Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΚΥΡ ΑΛΕΚΟ - ΚΥΡ ΑΛΕΚΟ, ΜΕ ΤΟ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΛΕΚΟ...


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (9/12/08)
  • Θέλω να πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνική εξέγερση της νεολαίας. Αν η κυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ είχαν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια, πρώτα η νεολαία, πρώτα η νεολαία, πρώτα η νεολαία, ενδεχομένως να μην είχαμε φτάσει σ΄αυτό το σημείο.
    Η νέα γενιά ζει ανάμεσα στους τοίχους της ανασφάλειας, της απόρριψης και του αποκλεισμού.
    Εμείς χαιρετίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, όλους τους νέους και τις νέες που δεν κρύβουν το πρόσωπό τους. (αυτούς που το κρύβουν δεν τους χαιρετίζετε;)
    Είμαστε μαζί τους. (με τους άλλους τι γίνεται;) Δεν θα γίνουμε εισαγγελείς. (ενώ τους κρύβοντες το πρόσωπό τους υπάρχει κάποια περίπτωση να τους δικάσετε ή τώρα πιά τους αφήνετε στον Δένδια;) Δεν θα τους αφήσουμε μόνους. (ενώ οι κρύβοντες το πρόσωπό τους μένουν ολομόναχοι;)
  • Ο στόχος ο δικός μας είναι το σύστημα και η αδικία του απέναντι στη νεολαία. Δεν είναι στόχος μας οι βιτρίνες, τα αυτοκίνητα, τα σπίτια των πολιτών (κάηκε το Δεκέμβρη σπίτι και δε το θυμάμαι;), τα κτίρια που είναι συλλογική δημόσια περιουσία. (τι είναι τα κτίρια λέεεεεει;;;;...)
    Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην τυφλή βία.
    (για τη μη-τυφλή βία τι λέτε, ποιά είναι; ποιοί την ασκούν;) Όμως, από την άλλη μεριά, πρέπει να το καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο, (νάτη η κωλοτούμπα... κουκουλοφόροι και λοιποί να ξέρετε ότι σας καταλαβαίνουμε. Το θέμα σας το αναλύουμε κοινωνιολογικά) το οποίο παίρνει έκταση. Πρέπει να καταλάβουμε ποιοι και ποιες πολιτικές οδηγούν σ΄ αυτά τα συναισθήματα οργής ή ακόμη και εκδίκησης απέναντι στη νεολαία και να τα άρουμε αυτά.
  • Καλούμε τη νέα γενιά και το λαό να δώσουν μαζικά, αγωνιστικά, ειρηνικά (ρε Αλέκο ο Γκάντι είσαι ή η Παπαρήγα; Έχεις δει πολλούς αγώνες απόλυτα ειρηνικούς;) τον αγώνα να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να πάμε σε μια μεγάλη αλλαγή που θα μπορέσει να δώσει αξίες, εργασία, καλή παιδεία στη νέα γενιά.
  • Τους απαντάμε ότι εμείς πιστεύουμε στην ειρηνική παρουσία (άντε πάλι τα ίδια) και αγωνιστική δράση της νέας γενιάς.
  • - Καταδικάζετε τις καταστροφές;… Λέτε να χαιρετίζουμε τις καταστροφές; Θα μπορούσε να ήταν αυτό; (δε θα μπορούσε, ε;) Θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δίνει μια πολιτική διέξοδο, είναι ένας χώρος συνάντησης και νέων παιδιών, φοιτητών, μαθητών, μαθητριών οι οποίοι, μ΄ αυτόν τον τρόπο, μετατρέπουν τον θυμό τους σε πολιτική διεκδικητική δράση. (και ποιός σας είπε ότι μόνο εσείς το κάνετε αυτό; Τι νομίζετε; Ότι όλοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμους από τον Δεκέμβρη και μετά είναι απολίτικοι; Βγήκαν για να σπάσουν και να καταστρέψουν; Αυτός ήταν ο σκοπός τους;)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ 22/3/09

  • βία στο γήπεδο, βία στο σχολείο, βία στην οικογένεια, βία της ληστείας, βία τυφλή με πολιτική επικάλυψη (η μη-τυφλή βία έχει πολιτική επικάλυψη;) και κυρίως βία του συστήματος. (όπατις ο Αλέκος...)
  • Μέσα σε αυτό το σκοτεινό τοπίο η ικανότητα της αριστεράς να εμπεριέξει τον θυμό των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων και να τον εκφράσει ως ειρηνική πολιτική δράση (πείτε στους πολίτες έναν τρόπο; Τι προτείνετε; Να βγούμε έξω με κεριά και να ψέλνουμε " Χριστός Ανέστη";) είναι ένας παράγοντας που μετράει πολύ σε σχέση με τη συγκράτηση αυτού του ανησυχητικού φαινομένου.
  • Πιστεύω βαθιά στις ειρηνικές μορφές πάλης της αριστεράς. (πως το εννοείς αυτό;) Ο Νέλσον Μαντέλα αποτελεί ένα μεγάλο πρότυπο. (ο ποιός;;;;) Όμως, δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ανάδειξη καθαρών κινημάτων αμφισβήτησης χωρίς τα παράπλευρα αυτά φαινόμενα. (είναι αδύνατο. Η αμφισβήτηση περιέχει τέτοια φαινόμενα. Ρε Αλέκο, εσύ δε μίλαγες το Δεκέμβρη για φαινόμενα Μάη του ΄68; Πώς έγινε ο Μάης του 68... παράπλευρα φαινόμενα;) Είναι δυνατό μάλιστα να έχουμε αυτά τα φαινόμενα, χωρίς να έχουμε καν κοινωνικά κινήματα. Επαναλαμβάνω, πολλά εξαρτώνται από την ικανότητα της αριστεράς να ασκήσει έναν ηγεμονικό ρόλο (όπως πάντα...) στο επίπεδο των αξιών, των ιδεών, των πολιτικών πρωτοβουλιών.
  • Θα στεκόμαστε με τον ίδιο δυναμισμό δίπλα στη νέα γενιά, με ριζοσπαστικές και πάντα ειρηνικές δράσεις. (άντε πάλι, μύγα έχει ο Αλέκος; Αλλά ξέχασα... οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α καταβαραθρωμένο. Κάτσε να αφήσουμε τους αντιεξουσιαστές του Δεκέμβρη και να πιάσουμε τους νοικοκυραίους των 11 υπόλοιπων μηνών. 'Εχουμε μπροστά μας και Ευρωεκλογές)

Μετά από τα παραπάνω νομίζω ότι αχνοφαίνεται, πως ο Αλαβάνος δεν έκανε καμία στροφή από το Δεκέμβρη και μετά. Πάντα τα ίδια έλεγε ο άνθρωπος. Το Δεκέμβρη βέβαια η ρητορική του δεινότητα βρισκόταν σε σχεδόν αντιεξουσιαστικές σφαίρες, τώρα όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι Ευρωεκλογές έρχονται και οι Εθνικές ακολουθούν, αυτό είναι το θέμα...

2 σχόλια:

  1. Μην ξεχνάς κιόλας ότι ζητήθηκε πολλές φορές από το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δήλωση μετανοίας. Και ... υπέκυψε! Αντίθετα με τους γνήσιους αγωνιστές που ποτέ δεν πρόδιδαν τα πιστεύω τους και την ιδεολογία τους, βάζοντας τα ακόμα πάνω και από τη ζωή τους. Ζούμε σε εποχές που οι γνήσιοι ιδεολόγοι μας τελείωσαν ή δεν ασχολούνται με την πολιτική. Έτσι έχουμε διάφορους να καπηλεύονται αγώνες και θυσίες άλλων και στο όνομα τους να το παίζουν "αγωνιστές", "μαχητές", "ιδεολόγοι", "αριστεροί" κλπ. (βάλε ό,τι ταμπέλα θέλεις)
    Εμ! Αλέκο μου,Αλέκα μου... τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κω...ς!
    Πάντως ένα πραγματικό ανατρεπτικό κίνημα δε χρειάζεται καπέλωμα από κανέναν. Πρέπει να οργανώνεται από τη βάση και να παλεύει για την πραγματική ανατροπή της σάπιας κατάστασης. Και αυτό είναι εκείνο που φοβούνται όλοι αυτοί. Μία κατάσταση που δε μπορούν να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν ένα σοβαρό πολιτικο-κοινωνικό φαινόμενο αυτό που συνέβη τον περασμένο Δεκέμβρη;
    Από τότε άλλαξε καμιά συνθήκη;
    Νομίζω ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επαναληφθούν όλα επειδή δεν εξαφανίστηκαν οι παράγωντες που δημιουργούν τις συνθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή