Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ...


ΑΠΟ TVXS


Στο νέο νομοσχέδιο του κ. Δένδια εκτός από την ποινικοποίηση της κουκούλας περιλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση αργίας για τους δεσμοφύλακες. Προστάτης τους, ο Άγιος Λογγίνος, στον οποίο ο Πόντιος Πιλάτος είχε αναθέσει να επιβλέπει τη σταύρωση του Χριστού. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο άρθρο 44 του νέου νόμου «καθιερώνεται ως επίσημη εορτή και ημέρα αργίας για το προσωπικό εξωτερικής φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης, η 16η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Λογγίνου, προστάτη του σώματος των φρουρών εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης»


Ποιος ήταν ο Άγιος Λογγίνος Ο εκατόνταρχος Λογγίνος κρίθηκε ως ο πλέον κατάλληλος να «εκπροσωπήσει» στο πάνθεον των Αγίων τους έλληνες δεσμοφύλακες καθώς σε αυτόν και τους άνδρες του ανατέθηκε να εποπτεύει τη διαδικασία της σταύρωση του Χριστού, αφού κατά την επίμαχη περίοδο υπηρετούσε στον ρωμαϊκό στρατό και τελούσε υπό τις διαταγές του Πόντιου Πιλάτου. Όπως αναφέρει ο Συμεών ο Μεταφραστής στους βίους και την πολιτεία Αγίων, ο Λογγίνος καταγόταν από την κωμόπολη Σανδιάλη της Καππαδοκίας και ανήκε στην Ιουδαϊκή συναγωγή. Παρά το σκληρό του προσωπείο ο Λογγίνος αισθάνθηκε συμπάθεια, συγκίνηση και θαυμασμό προς τον εσταυρωμένο Ιησού και ήταν κατά τη θρησκευτική παράδοση αυτός ο πρώτος που έκανε τη μεγάλη ομολογία ότι: «Αληθώς ο άνθρωπος ούτος, Υιός ήν Θεού». Στη συνέχεια ο Λογγίνος παραιτήθηκε από τον ρωμαϊκό στρατό και άρχισε να κηρύττει τη σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού. Ο Πόντιος Πιλάτος ενημέρωσε για τον Λογγίνο τον Καίσαρα της Ρώμης Τιβέριο, ο οποίος εξέδωσε αυτοκρατορικό διάταγμα διατάσσοντας τον αποκεφαλισμό του. Η αποκεφάλισή του έγινε στις 16 Οκτωβρίου ημέρα κατά την οποία στο εξής θα γιορτάζουν οι δεσμοφύλακες της χώρας σε ανάμνηση της αυταπάρνησης του Λογγίνου.

8 σχόλια:

 1. Ενδιαφέρον...
  Και για να τιμήσουν σωστά τη γιορτή θα... αποκεφαλίζονται κάποιοι δεσμοφύλακες;
  Επίσης λόγω της επίσημης αργίας φαντάζομαι ότι η air-corydallos θα έχει έκτακτα και πυκνά δρομολόγια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι, έτσι. Οι άνθρωποι είναι εντελώς για τον π....ο. Έχω πληροφορίες, πως αν τυχόν κάποιος τολμήσει να βρίσει τον Άγιο Λογγίνο μπροστά σε δεσμοφύλακες ή αστυνομικούς, θα τον αναγκάζουν με τη βία να κάνει 1000 μετάνοιες και να λέει 100 πατερημά. Πρέπει κάποια στιγμή η χώρα αυτή να γίνει σύγχρονη. Δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από το Θεό. Πρέπει κάποια στιγμή να πάμε από μπροστά του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έλα τώρα που αμφισβητείς τον εκσυγχρονισμό της χώρας;
  Για την "εκκλησία Α.Ε." διάβασες;(νομίζω το διάβασα στο tvxs) Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ναι, κατι ειδα και τι να λεμε τώρα. Άστο καλύτερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απλα να προσθέσω κάτι που προφανώς θα το γνωρίζεις. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προστάτη άγιο. Δεν καταλαβαίνω, γιατί οι δεσμοφύλακες πρέπει να έχουν το δικό τους.Μάλλον για να έχουν περισσότερη δουλεία οι παπάδες. Καλά ρε συ δεν τους λυπούνται καθόλου;Δε θα προλαβαίνουν να κάνουν αγιασμούς. Όλη την ώρα με το θυμιατό στα χέρια θα 'ναι.
  M.d.T.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. δεν μπορω να καταλαβω πως ο εγλεισμος, η ταπεινωση και η βια μπορουν να εχουν αγιο που τα προστατευει. αν δεν ειναι αυτο διαστρεβλωση του οποιουδηποτε θρησκευτικου μηνυματοσ, δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να ειναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χωρίς να το έχω ψάξει το θέμα, πολύ υποψιάζομαι ότι ο προστάτης άγιος των δεσμοφυλάκων θα αφορά μόνο αυτούς και όχι τους τρόφιμους των φυλακών. Ενδεχομένως το θρησκευτικό μήνυμα για την εν λόγω απόφαση να εδράζει σε μια πάγια θρησκευτική αρχή: ότι η λύτρωση έρχεται μέσω της αυτο-ταπείνωσης. Μόνο κάπως έτσι θα μπορούσα να το ερμηνεύσω. Για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος και την εξανθρώπιση των συνθηκών στις φυλακές άκουσες τίποτα; Μια καταφατική απάντηση θα με εντυπωσίαζε.
  M.d.T.

  ΑπάντησηΔιαγραφή