχουσας δύναμης στην ζωή. 
Είστε η επιτυχία του Θανάτου, αφού σε αυτόν στηρίζετε τα θεμέλια της εκκλησίας και της θρησκείας σας.
Χωρίς τον φόβο του θανάτου σβήνετε, αφανίζεστε και το γνωρίζετε καλά πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανάστασης.
Έχετε την αίσθηση εκείνου που στέκεται από πάνω ως αρχηγός και καθοδηγητής και καμώνεστε τους απλούς σε εκείνους, που ονομάζετε κοπάδι σας αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους, που λέτε ότι έχουμε παραπλανηθεί.
Θέλετε να μάς σώσετε, το ξέρω. Έχετε τον τρόπο λέτε, πρέπει να σκύβουμε ξανά και ξανά.
Πάντοτε ακούω με ενδιαφέρον τον προσωπικό ή συλλογικό σας λόγο, έτσι όπως εκφράζεται από την ιερή σας σύνοδο, δηλαδή την κεντρική επιτροπή του Κόμματος.
Γιατί δεν πρέπει να απατάστε. Ένα κόμμα είστε κι εσείς, ένα μαγαζί γωνία σαν όλα τα υπόλοιπα, με τη διαφορά ότι διαθέτετε ένα προϊόν υπερκομματικά φτιαγμένο και ραμμένο από τις καλύτερες μεταφυσικές συνταγές και επιπλέον ελκυστικό όλων των άλλων: Θάνατο, Πίστη, Ελπίδα πουλάτε.

Είστε η προσωποποίηση του εν ζωή θανάτου.
Eίστε η επιτυχία ενός μέρους μιας κοινωνίας που σέρνεται και πεθαίνει, ενός μέρους της που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην αγιαστούρα που αφειδώς προσφέρετε, στα ευχέλαια που φιλοκερδώς τελείτε, στους αγιασμούς, που σαν άλλοι μάγοι κάνετε.
Είστε η επιτυχία του μίσους: Ό,τι δεν είναι μαζί σας, είναι εναντίον σας και επιθυμία σας είναι ο αφανισμός του. Μη νομίζετε και μην απατάστε, το ίδιο επιθυμούμε και δι' υμάς.
Είστε η επιτυχία των διαχωρισμού σε πλούσιους και φτωχούς, αφού αυτό είναι το θέλημα του Θεού κι αυτό δεν αλλάζει ούτε αλλοιώνεται.
Είστε η επιτυχία των διαχωρισμού της κοινωνίας σε επιτυχημένους και αποτυχημένους, όσο κι αν προσποιείστε το αντίθετο. 
Είστε η επιτυχία του συμφεροντολογισμού, γιατί εξηγείτε και ερμηνεύετε τις ιερές γραφές σας όπως σάς συμφέρει. 
Άλλωστε, άλλοι είναι φαρισαίοι, άλλοι είναι σαν βρώμικοι και κενοί τάφοι, όχι φυσικά εσείς.
Είστε η επιτυχία της εξουσιομανίας και του κρατισμού, δεχόμενοι να χρηματοδοτείστε από εμάς, που σάς είμαστε απαραίτητοι για να υπάρχετε υλικά αλλά και πνευματικά.
Είστε εκείνοι που επιστημολογείτε επί του θείου, είτε κάποιος το αποδέχεται είτε όχι.
Είστε η επιτυχία της ιεραρχίας, του διαχωρισμού σε ανώτερο και κατώτερο κλήρο, σε κλήρο και λαό (ανώτεροι εσείς παντα), της φανφάρας, του εντυπωσιασμού, του lifestyle και των κλειστών θυρών.
Είστε η επιτυχία μιας δημοκρατίας, που μόνο στα χαρτιά υπάρχει. Ακούνητοι στις θέσεις σας, προσφέροντας μόνο ελεημοσύνη και φιλανθρωπία.
Είστε η επιτυχία της αποτυχίας μας.
Είστε η επιτυχία του θεού σας.

2 σχόλια: