Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ...

Από την κυβέρνηση, η υπουργός Απασχόλησης κα Πετραλιά στο μήνυμά της σημειώνει ότι «η 1η Μάη είναι μια μέρα πολιτικά, ιστορικά, ταξικά φορτισμένη για τους εργαζόμενους» και δηλώνει ότι «αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας είναι να προστατεύσουμε την απασχόληση, εφαρμόζοντας χωρίς καμία παρέκκλιση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, διότι θεωρούμε ότι ακόμη κι ένας επιπλέον άνεργος είναι ένα σοβαρό ρήγμα στην κοινωνική δομή, στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης, αλλά και της οικονομίας της χώρας μας».

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η παγκόσμια κοινότητα, 123 χρόνια από την εξέγερση στο Σικάγο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο. Οι εργαζόμενοι βιώνουν την πρώτη μεγάλη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση του 21ου αιώνα. Βιώνουν τις συνέπειες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της παγκοσμιοποίησης, του δόγματος της αυτορρύθμισης των αγορών. Βιώνουν τα αποτελέσματα του οικονομικού συστήματος του 'καπιταλισμού καζίνο'. Στην χώρα μας, οι εργαζόμενοι, εξαιτίας των νεοσυντηρητικών επιλογών και πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται στην δυσκολότερη θέση των τελευταίων δεκαετιών» και καταλήγει: «Αυτές οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα για τις πολιτικές της κυβέρνησης. Για το μέλλον της πατρίδας, των πολιτών και της νέας γενιάς».

4 σχόλια:

 1. καλυτερα να μην ασχολησε με τους πολιτικους οποιος ψηφιζει κομα ειναι σε εγκεφαλικο κομα. το σιτε σου ειναι ελευθερια η τιποτα ελευθερια δεν θα δεις ποτε το τιποτα θα το βλεπεις καθε μερα με εκτημηση billtaxi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εχεις δικιο bill, απλα αναφερω καμια φορά αυτά που λένε οι πολιτικοί γιατί το δούλεμα είναι χοντρό εδώ και πολλά χρόνια και δεν μπορώ να δεχτώ ότι η Πετραλιά και ο Ππανδρέου μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας τόσο ξεδιάντροπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια καλή εφαρμογή ενδεχομένως του "ελευθερία ή τίποτα" θα μπορούσες να βρεις σε μια ταινία που προβλήθηκε πρόσφατα στην κρατική τηληεόραση με τον τίτλο THE PUNISHMENT PARK. Η ταινία είναι του 1971, αλλά εξαιρετικά επίκαιρη. Τα θέματα που συζητιούνται πάνω κάτω είναι αυτά που μας απασχολούν και σήμερα: δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, πολιτική, ηθική.
  M.d.T.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ευχαριστω φιλε.θα προσπαθησω να τη βρω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή