Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ... ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ


ΑΠΟ TVXS TO ΘEMA META AΠΟ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ http://bloggingvsmanipulation.blogspot.com/


Πρωταπριλιά: Ημέρα της κουκούλας


Απαντώντας στο νομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση για την ποινικοποίηση της κουκούλας, οι πολίτες διοργανώνουν καλλιτεχνικά δρώμενα, διαδηλώσεις και εργαστήρια μασκοφορίας, στις 25 Μαρτίου, 1 και 4 Απριλίου.
Την Τετάρτη, 1 Απριλίου, διοργανώνεται ημέρα κουκουλοφορίας. Όλη την ημέρα, κυκλοφορούμε όπου είναι εφικτό, με φούτερ, κουκούλες, μαντήλια, μάσκες, κασκόλ ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας, που να αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του. Το απόγευμα, στις 6:30, μαζευόμαστε σε σημείο ή σημεία που θα αποφασίσουμε, με ανάλογα αξεσουάρ. Με κρυμμένα πρόσωπα, ειρηνικά, χωρίς κόμματα, οργανώσεις ή ότι άλλο, εκφράζουμε τη διαφωνία μας χλευάζοντας τα μέτρα. Εννοείται ότι η κινητοποίηση αυτή δεν έχει σκοπό να προτρέψει σε βίαιες ενέργειες, αλλά να προκαλέσει μία μαζική και δημόσια αντίδραση στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και ατομικής ελευθερίας που προωθεί η κυβέρνηση. Η δράση συντονίζεται από το μπλογκ http://imeratiskoukoulas.blogspot.com/, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν για τα μέρη της συνάντησης, να προτείνουν συνθήματα και να αναρτήσουν μπάνερς. Το Σάββατο 4 Απριλίου διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής μάσκας και μασκοφόρα πορεία. Πιο συγκεκριμένα ά-γνωστοί... καρναβαλιστές, μοτοσυκλετιστές, κλόουν, σαδομαζοχιστές, σκιέρ, ηθοποιοί, μηχανικοί, ντροπαλοί, δύτες, οξυγονοκολλητές, οδοκαθαριστές, γιατροί-χειρουργοί, ghostbusters, νοσοκόμες, λάτρεις του μακιγιάζ, ντελιβεράδες, χιπ-χόπερς, δικυκλιστές, emo, λάτρεις της ταχύτητας, καπνοδοχοκαθαριστές, δακρυγονοβομβαρδισμένοι, σούπερ ήρωες, κοκκινοσκουφίτσες, πεζοπόροι της βροχής, αστροναύτες, μελισσοκόμοι, συνεσταλμένοι, ninja, απολυμαντές, ντεθάδες, πειρατές, ζαπατίστας, δραπέτες, και καλλιτέχνες... βρήκαμε αυτό που μας ενώνει. Το εργαστήρι θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Θησείου, ενώ στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η μασκοφόρα πορεία. Το δρώμενο διοργανώνουν οι ά-γνωστοι καλλιτέχνες .

2 σχόλια:

  1. Το χιούμορ είναι η πιο σοφή αντίσταση. Αν ήμουν στην Ελλάδα θα ήμουν κοντά σας.
    Συμπαράσταση και ένα μεγάλο μπράβο από την άλλη άκρη της ευρώπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι σαν να εισαι εδω, αλλωστε όταν σκεφτεσαι προβληματα άλλων σε όλον τον κόσμο, ειναι σαν να εισαι μαζί τους. Διάδωσε εκει στην Αγγλία(;) που βρίσκεσαι-αν δεν το ξερουν ήδη- τι μπουρδελο κυβερνηση έχουμε lalu. απο το κακο στο χειροτερο. σκεφτομαι να βαλω μια μασκα προβατου απο τις αποκριες. λες να παω... σαν προβατο επι σφαγης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή