Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ;...


Είμαι καπνιστής, τι να κάνουμε;
"Τι να κάνουμε ρε αδερφέ;" θα μου πεις. "Εμείς τίποτα δε θα κάνουμε. Εσύ πρέπει να κάνεις κάτι".
Πάντως, έχω πάθει ανοσία (ψέματα λέω) με τις μαλακίες που αποφασίζει το Κράτος ερήμην μου. Έτσι κι αλλιώς αυτό δε γίνεται πάντα;

Εκείνο που με ενοχλεί με κάποιους αντικαπνιστές, είναι που έχουν αναθαρρήσει λόγω των μέτρων και δείχνουν μια εκδικητικότητα περίεργη. Το βλέπεις στα μάτια τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι θα έρθει και η σειρά τους…
Σου λέει ο Αντικαπνιστής: "Ρε πούστη, τόσα χρόνια δεν κάπνιζες μες στη μούρη μου; Τώρα θα σου δείξω εγώ".

Εντωμεταξύ οι Επίκτητοι Αντικαπνιστές είναι χειρότεροι από τους Εκ Γενετής Άκαπνους. Είναι να μην πετύχεις Πρώην Καπνιστή στο Διάβα σου. Θα σου κάνει μάθημα για τις βλαβερές συνέπειες του Καπνού, θα σε βγάλει ψυχοπαθολογικά Άρρωστο, θα σε καταρρακώσει. Και στο τέλος θα σου πετάξει το φοβερό επιχείρημα: "Κόφτο και θα δεις τι ωραία που θα ξυπνάς το πρωί. Άκουσε με". Σε άκουσα, αλλά θέλω να ξυπνάω όπως ακριβώς ξυπνάω τώρα… Αν θέλω κάτι άλλο, θα το κάνω.

Εγώ πάντως φίλοι-αντικαπνιστές δε ζήτησα ποτέ να καπνίζουν όλοι, εσείς γιατί τόσο μένος κατά των καπνιστών; Δε θα πάω ποτέ σε σπίτι που δεν καπνίζουν να επιβάλλω τον καπνό μου, ούτε κι εσάς φαντάζομαι θα σας αναγκάσουν να καπνίσετε με το ζόρι αν πάτε σε σπίτι καπνιστών. Να είστε σίγουροι πως ξέρω τι προκαλεί το τσιγάρο. Ξέρω ότι μπορεί να πεθάνω από αυτό. Κάτι έχω ακούσει για καρκίνους και ανακοπές. Βλέπω ότι το νέο μοντελάκι ανθρώπου που θέλουν να περάσουν είναι αυτό του αντικαπνιστή, που ενδιαφέρεται για την υγεία τη δική του και των συνανθρώπων του. Κάντε και τίποτα άλλο για την Υγεία των συνανθρώπων σας, μην περιμένετε το Κράτος. Κάποιοι από εσάς πέσατε στη λούμπα, αλλά πίσω έχει η Κρατική Αχλάδα την ουρά.

Βέβαια στην Ελλάδα – όπως όλα - ήρθαν να το επιβάλλουν με το έτσι θέλω, χωρίς καμία προετοιμασία δηλαδή. Ούτε ενημέρωση υπήρξε, ούτε καμία σοβαρή μακρόχρονη και συνεπής αντικαπνιστική εκστρατεία έγινε. Απολύτως Τίποτα.

Ενδιαφέρονται για την υγεία μας λένε. Καπνιστών και Αντικαπνιστών. Ποιόν δουλεύεις ρε Αβραμόπουλε; Αν ενδιαφέρεσαι για την υγεία μας, απαγόρεψε την πώληση τσιγάρων. Αυτό άλλωστε δεν ισχύει στην Ελλάδα με τις κάθε είδους «Ναρκωτικές»ουσίες; Η νικοτίνη δεν είναι Ναρκωτικό; Ή αν θες, κάνε διαχωρισμό μεταξύ «μαλακών» και «σκληρών» τσιγάρων. Δεν υπάρχουν ελαφριά και βαριά τσιγάρα; Πες λοιπόν, ότι επιτρέπονται τα ελαφριά και απαγορεύονται τα βαριά. Θα χάσει βέβαια το Κράτος τους Φόρους και οι Καπνοβιομηχανίες τις γυναίκες καπνίστριες, αλλά τι να κάνουμε Μίστερ Τίποτα, το ενδιαφέρον κοστίζει.
Απαγόρεψε μετά και το αλκοόλ, αν είσαι μάγκας, που κάνει απείρως μεγαλύτερη ζημιά από το χασίσι ας πούμε και μετά τα ξαναλέμε. (Διάβασε και καμιά Επιστημονική Έρευνα βρε ασπρομάλλικο αγόρι…)

Αν πάντως θέλεις να είσαι Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, κάνε μια προσπάθεια να μας βοηθήσεις και στα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη ΝεοΔημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Έχουμε γίνει πολύ καχύποπτοι και ανασφαλείς υπήκοοι.
Ανησυχούμε που δε θα κατέβει στις εκλογές ο γιος του Ταχυδρόμου.
Στενάζουμε που ο Βουλγαράκης δεν έχει ένα βήμα στα δελτία ειδήσεων να μιλήσει. Λυπόμαστε που η ατμοσφαιρική ρύπανση της Αθήνας μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων υπάρχει και θεριεύει.
Φοβόμαστε τον Στρατηγό Άνεμο και την Ταξίαρχο Βροχή, γιατί αυτοί οι δύο είναι που προκαλούν τις φωτιές.
Είναι χοντρή μαλακία που δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Πετραλιά για το Ασφαλιστικό. Κάθε μέρα φτύνω από αηδία τον εαυτό μου στον καθρέφτη που δε θέλει να δουλέψει ως τα 70. Στενοχωριέμαι που τα βγάζω δύσκολα πέρα, αν και ξέρω ότι όλοι εσείς δουλεύετε για το καλό μου. Το ξέρω.
Και έχω και αυταπόδεικτο παράδειγμα. Εγώ κατάλαβα τι έγινε με τα αυτοκίνητα. Δεν είναι πουστιά στη μέση. Για το καλό μας φορολογείτε τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Είναι ένας έμμεσος τρόπος να χτυπήσετε τον Υπερκαταναλωτισμό εκεί που τον πονάει. Σκεφτήκατε: «Κάτσε, να του δώσω του Μαλάκα του Έλληνα την ευκαιρία να το παίξει μούρη αγοράζοντας εύκολα ένα δίλιτρο. Κάτσε να τον βάλω να καταναλώσει Ταχύτητα, Στυλ και Διαφημιστική Ηδονή και όταν έρθει η ώρα τον φορολογώ. Έτσι θα τον τιμωρήσω για τις ψεύτικες ανάγκες του. Εδώ δεν έχεις να φας βρε Μαλάκα, αυτοκίνητο μου ήθελες;. Πάρτα τώρα».

Δεν έχω πρόβλημα με τη συγκεκριμένη απαγόρευση, πρόβλημα έχω με την επιβολή οποιουδήποτε μοντέλου πασάρουν ως μοναδικό. Πρόβλημα έχω με τον περιορισμό της Ελευθερίας μου ετσιθελικά. Ο καθένας ας αφεθεί να κάνει ό,τι θέλει. Όποιος ενδιαφέρεται για την υγεία του έχει επιλέξει την α-καπνία. Εγώ σαν καπνιστής έχω επιλέξει τον καπνό. Οι καπνιστές έχουν αρχίσει να φαίνονται ψυχολογικά προβληματικοί, σχεδόν πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιον καλό ψυχαναλυτή για να ανακαλύψουν τις αιτίες του προβλήματος. Όλοι οι καπνίζοντες είμαστε για τα ψυχιατρεία δηλαδή, ενώ οι μη καπνίζοντες είναι υγιέστατοι ψυχολογικά και σωματικά.
Ως υγιείς οι άκαπνοι / αντικαπνιστές, ας συγχωρήσουν και εμάς τους άρρωστους, δε φταίμε, έχουμε προβλήματα που δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, είμαστε άρρωστοι σωματικά και ψυχικά. Τα πνευμόνια σαπίζουν, η καρδιά προδίδει, είμαστε εν δυνάμει πεθαμένοι. Μη μας τιμωρείτε κι εσείς, αφήστε το Κράτος να κάνει τη δουλειά του. Έχει μεγάλη πείρα σε τιμωρίες και πρόστιμα. Μην πάρετε τηλέφωνο να μας καταδώσετε όταν μας δείτε να… Μη μας λέτε τι πρέπει να κάνουμε για την υγεία μας. Αν δεν σας ενοχλούμε, αφήστε μας να ζήσουμε και να πεθάνουμε όπως θέλουμε. Και μην υποστηρίζετε έτσι άκριτα ό,τι λέει το Κράτος, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να έρθει και η σειρά σας. Δεν είστε καπνιστές, αλλά σίγουρα έχετε κάποιο άλλο πάθος. Μπορεί να είστε χαρτοπαίκτες, αυνανιστές, πότες, γκατζετάκηδες, βιβλιοφάγοι, σιντομανείς ή ο,τιδήποτε άλλο. Έχετε κάποια αμφιβολία ότι το κράτος αν θέλει μπορεί να θεωρήσει οποιοδήποτε θέλω μας άρρωστο και ανθυγιεινό;

Μην υποστηρίζετε ένα Κράτος Μπουρδέλο που δρα Αποσπασματικά και χωρίς σχέδιο. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, οι μισοί από εμάς τους Καπνιστές δε θα καπνίζαμε πλέον. Θα είχαμε πειστεί για τις άσχημες συνέπειες του Πάθους μας.
Δείτε τη Συνολική Προσωπικότητα του Κράτους σας, μη σας Κοροϊδεύουν σα μαθητούδια.
Εμείς έτσι κι αλλιώς θα τη βρούμε την άκρη.
Για εσάς το λέω…

3 σχόλια:

  1. Λοιπόν θα σου πω την άποψή μου... και ΔΕΝ είμαι καπνιστής! Θα μπορούσες να με πεις αντικαπνιστή...
    Σαφώς το μέτρο δεν έγινε για το καλό των πολιτών, αλλού είναι το κόλπο! Οι εδώ απλώς εφαρμόζουν εντολές, δεν αναπτύσουν πρωτοβουλίες, γι αυτό και όλες αυτές οι μλκίες. Να σκεφτείς ότι άκουσα ότι απαγορεύεται ΚΑΙ στους περιπτεράδες να καπνίζουν!!!
    Τώρα λοιπόν που το τσιγάρο κατά βάση απέδωσε οικονομικά ό,τι είχε να αποδώσει (και με τη γνώση των καπνοβιομηχάνων ότι Δεν κόβεται εύκολα!) η μόδα άλλαξε... Τώρα το πολύ χρήμα ρέει από την "οικολογία", τα "βιολογικά" προϊόντα...
    Αν προσέξεις θα διαπιστώσεις ότι πολλές καπνοβιομηχανίες παράγουν βιολογικά προιόντα!!! (Πχ. PHILIP MORRIS) Επίσης διαπίστωσαν ότι χάνονται πολλά από τις ασφαλιστικές λόγω του καπνίσματος και δε συμφέρει! "Ζύγισαν" δηλαδή τα πράγματα και είδαν ότι κατευθύνοντας τον κόσμο εκεί που θέλουν μπορούν να κερδίζουν περισσότερα!!! (Δεν ξέρω σίγουρα αν είναι και ένα μέτρο ελέγχου τού πόσο μπορούν να επιβληθούν στη μάζα...)
    Φυσικά έχεις δίκιο όταν λες γιατί δεν απαγορεύουν το αλκοόλ, νομίζω όμως ότι κάπως σε "διαφώτισα"... Εδώ, οι κύριοι που "κόπτονται" για το καλό μας θέλουν να επαναφέρουν τους κουλοχέρηδες επειδή το κράτος μπορεί να κονομάει! Επίσης η ΕΕ μας βάζει πρόστιμα επειδή (προς το παρόν) δεν έχουμε συμμορφωθεί και δεν έχουμε απελευθερώσει το τζόγο!!! Δεν είναι ο τζόγος επικίνδυνο πάθος; ΝΑΙ αλλά αφήνει κέρδη και μάλιστα πολλά!
    "Το Κέρδος πάνω από όλα" είναι το δόγμα τους και με βάση αυτό κινούνται... Τα άλλα είναι για αφελείς!
    Και το αποκορύφωμα... η ΕΕ που "κόπτεται" για το καλό μας σιγά-σιγά επιτρέπει τα μεταλλαγμένα που είναι επιβλαβή και για την υγεία και για τη φύση αφού κατστρέφουν τη γύρω παραγωγή. Έτσι όμως μία πολυεθνική θα ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ τη διατροφή!!! Η ΜΟΣΑΝΤΟ που με τέτοιου είδους βοήθεια (κυβερνητική) έχει τον έλεγχο του 70% της παγκόσμιας παραγωγής!!! Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό;
    Λοιπόν στις μλκίες τους και στις μεθοδεύσεις τους (που αλλού αποσκοπούν) είμαι απέναντί τους και φυσικά μαζί σου... και ας είμαι αντικαπνιστής!
    Βλέπω το μαστίγιο και δεν τρώω το καρότο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρουνε πολύ καλά τη δουλειά τους,να δώ εμείς τα πρόβατα πότε θα ξυπνήσουμε να τους πάρουμε με τις πέτρες.Εγώ προσωπικά τό έκοψα πρίν 2 μήνες περίπου,αλλά με όλα αυτά που διαβάζω και ακούω,προβλέπω σύντομα να το ξαναρχίσω έτσι για σπάσιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου φίλε. Είμαι και εγώ καπνιστής. Δεν καπνίζω υπερβολικά, αλλά το τσιγάρο το απολαμβάνω πολύ. Χρόνια τώρα έχει ξεκινήσει από την Αμερική και την Ευρώπη η λεγόμενη αντικαπνιστική εκστρατεία. Χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την προστασία της δημόσιας υγείας και την παρατηρούμενη συνεχή αύξηση των καπνιστών παγκοσμίως. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, και θέλω να προσθέσω μερικά ακόμα:
    Το Κράτος όχι μόνο το ελληνικό, όλη η ευρώπη, δεν απαγορεύει το τσιγάρο γιατί γουστάρει τρομερά να παίρνει φόρους. Η απαγόρευση σε εστιατόρια κ.τ.λ. πιστεύω ότι είναι σωστή, γιατί οι άκαπνοι υποφέρουν όταν βρίσκονται μέσα στην κάπνα. Οι καπνοβιομηχανίες, παρ όλη την κόντρα που φαίνεται να έχουν με τα αντικαπνιστικά κράτη, στην πραγματικότητα συνεργάζονται με τα κράτη, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να πλουτίσει. Εξ άλλου, και ο καπνοβιομήχανος και το κράτος εξυπηρετούν το Κεφάλαιο. Τα κράτη και οι κυβερνήσεις θέλουν να κόψουν οι ευρωπαίοι το τσιγάρο, διότι οι καπνιστές αρρωσταίνουν και επιβαρύνουν το κράτος με δαπάνες. Άσχετα αν φορολογούνται και αυτοί, όπως όλοι οι άλλοι πολίτες. Επιπλέον, ο καπνιστής είναι πιθανόν να αρρωστήσει ή να πεθάνει σχετικά πρόωρα, οπότε θα φύγει από την παραγωγική διαδικασία και την εργασία νωρίς. Κάποια ασφαλιστική εταιρία, αρνήθηκε να αποζημιώσει μία πελάτισσα της επειδή καπνιζε. Εργαζόμενοι δεν προσλαμβάνονται επειδή καπνίζουν, άρα κάνουν διάλειμμα για να καπνίσουν, άρα είναι λιγότερο παραγωγικοί. Κάποιος υπάλληλος μιας εταιρείας απολύθηκε επειδή εθεάθη από τον διευθυντή του να πίνει αλκοόλ το βράδυ σε μια παμπ. Σε λίγο θα αρχίσουν να απολύονται και να περιθωριοποιούνται και άλλες ομάδες ανθρώπων, με άλλες δικαιολογίες, γιατί θα κρίνονται ασύμφοροι και επιζήμιοι για τα κέρδη του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ και του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Η υγεία μας δεν καταστρέφεται μόνο από το τσιγάρο, αλλά και από τις ανθυγειινές συνθήκες διαβίωσης, και από τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα και τα χημικά στα τρόφιμα, και από τα βιομηχανικά απόβλητα, που καταλήγουν στο έδαφος και τον αέρα. Για αυτά όμως δεν κάνουν τίποτα. Το πρόβλημα είναι, ότι παγκοσμίως υπάρχουν μαλάκες που την πιστεύουν την αντικαπνιστική βλακεία. Το ότι δήθεν οι κυβερνήσεις νοιάζονται για την υγεία μας, και για αυτό μας τα πρήζουν ότι το τσιγάρο βλάπτει. Όσα κάνουν δεν τα κάνουν από καλωσύνη και από αγάπη για εμάς και την υγεία μας. Για να αυξήσουν το ΚΕΡΔΟΣ τους, για αυτό τα κάνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή