Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ...Κωνσταντίνος Αθ. Μαρκόπουλος:Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28.12.1960.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες:
Εντάχθηκε στην ΟΝ.ΝΕ.Δ. το 1976. (Δηλαδή 16 χρονών. Μήπως οι γονείς του τον είχαν ταμένο στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή;)
Μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Πειραιά το 1997.
Μέλος της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιατρικής (1978-1984). (Μπράβο του. Αγωνιζόταν και διάβαζε ταυτόχρονα...)
Εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής (1979-1984).
Σύνεδρος σε δύο Πανσπουδαστικά Συνέδρια της Ε.Φ.Ε.Ε.
Το 1984 ήταν μέλος της Ε.Ε. της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και μετά της ΜΑ.ΚΙ. .
Υπήρξε μέλος της Ο.Κ.Ε. Υγείας της Ν.Δ. (1984-1987). (Πάντως κύριε Μαρκόπουλε, πρέπει να παραδεχτείτε, πως ο συνδυασμός "Υγιής - ΝεοΔημοκράτης" είναι οξύμωρος).
Μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης της Ν.Δ., Περιφερειάρχης Ηπείρου (1987-1988) και Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας (1988-1989).
Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Εθνικού ιδρύματος Νεότητας (1989-1992).
Το 1990 συμμετείχε στο πρόγραμμα Hellenic-American Leadership στο Λευκό Οίκο με θέμα "Κυπριακό και Αμερικανική βοήθεια 7 προς 10 σε Ελλάδα και Τουρκία".
Το 1993 προσχώρησε στην ΠΟΛ.ΑΝ. . (έφυγε από το μαντρί...)
Επανεντάχθηκε στη Ν.Δ. το Φεβρουάριο του 1999. (Έτσι, έτσι...)
Εργάστηκε από το 1992 ως επιμελητής στο νοσοκομείο "Πεντέλη" και σε άλλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, από το 2000 ως διευθυντής στην "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ".Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Θωρακοχειρουργικής Εταιρίας.

Επιτροπές της Βουλής
Διαρκής Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος
Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος
Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της μονής Βατοπεδίου Θέση: Μέλος (Το διερεύνησε τόσο καλά το θέμα που στον τελευταίο ανασχηματισμό ο Καραμανλής του ανέθεσε υπουργείο. Έκανε το χρέος του προς την Παράταξη και έπρεπε να αμοιφθεί).

Διαβάζοντας το βιογραφικό αυτού του σπουδαίου πολιτικού ανδρός, συνειδητοποιώ γιατί αυτός ο άνθρωπος έγινε υπουργός. Με τυπικά προσόντα που κατέχουν και πολλοί άλλοι (πτυχίο και μεταπτυχιακό), αλλά με συντριπτικά ουσιαστικά προσόντα ( δειγματοληπτικά αναφέρω: 16 χρονών στην ΟΝ.ΝΕ.Δ. , Μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Πειραιά το 1997, Μέλος της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιατρικής (1978-1984), και το 1984 μέλος της Ε.Ε. της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και μετά της ΜΑ.ΚΙ. ) είναι απόλυτα λογικό να είναι ο πλέον κατάλληλος για να υπηρετήσει τον Ελληνικό Λαό, αφού έχει πάρει τόσα διακτορικά στο Πανεπιστήμιο του Κόμματός του.

Βέβαια, ο Περικλής έχει απαντήσει σε αυτόν και σε τύπους της συνομοταξίας του εδώ και χιλιάδες χρόνια.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΠΙΤΑΦΙΟ" ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ"
...ενώ ως προς την θέση τους στον δημόσιο βίο κάθε ένας προτιμάται για ένα από τα δημόσια αξιώματα ανάλογα με την επίδοση την οποία σημειώνει σε αυτά, δηλαδή η δημόσιά του σταδιοδρομία εξαρτάται μάλλον από την ατομική του αξία και όχι από την κοινωνική τάξη, από την οποία προέρχεται, ούτε πάλι ένας, ο οποίος είναι μεν φτωχός έχει όμως την ικανότητα να παράσχει κάποια υπηρεσία στην πατρίδα του, εμποδίζεται σε αυτό από το γεγονός ότι είναι άγνωστος..."

2 σχόλια: