Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ... 666




ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

Σε ποιον ανήκει το κτίριο της ΕΣΗΕΑ και ποιοι έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο «ναό» της ελευθερίας της έκφρασης; Μήπως οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ; Όχι! Μήπως κοινωνικοί φορείς που αγωνίζονται για την υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων; Ούτε!
Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ το έχει σφετεριστεί η πλειοψηφία του ΔΣ των ΣομπολοΤσαλαπάτηδων και ως εκ τούτου, ετσιθελικά, κατεβάζει τα ρολά όταν της το ζητάμε ως συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ, κάτι που έχει συμβεί δύο φορές έως τώρα. Τη μια αγνοώντας μας επιδεικτικά και τη δεύτερη όταν αναγκαστήκαμε να παρουσιαστούμε ενώπιον του κ. Αμελίδη, διορισμένου διευθυντή της ΕΣΗΕΑ, και να ζητήσουμε την αίθουσα που θεωρητικά είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν σε εργαζόμενους λάβαμε την «αποστομωτική» απάντηση πως δεν είμαστε πραγματικοί εργαζόμενοι (η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε προσκομίσει κατάσταση μισθοδοσίας). Σημειωτέον η συνέλευση που θα πραγματοποιούσαμε είχε ως θέμα τις απολύσεις που αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ.

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ κατεβάζει ρολά με την άρνηση για παραχώρηση αίθουσας σήμερα Τετάρτη (11/03) στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ προκειμένου να δοθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Με το γελοίο πρόσχημα της μη συνεδρίασης του ΔΣ.

Ωστόσο, το κτίριο της ΕΣΗΕΑ παραμένει ανοιχτό στους εχθρούς της ελευθερίας της έκφρασης. Ανοίγει τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο των ακροδεξιών σκοταδιστών που εκτρέφονται από το παρακράτος. Και απαγορεύει την συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα για να φιλοξενήσει, την ίδια μέρα που είχε προγραμματιστεί, μια άλλη επιφανέστερη εκδήλωση, αυτή των φασιστών του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ μέσω του Ινστιτούτου τους ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ.

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για να φιλοξενήσει στη στοργική αγκαλιά του μια ακόμη εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο (14/3) που διοργανώνουν το Ελληνοορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η Πύρινη Ρομφαία και τρεις ακόμη οργανώσεις του επιφανούς παραχριστιανικού χώρου.

Την ίδια στιγμή που τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνούνται την παραχώρηση αίθουσας σε εργαζόμενους που αμφισβητούν την ξεφτιλισμένη και απαξιωτική απέναντι στα εργασιακά προβλήματα στάση της ΕΣΗΕΑ και σε κοινωνικές οργανώσεις που μάχονται για αυτονόητα δικαιώματα, επιτρέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε αποβράσματα της μεταχουντικής εποχής, σε οργανώσεις - ομπρέλες του ιδεώδους «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», πρόσκαιρους συμμάχους όλων των φιλοβασιλικών, φιλοχουντικών, ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων, περιθωριοποιημένα σχήματα του δυτικού φομενταλισμού.
Εχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών τους, οι διοικούντες της ΕΣΗΕΑ φοβισμένοι - και ως εκ τούτου δειλοί - απαγορεύουν επιλεκτικά τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και συνδικαλιστών στο κτίριο και ανοίγουν τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο του σκοταδισμού. Στους δήμιους της ελευθερίας της έκφρασης που καίνε βιβλία, εμποδίζουν την προβολή κινηματογραφικών ταινιών και διαδηλώνουν κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα.
Δεν χρειάζεται να θέσουμε ερώτημα για το ποιες διασυνδέσεις έχουν οι άρχοντες της ΕΣΗΕΑ με αυτό τον υπόκοσμο και ποιος έχει βάλει την υπογραφή του για την πραγματοποίηση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα υπάρξει απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου