Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ατάκτως Ερριμένα...


Στην Κερατέα έχει μετακομίσει η Γάζα. Αποκλεισμένη από παντού. ΜΑΤατζηδες, ασφαλίτες και λοιποί κρατικοί υπαλληλίσκοι κάνουν τη δουλειά που τους έχουν αναθέσει. Ποια είναι αυτή; Να ρουφιανεύουν και να τρομοκρατούν τον κόσμο. Για ποιο λόγο; Δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν. Αυτοί απλά κάνουν τη δουλειά τους. Τόσο μαλάκες είναι.

Ο Παπουτσής που νομίζει πως μπορεί να νομιμοποιεί ανθρώπους κατά το δοκούν, ψάχνει αν έχουν χαρτιά, τι χαρτιά, είναι πράσινα, μπλε, τι σκατά χαρτιά είναι; Δουλεύουν ή τεμπελιάζουν, τι προσφέρουν στο σύνολο; Έχουν την πραμάτεια τους στα πεζοδρόμια ή σε πάγκους;
Γιατί, εσύ ρε Σοσιαλιστή του κώλου τι προσφέρεις δηλαδή και ποια είναι η πραμάτεια σου;

Ο Παπακωνσταντίνου που νομίζει πως ψαρώνουμε επειδή το παίζει σοβαρός και πιστεύει πως δεν έχουμε καταλάβει πόσο αμόρφωτος και απαίδευτος είναι. Ούτε καν υπάνθρωπος, πόσο μάλλον άνθρωπος…

Ο Σαμαράς που από Εθνικιστής έγινε Φιλελεύθερος. Άλλαξε και το λογότυπο της επί 30τόσα χρόνια Νέας Δημοκρατίας του και τώρα ησυχάσαμε. Δείξτε του εμπιστοσύνη. Σε ένα χρόνο θα μας έχει λύσει όλα τα προβλήματα.
Απορώ: πόσο μαλάκας μπορεί να γίνει ακόμα;

Η Μπακογιάννη με αλτσχάϊμερ σε προχωρημένο στάδιο, δεν θυμάται τίποτα ρε παιδί μου, τίποτα. Πλήρης μαλάκυνση εγκεφάλου.

Έξω από το Υπουργείο Yγείας δέρνονται και προπηλακίζονται γιατροί. Είναι εκείνοι που πολλά χρόνια πριν δεν εμπιστευόταν ο Αρχισοσιαλιστής Ανδρέας Παπανδρέου για την ίασή του και έτρεχε στην Αγγλετέρα. Μαλάκας ήταν να κάτσει στο μπουρδέλο που είχε φτιάξει; Είναι αυτοί που μπήκαν σε ένα ΕΣΥ που ο ίδιος δημιούργησε, σε ένα ΙΚΑ που αυτός και οι όμοιοί του κατάντησαν έτσι, αλλά ξεχνάω πάντα ότι αυτά τα έφτιαξαν για εμάς, τον λαουτζίκο.

Οι συγκοινωνίες, οι δημόσιες και καλά, είναι αυτές που εκείνοι, οι σοσιαλιστές, άλωσαν με τις κακοδιοικήσεις και τα υπέρογκα-κατά τα λεγόμενά τους-μισθολόγια, έθεσαν τους δικούς τους συνδικαλιστές επικεφαλής των… αγώνων και τώρα ζητούν να τις ξαναπληρώσουμε εμείς, αφού προφανώς μας έχουν "κόψει" για πολύ ηλίθιους.

Οι φορτηγατζήδες πριν λίγο καιρό δέρνονταν έξω από τη βουλή και τους αγρότες πριν από αρκετό καιρό τους κυνηγούσαν οι ΜΑΤατζήδες μέσα στις εθνικές οδούς σαν να ήταν αγρίμια.

Ο Τωρινός Παπανδρέου με τον περιοδεύον στα κανάλια και ραδιόφωνα θίασό του νομίζουν πως σώζουν την Ελλάδα και εμείς στεκόμαστε από κάτω σαν χαζοί και μόλις τώρα λέει καταλάβαμε ως λαός, πως αυτοί που τόσα χρόνια ψηφίζαμε είναι ανίκανοι, ανήθικοι και ψεύτες.

Το οικονομικό σύστημα (καπιταλιστικό λέγεται, δεν είναι ντροπή να το λέμε…) ξεσπάει πάνω στους λαούς της Ευρώπης τα σπασμένα της φούσκας των τραπεζών του κι εμείς οι Ευρωπαίοι ακόμα ψάχνουμε τους φταίχτες στους μετανάστες, στον πολυπολιτισμό και στους μισθούς μας που πρέπει να περικοπούν.

Ο Χατζηνικολάου είναι αντικειμενικός, ο Πρετεντέρης λογικός και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ μας λένε κάθε μέρα ότι θα πρέπει να δεχθούμε το πετσόκομμα των ζωών μας, γιατί έτσι αναπτύσσεται η οικονομία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Η Αριστερά
τον παίζει (εκτός εισαγωγικών) αδιάλειπτα και οι Αναρχικοί αδυνατούν να ενώσουν δύο γαιδάρων άχυρα. Όλοι άφαντοι σε σχέση με ό,τι συμβαίνει. Παλιά υλικά, παλιοί τρόποι για κάτι που ήρθε σαν θύελλα, για κάτι που θα μας... κανονίζει για πολύ καιρό ακόμα και τελειωμό δε θα 'χει. Είναι, είμαστε πολύ μικροί, πολύ λίγοι, δυστυχώς.

Εσύ, ψήφιζες ΛΑ.Ο.Σ. γιατί δεν θες τους μετανάστες και γουστάρεις έννομη τάξη, αλλά τώρα που σε αποκαλεί ο Γεωργιάδης αντι-δημοκράτη (ναι, ο Γεωργιάδης το λέει αυτό) επειδή δεν θες να πληρώνεις διόδια και εισιτήρια που έχεις ξαναπληρώσει δυο και τρεις φορές, τώρα μήπως συνειδητοποιείς κάτι, έστω και μικρό και αλλάξει το μυαλό σου;

Εμείς (όσοι από εμάς) έχουμε δουλειά (φοβερό προνόμιο) και τρέμουμε στην ιδέα ότι αύριο το πρωί μπορεί να βρεθούμε στο σπίτι μας με την κατάθλιψη ανά χείρας.

Εμείς όλοι, και όσοι μπορέσουν να μεταναστεύσουν από αυτή τη χώρα και να πάνε κάπου αλλού που η χούντα θα είναι περισσότερο ανεκτή. Γιατί για κάτι άλλο, δεν είμαστε ικανοί.

Πολλά θα μπορούσα να γράψω, αλλά μάλλον δεν υπάρχει λόγος.
Ντρέπομαι που νιώθω τόσο ανίκανος να κάνω ο,τιδήποτε και να πετύχει έστω και λίγο. Ντρέπομαι που ό,τι έκανα ως τώρα απέτυχε.

Όμως δε θα το βάλω κάτω και… ρε παιδιά… ΜΗΝ το βάλετε κι ΕΣΕΙΣ

3 σχόλια:

  1. Μαζί σου φίλε... όπως τα λες είναι... Μπορεί η αποτυχία μας να είναι πλήρης αλλά ελπίζουμε ότι θα πέσουμε όρθιοι... Τουλάχιστον να μην μας κατηγορήσουν τα παιδιά μας ότι δεν κάναμε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουτε εγώ φίλε Πολύκαρπε θα ήθελα να με κατηγορήσουν τα παιδιά σου ή τα παιδιά του κολλητού μου ή του διπλανού ότι δεν έκανα τίποτα. Πολύ φοβάμαι όμως φίλε ότι θα με κατηγορήσουν και θα σκύβω το κεφάλι από ντροπή. Ευτυχώς που δεν έχω κάνει ακόμα παιδιά...
    Μακάρι τουλάχιστον να γίνει αυτό που λες: να πέσουμε όρθιοι

    Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητάω συγγνώμη για την κατάχρηση. Είναι ένα κείμενο που θα το βάλω σε όλα τα μπλογκ που εκτιμώ. Αν προσβάλλω καποιους, διαγράψτε το. Είναι μια ανάρτηση που ανέβασα στο μπλογκ μου και στους ενωμένους μπλογκερς

    Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουμε την κατηφόρα και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Έχουμε έναν τεράστιο τοίχο μπροστά μας, εχουμε μαζευτεί εκατομμύρια μπροστά του κι αντί να κάνουμε όλοι μαζί μια κίνηση να τον πετάξουμε κάτω, καθόμαστε και πετάμε πετραδάκια.
    Αυτό που λείπει από την κυβέρνηση, από τους δημοσιογράφους, από τους πολιτικούς, από τους συνδικαλιστές, από όλους εμάς, είναι ΑΡΧΙΔΙΑ. Κανείς δεν έχει τ' αρχίδια να κάνει αυτό που πρέπει.
    Προτείνω λοιπόν το εξής: Ας αφήσουμε όλοι κάτω τα πετραδάκια που κρατάμε, ας διώξουμε απ' τα κεφάλια μας όλους αυτούς που έχουν συμφέρον να χωρίζουν τον κόσμο σε πιστούς και άπιστους, φασίστες και αριστερούς, πλούσιους και φτωχούς. Δεν είναι εχθρός μας ο μουσουλμάνος, ο βάζελος, ο αμερικάνος, ο χρυσαυγίτης. Είμαστε όλοι εναντίον του τέρατος που λέγεται καπιταλισμός και με άξονα το χρήμα κάνει τον άνθρωπο απάνθρωπο.
    Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ο πόλεμος. Κι αφού δεν υπάρχει κανένα κόμμα ή οργάνωση ή πρόσωπο που να μπορεί ή να θέλει κάτι τέτοιο, ας αρχ'ισει από τους καναπέδες κι απ' την οθόνη μας:
    Ζητάω από όλους τους bloggers, facebookers, tweeters κλπ κλπ να σταματήσουν να πετάει ο καθένας το δικό του πετραδάκι. Ας ξεκινήσουμε όλοι να ανεβάζουμε την ίδια ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο π.χ. "Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν τα πληρώνουμε μαζί." με σκοπό να δημιουργήσουμε κάτι μαζικό. Να γίνει όλη η ελληνική μπλογκόσφαιρα μια ανάρτηση, που θα προετοιμάσει το ξέσπασμα. Αξίζει να προσπαθήσουμε. Κανένας άλλος δεν πρόκειται να μας βοηθήσει να βγάλουμε τις αλυσίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή