Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δεσμώτες Του Κεφαλαίου Και Του Κράτους

Το παρακάτω κείμενο είναι του Συντρόφου Ιάσονα Μ. 
(Τού ζήτησα να το αναρτήσω και αμέσως ανταποκρίθηκε θετικά)
Τον Ευχαριστώ πολύ 

Κρατείται στο Άμπου Γκράιμπ (στο τμήμα Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη) της Ελλάδας 19χρονη φοιτήτρια του Πολυτεχνείου, η οποία συνελήφθη από τα σκυλιά του κεφαλαίου και του κράτους την Παρασκευή το πρωί στα Εξάρχεια, μετά από την επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής για εκκένωση της κατάληψης του Βοξ (πρώην καφετέρια με κινηματογράφο στον πάνω "όροφο"].
Η κοπέλα είναι από τη Μολδαβία και σπουδάζει σε ΑΕΙ της Αθήνας. Απειλείται με απέλαση, επειδή δεν έχει προλάβει να ανανεώσει την άδεια παραμονής της. 
Οφείλουμε στα Πανεπιστήμια να κάνουμε ενημερώσεις, ενώ παράλληλα πρέπει να αναδείξουμε σε ολόκληρη την κοινωνία την στοχοποιημένη επίθεση της άρχουσας τάξης και του κράτους σε οποιονδήποτε είναι μετανάστης. 

Οι απειλές του Χρυσοχοίδη για στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι ύβρεις του Λοβέρδου για ''ζώνες-υγειονομικές βόμβες'', όπου διαμένουν μετανάστες βρίσκουν το στήριγμα τους στα αποβράσματα-νεοναζί που λέγονται χρυσαυγίτες (συν τους ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'' του Καμμένου και όλα τα πατριωτικά κατακάθια, που εμφανίζονται σαν σωτήρες των δυνάμεων της εργασίας, της νεολαίας),στα σκυλιά της αστυνομίας, στους στρατιωτικούς και τους απόστρατους, στους δικαστές και τους εισαγγελείς, τα Μ.Μ.Ε. και τους καθηγητάδες και σε κάθε εθνικο-πατριωτικό ''αντιμνημονιακό'' πολιτικό σχήμα-κόμμα (συμπεριλαμβανομένου και του Κ.Κ.Ε., που θα εξηγήσω, γιατί είναι ολοκληρωτικό, αντεπαναστατικό και εθνικιστικό κόμμα άλλη στιγμή).
Πρέπει να ξέρουν οι πολιτικοί εκτελεστές των αποφάσεων του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου ότι υγειονομική βόμβα είναι οι φυλακές τους, το τμήμα Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, όπου καθημερινά στοιβάζονται εκατοντάδες ανθρώπινες υπάρξεις, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, φύλου. 
Αν είσαι μετανάστης, είσαι υποψήφιος κάθε μέρα. Κάθε μέρα παίζεις τη ζαριά της επιβίωσης. Και μήπως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., δεν ευθύνονται για τη δημιουργία τεράστιων μεταναστευτικών ροών; μήπως ο παγκόσμιος καπιταλισμός από την κρίση υπερσυσσώρευσης που βιώνει από τις αρχές του 1960,δεν έχει στηρίξει την αναπαραγωγή του στα κύματα προσφύγων και μεταναστών; 
Έτσι κάνει αυτό το ταξικό εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα. 

Δεν έγινε ο πόλεμος στον Περσικό Κόλπο το 1990,δεν έγινε ο πόλεμος στη Σερβία το 1998,δεν έγινε ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, δεν αναβιώνει ο εθνικισμός σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, δεν σφαγιάζονται οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ; Γίνονται όλα τούτα τα απάνθρωπα, και θα γίνονται όσο υπάρχει εκμετάλλευση, καταπίεση, όσο θα υπάρχει το κεφάλαιο και το κράτος που θα το προασπίζει. Όσο θα υπάρχει το παρηκμασμένο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, που λέγεται καπιταλισμός, η εξαθλίωση, η πείνα, η φτώχεια, η καταπίεση και η φασιστική βία θα υπάρχει και θα ενισχύεται. Γι αυτό λοιπόν το επόμενο διάστημα οφείλουμε να είμαστε δίπλα με τους κολασμένους της γης (τους μετανάστες) και με τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτού του συστήματος. 

Πρέπει τα συνθήματα ("ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ" και "ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ") να αποτυπωθούν στην πράξη.
Την Τρίτη έχει καλεστεί πορεία στην Ομόνοια από αριστερές οργανώσεις στις 18:00 το απόγευμα στην Ομόνοια. 
Μπορεί να διαφωνώ με την αντιμετώπιση της υπάρχουσας Αριστεράς (εξαιρείται το ΚΚΕ, το οποίο είναι χριστιανικό, εθνικιστικό, ολοκληρωτικό και συντηρητικό κόμμα) σε σχέση με τους μετανάστες, αλλά θα είμαι εκεί. Νομίζω ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε αγώνες, γιατί οι μάχες το επόμενο διάστημα θα είναι σκληρές και πρέπει το κίνημα να συγκροτηθεί, να συζητήσει και να δράσει. 

Φερ΄ ειπείν σήμερα πρέπει και οι δυνάμεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως και το ρεύμα της Αυτονομίας, να συζητήσουν και να δράσουν από κοινού με δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α), και κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουν και οι κινηματικές δυνάμεις της Αριστεράς. Σήμερα για την ανατροπή της υπάρχουσας κοινωνίας, τα πολιτικά σχήματα που εναντιώνονται στον καπιταλισμό, πρέπει να προβούν σε κινηματικές διεργασίες, ώστε να υπάρχει μια νέα σύνθεση, για μια νικηφόρα επαναστατική κατάφαση. Πρέπει να φέρουμε την κοινωνία προ των ευθυνών της, τη νεολαία και όλον τον κόσμο που είναι σε αδιέξοδο και δεν έμαθε να αγωνίζεται.
Το επόμενο διάστημα πρέπει να έλθουμε σε επαφή με τους μετανάστες, να χωθούμε μέσα στην κοινωνία, ώστε να τους καλέσουμε σε κοινό αγώνα, γιατί πρέπει να καταργήσουμε την τάξη μας {ΜΑΡΞ: η εργατική τάξη καταργείται σαν τάξη, όταν καταργήσει το κεφάλαιο. Γι αυτό ο αγώνας της σύνορα δεν έχει, και η τάξη αυτή πρέπει να στρέψει το μίσος της στις αστικές τάξεις των χωρών της και σε όσους τις καλύπτουν (πολιτικοί φορείς, φασίστες, μ.μ.ε., μπάτσοι και μισθοφόροι στρατόκαυλοι και κάθε λογής λαμόγια, που στον καπιταλισμό επιδεικνύουν τα πλούτη τους, τα οποία είναι αποτέλεσμα ιδιοποίησης ξένης βούλησης)}. 

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο πραγματικός ουμανισμός είναι εκείνος, που ξεσκεπάζει τον σκοταδισμό και τις δυνάμεις της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, και στρέφει τα όπλα του στους σφετεριστές του κοινωνικού πλούτου και στους προστάτες τους, δηλαδή σε οποιονδήποτε στέκεται εμπόδιο  στην προσπάθεια της ανθρωπότητας να χειραφετηθεί. Οπότε, το επόμενο διάστημα κτίσιμο δεσμών με τους φτωχοδιάβολους του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού, καθώς και με τις  επαναστατικές δυνάμεις και τους αγώνες, που διεξάγονται σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Γιατί ο επαναστατικός διεθνισμός είναι απαραίτητος και αναγκαίος, γιατί η χειραφέτηση της ανθρωπότητας δεν μπορεί να λάβει χώρα σε έναν συγκεκριμένο κοινωνικό σχηματισμό.
Κλείνοντας, να ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, καθώς υπάρχει προκατάληψη, σκοταδισμός, έντονη θρησκευτική επιρροή (ειδικά στις χώρες της Ανατολής), αναβίωση εθνικισμών, μικροαστισμός, αλλά εμείς σαν αγωνιζόμενοι άνθρωποι πρέπει να προτάξουμε το διεθνιστικό όραμά μας. 

Και να θυμόμαστε, όπως είπε ο Τολστόι και αργότερα ο Γκεβάρα: πέρα από την ηθική του αφέντη και του δούλου, υπάρχει η ηθική του αγωνιζόμενου ανθρώπου, που παλεύει για την πανανθρώπινη λευτεριά.
Καλή δύναμη στους φυλακισμένους πολιτικούς και κοινωνικούς κρατούμενους, στα παιδιά στις φυλακές ανηλίκων της Αυλώνας και σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που βρίσκεται εγκλωβισμένη στα κολαστήρια των εκμεταλλευτών και των δυναστών μας σε όλο τον κόσμο (η μόνη δικαιοσύνη που υπάρχει είναι η επαναστατική).
Καλή δύναμη σε όλους εκείνους που τραβάνε τον Καπιταλιστικό Γολγοθά, αλλά να ξέρουν οι δυνάστες των λαών και οι παραφυάδες τους, ότι θα έλθει η ανάσταση και θα λέγεται:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου