Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ...


Ο Μαρκογιαννάκης πέθανε. Ζήτω ο Χρυσοχοϊδης.
Από τη "Διακύρηξη Βασικών Αρχών και Στόχων του ΠΑ.ΣΟ.Κ" - 3 Σεπτεμβρίου 1974
Γ. O πολίτης προστατεύεται από την αυθαιρεσία των αντιπροσωπευτικών οργάνων, στα πλαίσια μιας γνήσια ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.
"1. Tα βασικά δικαιώματα του πολίτη προστατεύονται από τον Xάρτη Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων του O.H.E. H ελευθερία γνώμης και έκφρασης, η ελευθερία οργάνωσης για την επίτευξη συλλογικών σκοπών στα πλαίσια του Συντάγματος, το απαραβίαστο του ατόμου, κατοχυρώνονται και προστατεύονται από ανεξάρτητη Δικαιοσύνη."

Κλαπ. Κλαπ, κλαπ… τα χειροκροτήματα αντηχούν σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Πυροτεχνήματα σχίζουν τον Αττικό ουρανό, περιχαρείς νοικοκύρηδες της διπλανής πόρτας και κυρίες με πλήρη εξάρτηση από μπικουτί και βαμμένο σε πασοκί πράσινο νύχι γιορτάζουν τη Σοσιαλιστική Επανίδρυση του Κράτους, κρατώντας πράσινες ηλιόλουστες σημαίες ενώ οι φωνητικές τους χορδές βροντοφωνάζουν ένα σύνθημα που όλους μάς ενώνει:
ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Ο Σοσιαλισμός ξανάρθε στην Ελλάδα, είναι γεγονός. Είχαμε να το ζήσουμε αυτό από τη δεκαετία του ‘80 και μας είχε λείψει. Χίλια μπράβο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ που επιτέλους άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο που η Επάρατη Δεξιά δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει. Μπράβο και πάλι μπράβο. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να προσκυνήσω το Σοσιαλιστικό 'Οραμα που πλέον γίνεται πραγματικότητα.
Διότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά το Κράτος παραμένει.
ΝεοΔημοκράτες ψαρώσατε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ; Χρυσαυγίτες και εσείς του ΛΑ.Ο.Σ μη μου πείτε πως δε το χαρήκατε; Ούτε στα τρελά σας όνειρα δεν είχε γίνει τέτοια επιχείρηση, έτσι Άδωνι; Στα Εξάρχεια, στο άντρο των παρανόμων, των αναρχικών, των πρεζάκηδων, των περίεργων! Τα περιμένατε όλα αυτά;
Το αναγεννημένο ΚαταΠράσινο ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πάλι κοντά μας.
Δεν είναι βέβαια το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Ανδρέα της Αλλαγής και του Σκουλαρίκη με την επιχείρηση «Αρετή», δεν είναι ούτε αυτό του Σημίτη με τον Εκσυγχρονιστικό ψεκασμό των συνταξιούχων έξω από τη Βουλή, είναι πλέον το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Γιώργου, το βαθυπράσινο, το ανθρώπινο, το αλλιώτικο, το διαφορετικό, το οικολογικό ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ, ενωμένο και πολύ μα πολύ δυνατό.

Για όσους είχαν ελπίδες ότι η χώρα θα πάρει άλλη ρότα και ψήφισαν ΠΑ.ΣΟ.Κ, μην κάνουν τον κόπο να κόψουν το χέρι τους από τη ρίζα αύριο, ας το κάνουν σήμερα, τώρα. Και για τα επόμενα χρόνια ας μη μας ξαναμιλήσουν για Σοσιαλιστικό Όραμα. Το έχουμε ζήσει και τώρα το ξαναζούμε ακόμα καλύτερα. Και που είσαι ακόμα…


Πάντα πίστευα πως οι Απολίτικοι Σοσιαλιστές του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι χειρότεροι από τους Απολίτικους Δεξιούς της ΝΔ, γιατί πιστεύουν πως είναι προοδευτικοί πείθοντας και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας για την εγυρότητα αυτής της ιδιότητας.

Καθότι, όταν ο Σοσιαλισμός συλλαμβάνει και προπηλακίζει το κάνει για το καλό σου, δεν είναι ο δεξιός που θέλει να σε λιώσει, δεν είναι ο βερμπαλιστής Πολύδωρας που μιλούσε για το Μπακούνιν και ταυτόχρονα αποκαλούσε τους Αστυνομικούς Πραίτορες, όχι όχι δεν είναι κάτι τέτοιο. Άλλωστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι το κόμμα που εκδημοκράτησε μετά την επταετία την Αστυνομία, που ένωσε χωροφύλακες και αστυφύλακες στο ένδοξο σώμα της ΕΛ.ΑΣ, που για το καλό μας επαύξησε τη δύναμη των Μ.Α.Τ;

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ όταν αστυνομοκρατεί το κάνει για να εγκαθιδρύσει το Σοσιαλισμό αλά γκρεκ, για να αναγκάσει ακόμα και τους αντιεξουσιαστές να το ακολουθήσουν, να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας και νοικοκυροσύνης. Πως αλλιώς θα κινηθεί η Περιβόητη Αγορά;;;;;
Ας πάρουμε τώρα τα πράγματα από την αρχή.
Οι πρώτες κινήσεις της Πράσινης Κυβέρνησης θέλησαν να αποδώσουν ισχυρό συμβολισμό. Άλλαξαν ονόματα υπουργείων, κάποια άλλα καταργήθηκαν, ο Πρόεδρος μίλησε για «αντιεξουσιαστές στην Εξουσία», η Μπιρμπίλη ορκίστηκε με σπορ ντύσιμο, όλοι ήταν χαρούμενοι και χαμογελαστοί. Ακόμα κι ο Πάγκαλος ήταν φανερά αδυνατισμένος... στο κάτω αριστερό προγούλι. Συγνώμη, έχει δει ποτέ κανείς κυβέρνηση πρώτων ημερών κατσούφα και στρυφνή; Οι σεμνοί και ταπεινοί της ΝΔ χαρούμενοι δεν ήταν; Το πού κατέληξαν, το έχουμε δει. Οπότε, προς τι όλη αυτή η σημειολογία και οι συμβολισμοί, προς τι η χαρά ρε παιδιά;

Πάμε παρακάτω, ΠΑΜΕ γενικώς


Το πρόγραμμα των 100 ημερών μπήκε σε εφαρμογή και η μεγάλη Αλλαγή έρχεται καλπάζουσα…
Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον κυκεώνα συμβολισμών εντάσσεται και η επιχείρηση "ξεκαθαρίσματος" των Εξαρχείων; Μάλλον αυτή η περιοχή δεν ανήκει στο Ελληνικό κράτος, εδώ κυκλοφορούν αναρχικοί, αντιεξουσιαστές (όχι πασοκτζήδες, άλλου τύπου…) και λοιποί ιδεολογικοί λούμπεν. Εδώ δεν παράγει κανείς σοβαρό Εθνικό Προϊόν και όσοι κατοικούν ή πίνουν τον καφέ τους είναι φοροφυγάδες και άρα απόβλητοι για την κοινωνία. Εντάξει, θα παγώσουμε τους ημιυπαίθριους, συναντηθήκαμε με τον Προβόπουλο για την Οικονομία, καταργήσαμε πολυέξοδες υπηρεσίες υπουργείων, βάλαμε στο Διαδίκτυο προκηρύξεις για τη στελέχωση των υπουργείων, όμως κάτι έλειπε, κάτι φάνταζε κενό, κάτι δεν πήγαινε σωστά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ το βρήκε.

Το δίλημμα που είχε τεθεί προΕυρωεκλογικά περί Σοσιαλισμού ή Βαρβαρότητας δεν είχε απαντηθεί και επειδή ο Γιώργος πάντα ήταν ειλικρινής, σκέφτηκε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, να απαντηθεί πάραυτα. Άλλωστε οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Μπήκε λοιπόν το παλιό δίλημμα στο προοδευτικό τραπέζι και η επιλογή έγινε αβίαστα: Βαρβαρότητα και πάλι Βαρβαρότητα. Σοσιαλισμός δεν μπορεί να γίνει, η Βαρβαρότητα όμως είναι εύκολη, ανέξοδη και κυρίως εντυπωσιακή.
Στη Χρυσή Δεκαετία του ’80 ο Σκουλαρίκης είχε ονομάσει την επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια «Αρετή». Σήμερα, το 2009, πως θα ονόμαζε ο κύριος Χρυσοχοϊδης την επιχείρηση του; "Βλακεία", "Εκδίκηση", "ΠροΔεκεμβριανή Πυγμή" ή απλώς "Σοσιαλιστική Γυμναστική";


Οι νοικοκυραίοι θέλουν αποτελέσματα κύριοι, δεν μπορούν να περιμένουν. Η τάξη και η ασφάλεια απαιτούν θυσίες και κάποιοι πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό τους.
Σε αυτή την επίθεση εναντίον των ελευθεριών μας, αρωγοί τα τηλεοπτικά κανάλια-όπως πάντα. Ρεπορτάζ για το "Κράτος των Εξαρχείων", μετά ρεπορτάζ για την ανασφάλεια του κόσμου της ΑΓΟΡΑΣ και πρακτικές οδηγίες ειδικών για το πώς να ασφαλίσουμε τα σπίτια μας καλύτερα. Μέσα σε ούτε 5 λεπτά έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο φοβικό κλίμα.
Όλα μαζί στο μαγείρεμα του τρόμου και της καρατόμησης της ελευθερίας μας. Ό,τι δεν κατάφερε η ΝΔ θα το καταφέρει το """Αριστερό""" ΠΑ.ΣΟ.Κ και πολύ πιο σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα. Εντάξει, θα δώσει κάτι παραπάνω για τις υπερωρίες Ματατζήδων, Δελτάδων, Ζητάδων, Ασφαλιτών, Ο.Π.Κ.Ε και λοιπών Κρατικών Ομάδων, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν πάντως πρόκειται για συμβολική κίνηση, δηλούσα το περίφημο "δόγμα της μη ανοχής", φανταστείτε τι έχει να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβρη που όλα θα είναι πραγματικά…

Φαίνεται, πως ο υπουργός "Προστασίας Του Πολίτη" κάποιους από εμάς που πίνουμε τον καφέ μας ή το ποτό μας στα Εξάρχεια, δεν μας θεωρεί πολίτες αλλά τρομοκράτες.Θέλω να του πω ότι ούτε εμείς τον θεωρούμε υπουργό μας. Επίσης πρέπει να μάθει ότι κατάφερε να γίνει ο υποστηρικτής του ΛΑ.Ο.Σ, της Χρυσής Αυγής και των λοιπών Φασιστοειδών. Να δείτε που αν συνεχίσουν έτσι, θα αρχίσει το ΛΑ.Ο.Σ να έχει διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ και τότε είμαστε χαμένοι για χαμένοι.
Ωραία τα κατάφερε ο Σοσιαλισμός δύο μήνες πριν από την επέτειο του Δεκέμβρη...
Για το τέλος άφησα το καλύτερο.
Η παρακάτω ψηφοφορία είναι από το blog του γνωστού Αδώνιδος:


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ;
ΘΕΤΙΚΗ
8 (8%)

ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
76 (76%)




ΟΥΔΕΤΕΡΗ
7 (7%)

ΑΡΝΗΤΙΚΗ
8 (8%)

5 σχόλια:

  1. εμ! η άνοδος του ΛΑΟΣ και η κυριαρχία του λόγου τους συα ΜΜΕ επιβάλλει και ανάλογες πολιτικές παό τα κόμματα εξουσίας. Οχι ότι δεν θα το κάναν και σε αντίθετη περίπτωση, αλλά τώρα νοιώθουν τελείως απενοχοποιημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή οι διάφοροι δημοσιογράφοι Ο.Φ.Α (Όπου Φυσάει ο Άνεμος) θα εκλείψουν, αλλά μαλλον αργεί ακόμα αυτή η στιγμή όσο αργεί και η δημοκρατία να ρθει...

    Όσο για αυτά που λες για το ΠΑΣΟΚ και λίγα λες ! Υπάρχει μια ανεξήγητη αισιοδοξία λες και πρώτη φορά έρχεται στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Θα δούμε και χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πω ρε παιδιά, αυτό που έγινε είναι εξοργιστικό, ηλίθιο, βλακώδες και βέβαια αποδεικνύει για πολλοστή φορά το Σοσιαλισμό αλά ΠΑΣΟΚ.
    Αυτοί οι ανεγκέφαλοιπου το ψήφισαν είναι ικανοποιημένοι τώρα;
    Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΣΟΚ και ΕΝΑΡΕΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Το ΠΑΣΟΚ εκτός από την ανάληψη της εξουσίας και την άσκηση πολιτικής αναμετράται και με τη συγκρότηση ενός νέου αφηγήματος για την πολιτική. Πυξίδα σε αυτό είναι η διαχείριση της κοινωνικής ηθικής του φόβου. Τον τελευταίο χρόνο, τα θέματα που έχουν αναδυθεί και που αποτέλεσαν βασικά συστατικά του προεκλογικού λόγου τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές ήταν η κοινωνική έκρηξη στα αριστερά και οι αντιμεταναστευτικές κορώνες στα δεξιά.

    Κοινή συνισταμένη και των δύο παραπάνω θεμάτων-φαινομένων είναι η δημόσια ασφάλεια. Προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο κοινωνικό σύνολο, το ΠΑΣΟΚ πολιτεύεται ως ο προστάτης και προασπιστής της "ενάρετης δημοκρατίας". Κεντρικό ρόλο κατέχει το ζήτημα της τάξης και της ασφάλειας του πολίτη.

    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αρέσκεται στη συμβολική διάσταση της πολιτικής και επενδύει σε αυτήν ήδη από το πρώτο υπουργικό του συμβούλιο την περασμένη βδομάδα. Στο διοικητικό επίπεδο αυτονόμησε ξανά το πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετονομάζοντάς το σε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ ανέθεσε την εν λόγω υπουργική ευθύνη στον πολιτικό που είχε πιστωθεί την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Στο πεδίο της πολιτικής εφαρμογής επιλέχθηκαν τα Εξάρχεια, συνώνυμα της α-ταξίας, προκειμένου να ξεκινήσει η οικοδόμηση του παραπάνω προφίλ: το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της "ενάρετης δημοκρατίας".

    M.d.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. M.d.T. Tο σχόλιό σου τα λέει όλα ξεκάθαρα (που θα έλεγε και ο απελθών Κωστάκης). "Ενάρετη Δημοκρατία"... πάση θεού

    ΑπάντησηΔιαγραφή