Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ, Ο ΜΑΛΑΚΑΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...


ΠΗΓΗ: ΙΝ GR
Κατά την ομιλία του στην Περιφερειακή Διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, o κ. Καραμανλής ανέφερε τα εξής:
"Το είπα πολλές φορές και θέλω να το επαναλάβω και σήμερα: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον κατήφορο που επέλεξε (έχουμε ιδιόκτητο κατήφορο εμείς...). Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τα άκρα και τις ακρότητες που τον βολεύουν (μόνο τις δικές μας ακρότητες μπορούμε να παρακολουθήσουμε και αυτό άλλωστε κάνουμε...). Χάρισμά του. Επιτέλους όμως (δε σας θυμίζει το προ 2004 γνωστό σύνθημα της Ν.Δ. "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ";). Δεν πάει άλλο η απόπειρα ισοπέδωσης. Δεν πάει άλλο η διαστρέβλωση των πραγμάτων (αυτό λέω και εγώ Πρωθυπουργάρα...). Η Κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κατέβει στο στίβο της παραπολιτικής που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ" (χα, χα,χα, χου,χου,χου... τα λέει και απότομα ο πούστης...).
Απευθυνόμενος δε προς τα μέλη της ΟΝΝΕΔ είπε, εν όψει των ευρωεκλογών:
"Ξέρουμε όλοι, ότι κάποιοι προσπαθούν να επενδύσουν στο γκρίζο. Προσπαθούν να σας απομακρύνουν από τα δημόσια πράγματα. Προσπαθούν να σας πείσουν ότι τίποτα δεν αλλάζει (ποιός το είπε αυτό; Αλλάζουν πολλά ρε Κωστάκη, προς το χειρότερο όμως...). Ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγωνίζεστε (και βέβαια υπάρχει λόγος να αγωνιζόμαστε, μήπως και σε διώξουμε μια ώρα αρχύτερα...). Τους οφείλετε μια ηχηρή απάντηση. Ένα δυνατό όχι. Όχι στην αποστασιοποίηση. Όχι στο μηδενισμό. Όχι στην ισοπέδωση. Απαντήστε δυνατά στις προκλήσεις των καιρών. Ναι στη συμμετοχή. Ναι στις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν (ανηθικότητα, μίζες, σκάνδαλα, βιαιότητα κ.τ.λ....). Ναι στην ελπίδα και το όραμα"
Δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο τα όσα εκστόμισε πάλι ο υπέροχος Πρωθυπουργός μας περί ακροτήτων, κατηφόρας, μηδενισμού κ.τ.λ. στο αντικειμενικότατο ακροατήριο της ΟΝΝΕΔ, που πάντα περιθάλπτει και φροντίζει όλους τους κατατρεγμένους της Ν.Δ. (βλέπε Βουλγαράκη).
Θέλω όμως να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίον παρακολούθησαν τον λόγο του Αρχηγού τους, οι υπέροχοι νεοδημοκράτες νεολαίοι, γιατί είδα κάποια πλάνα στην τηλεόραση και νόμιζα ότι έβλεπα συγκέντρωση προ είκοσι ετών και ακόμη χειρότερα.

Νέοι άνθρωποι χοροπήδηγαν εν γηπεδικώ χορώ, χειροκροτώντας όποτε εκείνος ύψωνε τον τόνο της φωνής του και έδινε το σύνθημα ότι έφτανε στο κορύφωμα της εξυπνακίστικης ατάκας του. Κανείς δεν άκουγε τα λόγια του, μόνο το συναίσθημα είχε σημασία, μόνο οι κινήσεις του Αρχηγού μετρούσαν. Όσο πιο έντονες, τόσο το καλύτερο, τόσο μεγαλύτερη η πόρωση. Κανείς δεν άκουγε τίποτα. Άλλωστε δεν πήγαν εκεί για να ακούσουν, μα για να ακουστούν, για να χλευάσουν τους αντίπαλους, για να ξεφτιλίσουν εαυτούς και αλλήλους. Κρίμα, γιατί είναι νέοι άνθρωποι. Έβλεπες παιδιά 20 και 22 χρονών και σφιγγόταν η ψυχή σου.

Εκείνος, κάθιδρος, εκτοξεύοντας λόγια χωρίς ουσία, λόγια για οπαδούς και μόνο, λόγια για ηλίθιους που νομίζουν δυστυχώς ότι είναι έξυπνοι. Με έντονες κινήσεις που πρόδιδαν πανικό, ενώ ήθελαν να δείξουν σιγουριά, χωρίς γραβάτα για να πλησιάσει τους νέους ακροατές του, με έναν γλοιώδη Ζαγορίτη δίπλα να χειροκροτάει το ο,τιδήποτε, με κοινό λοβοτομημένο, με κοινό κλινικά νεκρό. Άλλωστε, ήξερε που πήγαινε ο Καραμανλής να μιλήσει. Πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος για τους νεολαίους οπαδούς του Κόμματός του. Αυτός που υποσχόταν ένα διαφορετικό πολιτικό ήθος, που καταδίκαζε σε όλους τους τόνους τον "ξύλινο" πολιτικό λόγο, που ευαγγελιζόταν σεμνότητα και ταπεινότητα, ξεφτέλισε το κοινό του και ξεφτιλίστηκε με τη σειρά του από εκείνο, κατάφερε χωρίς καμία δυσκολία να οπαδοποιήσει για άλλη μια φορά την πολιτική ζωή του τόπου, αυτού του τόπου που τόσο αγαπά και πονά.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ΟΤΙ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ " Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ, Ο ΜΑΛΑΚΑΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ..." ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ...

14 σχόλια:

  1. ο νιτσε ειχε πει ψαχνεις για οπαδους ψαξε για μηδενικα αυτο ειναι οι σημερινοι νεοελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παλι εχεις δικιο bill, τι να πω. Δεν είμαι δα και πολύ μεγάλος (35 στα 36 είμαι), αλλά να βλέπεις νέους ανθρώπους να χοροπηδάνε και να συνθηματολογούν με τις μαλακίες του Καραμανλή, δεν είναι μόνο λυπηρό, αλλά και εξοργιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε από αυτούς οι πιο πιστοί, οι πιο χυδαίοι, οι πιο μηδενικά που θα είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πιο πολλά θα αναρηχιθούν στο κόμμα και κάποτε θα τους βλέπουμε στην TV να επιχειρηματολογούν για το καλό της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ρε polycarpe, δεν υπαρχει σωτηρια ή μήπως υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει μια υποψία σωτηρίας. Σκάει σιγά σιγά. 'Κεί που βλέπεις νέους ανθρώπους ταφοπλακιασμένους οπαδούς στα κόμματα, βλέπεις κι ανθρώπους σαραντάρηδες, πενηντάρηδες, ν' αλλάζουν λίγο στάση, να ανοίγουν κανά βλέφαρο της ψυχής, κι εκεί είναι που αναθαρρείς και λες «ουκ εξέλιπεν όσιος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να έχεις και δίκιο Πότμος. Έχουν αρχίζει κάποιων οι απόψεις να αλλάζουν. Η εξουσία δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί καλά και κάνουν εξώφθαλμες μαλακίες. Τι να πω; Πρώτα αλλάζουν μυαλά και απόψεις και μετά αρχίζει η δράση. Μόνο μη το αργήσουμε πολύ, γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ποτμος

    το κακο ειναι οτι βλεπεις μια αλλαγη στους 40-50, αλλα δεν ειναι αυτοι που μπορουν ν' αλλαξουν τα πραγματα, γιατι εχουν οικογενειες, χρεη, σπιτια κ τα αντανακλαστικα ειναι αλλιως. κι αυτοι θα σκεφτονται σαν τον παππου που βλεπει τα πιπινια και λεει "α ρε και να μουνα 60 χρονια νεοτερος"
    οταν βλεπεις 20χρονα σ' αυτη την καταντια, να πιανουν τα πρωτακια και να τους υποσχονται σκονακια με τα θεματα για να ψηφισουν δαπ και πασπ σε τι να ελπιζεις;
    οντως, καποια στιγμη θα τους βλεπουμε ως αλλους ζαγοριτηδες και καραχαλιους και θα τραβαμε τα μαλλια μας. κακα τα ψεμματα, ο μαλακας ειναι αηττητος και απ' το βουρκο δε βγαινουμε με την κουβεντα. οσα μπλογκ και να φτιαξουμε, οτι και να λεμε μεταξυ μας, με αυτη την ελεεινη αριστερα που εχουμε, χωρις βια δυστυχως δεν αλλαζει το πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ, ακόμα και με τη βία που ουσιαστικά δεν έχει αντικειμενικό σκοπό, γιατί είναι μια βία που θέλει να ξυπνήσει συνειδήσεις. Πάντως για να έχει η βία αποτέλεσμα πρέπει να είναι συνολική και σφοδρή, ώστε να έχει απτό και άμεσο αντίκρυσμα. Συμφωνείς taftar ή σου φαίνεται κάτι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτο ακριβως ειναι το θεμα. οταν μαζευονται δεκαπεντε πιτσιρικαδες και πανε στο κολωνακι και σπανε αμαξια και μαγαζια, τι περιμενεις να βγει; συντηρητικα αντανακλαστικα. παλι πισω.
    η βια πρεπει να ειναι οργανωμενη, σφοδρη και με στοχο να ανατρεψει, οχι να παρενοχλησει. και δεν καταλαβαινω αυτο το "καλα τα λετε ρε παιδια, αλλα με τη βια δε συμφωνω"
    οταν ο αλλος σε βαζει να δουλευεις 14 ωρες τη μερα για 900Ε στην καλυτερη, σου εχει τις ακριβοτερες χρεωσεις σε φως, νερο, τηλ, κινητο κι οταν αρρωστησεις πρεπει να σκας πενηνταρες σε γιατρους, ενω ηδη σου εχει κρατησει ενα μεγαλο ποσο για το ΙΚΑ, αυτο βρε μαλακα δεν ειναι βια, δεν ειναι βιασμος; αλλα βεβαια, ειναι κι οι αλλοι οι μουσκαροι, που πισω απ' ολα βλεπουν τους μεταναστες.
    που να βρεις εδαφος για οργανωμενη αντιδραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχεις απόλυτο δίκιο. Συνήθως όλη καταλαβαίνουν τη βία της εικόνας και κανείς δεν ασχολείται με την υποβόσκουσα βία που ασκούν όλοι επάνω μας. Ίσως η δεύτερη να μη γίνεται αντιληπτή, επειδή ασκείται εδώ και αιώνες με διάφορους τρόπους και έχει ενσωματωθεί στο Είναι μας. Γιατί όμως δε βλέπεις έδαφος για οργανωμένη αντίδραση; Μπορεί αυτοί που τα συζητούν όλα αυτά να μην είναι πολλοί, αλλά η οργάνωση δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το πλήθος. Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η αληθεια ειναι οτι δε χρειαζονται παρα πολλοι. οι περισσοτεροι ειναι απαθεις καναπεδακηδες που ειτε τους κυβερναει ο καραμανλης ειτε ο αλεφαντος, το ιδιο τους κανει. λιγοι και αποφασισμενοι χρειαζονται. το ιδιο εγινε και στην κουβα. καμια 35αρια νομιζω ξεκινησανε.
    ολα γινονται αρκει να υπαρχει πολλη θεληση.
    αν εχεις κατι στο μυαλο σου, μεσα ειμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολλά έχω στο μυαλό μου, αλλά δε λέγονται από το blog, πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε για μια καλή "ζωντανή" κουβέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα το κανονισουμε μεσω μειλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο σκαταλληλότερος ξέρει πολύ καλά το κοινό της οννεδ, αφού από εκεί ξεκίνησε. Μιλάει τη γλώσσα τους. Μιλάνε τη δική του.

    Δεν είναι νεοι αυτοί, είναι γέροι με αναστολή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή